Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator PP cu 6P3S-E(Williamson)


csongore

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator bigmetalhead

Arată foarte bine.Am in plan ceva foarte asemanator. Mi-am bobinat traful toroidal de alimentare cu sectiune de 10cm^2 (aprox 120w) doar pentru anodica de 300VAC - 400VCC si tensiunea de negativare (o vreau variabila pana la 55V intrucat nu voi folosi rezistente in catod). Filamentele le voi alimenta dintr-un traf separat de 40VA. Trafurile-urile mele de iesire au cate 16cm^2 si am achizitionat lampile: voi folosi 6N9S pe intrare, 6N8S in defazor long tail pair si 6P3S-E ca finali. Imi place carcasa ta, exact ceva de genul am si eu de gand. Pot sa te intreb cine ti-a executat-o, poate colaborez si eu cu el?Cred ca voi folosi aceeasi schema pt intarzierea anodicei, cu 555.MULT SUCCES in continuare si asteptam cat mai multe poze.

Link spre comentariu

Sasiul fara: lemnele si nevopsit era executat de userul ''cristinel_bm'' din linkul urmator viewtopic.php?f=59&t=118505 user foarte serios marfa de calitate!Amplificatorul am inceput de mult numai ca traful de iesire ''nu a iesit'' cum trebuie, pana cand nu am facut o masina de bobonat ca lumea. Am pierdut mult timp la perfectionarea masinei de bobinat dar acum cred ca pot sa incep mai multe proiecte care stau pe hartie de mult timp ca: 6C33C(PP),OT100(SE),GU50(SE)Ca stil de carcasa i-mi plac design-uri cu multe butoane si functii si ca aspect cat mai compact viewtopic.php?f=205&t=96185 :rade: Bafta la amplificatorul tau sa iese cum ai imaginat!

Link spre comentariu

Am inceput cablarea!!!! :101 :101

 

Modificari aplicate la sursa:

 

-cele doua infasurari de filament legate in pararel aplicat la o punte formata din 4 diode MBR3045 (puntea la o sarcina de 9A nu trece peste 40grade!)

-cele doua LM338 legate in pararel pe un radiator (Disipare <15W pentru ambele)

 

Posted Image

 

Mai pun poze cand mai avansez cu pacientul.........

Link spre comentariu

Aoleu! Te complici inutil, filamentele finalelor şi ochiului magic nu trebuie redresate şi filtrate, numai cele ale tuburilor de atac, cele ptr semnal mic.La redresorul ptr tensiunea anodică, e suficientă o singură rez de descărcare a cond de filtraj, eu aş pune-o de 390k/2...3W. Rez de 150/5W ce rol are?Ca să nu ai surprize cu releul, montează-l între minusul punţii şi masă. Contactul şuntează-l cu un cond de 2,2...10nF/1...2kV, ceramic albastru şi eventual cu o rez de 22...47k/1W, care să evite curentul de încărcare bruscă a cond de filtraj.La negativare, mai bine laşi nestabilizată tensiunea negativă, astfel va ''urmări'' tensiunea de reţea, sincron cu tens anodică.Ai uitat să desenezi cond de filtraj al sursei ptr 555. Un temporizator similar folosesc şi eu, dar pun cond mkt sau mpp de cîţiva uF şi rez de cîţiva MOhmi, cond electrolitici îşi modifică capacitatea în timp. La pinul 5 se pune cond de 10nF.

Link spre comentariu

Potentiometrele sunt cele simple chinezesti butoanele nu prea cred ca veti gasi sunt recuperata de pe o protectie de distanta pentru linii electrice de 400kV comutatorul e de 4 pozitii tot ceva chinezesc luat din comert.6E1P e echivalent cu EM80 cam greu de procurat NOS, se poate folosi si 6E3P numai ca are o alte schema de aplicatie.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am facut modificari majore la sursa de alimentare a filamentelor

 

1-am desfiintat stabilizarea liniara cu 2XLM338,cauza ca nu prea se comporta bine la saderi de tensiune pe partea de intrare trebuia sa pun condensator de 30000uF si disipau prea mult pentru racire fara ventilator pe radiatorul ales.

 

Am facut unul in comutatie (NE555)cu rezultate de necrezut randament in jur de 95% la o tensiune de iesire de 6.3V si 10A(Limitare de curent 15A)aveam 0.05V scadere de tensiune!!!!

La sarcinea mea constanta care o sa am Max 7A MOS-FET ul si dioda merg aproape si fara radiator(max un radiator dintr-o sursa) icon_jook

 

Am facut si o protectie la supra tensiune tip Crowbar sper sa nu sa fie nevoie de el :rade:

 

Schema am luat de aici http://skory.gylcomp.hu/kapcstapok/kapcstapok.html

 

Schema modificata

sursa modificata.pdf

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări