Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

con pentru despicat lemne


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • 4 luni mai târziu...
  • 11 luni mai târziu...

Pentru confectionarea conului respectiv trebuie sa ai un strungar priceput,care sa poata face filetul respectiv.Filetul va fi pe stinga,deci se va incepe (filetul)de linga universal.Unghiul la virful va fi destul de mare 50-60* pentru ca virful sa fie destul de solid .Un unghi mic va face ca virful sa fie destul de firav si in cazul in care se infinge intr-un nod, (lemn de esenta tare, stejar,cer,carpen) se poate rupe.Conul se va monta pe iesirea unui reductor,motorul va actiona reductorul.A crapa lemne cu conul montat direct pe motor, este mai mult decit periculoasa.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Nu stiam ca este aici si un subiect legat de conul de despicat lemne.De abia azi l-am gasit.Atasez un desen gasit pe un site rusesc.Dupa asta lucrez eu. Trebuie sa adaptati partea de prindere pe ax la cote si sa tineti cont si de diametrul materialului pe care il folositi.Cred ca cea mai importanta este lungimea de 200 mm a partii filetate.Cu cat unghiul conului este mai mic cu atat conul intra mai usor in lemn.

post-174877-0-30087800-1422294496_thumb.jpg

post-174877-0-88909400-1422294583_thumb.jpg

post-174877-0-85881900-1422294821_thumb.jpg

Link spre comentariu

Conul este fixat pe ax cu filet, dezavantajul este ca atunci cand intra in lemne foarte noduroase imi opreste motorul si schimb sensul motorului iese conul de pe ax si trebuie crapat cu securea, am zis ca dau o gaura prin con si in ax si fixez cu surub . Atunci o sa pot schimba sensul si sa iasa lemnul din con.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări