Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Imperechere emitator cu receptor pe 40Mhz


dem3ntor

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Am să zic eu, tot ce voi spune sînt consideraţii de ordin general şi nu un răspuns direct de rezolvare a problemei.1) Este de dorit a avea certitudinea că atît receptorul cît şi emiţătorul, sînt funcţionale;2) Trebuie verificat dacă emiţătorul este construit pe baza circuitului PT8A977. Circuitul PT8A978 realizează funcţia de decodare, circuitul PT8A977 pe aceea de codare, înclin să cred că numai între ele se "înţeleg";3) Avînd certitudinea tandemului 977-978, se poate merge mai departe la verificarea circuitelor de acord. Posibil este ca, deşi ansamblul emiţător-receptor lucrează în 40MHz, ele să fie acordate pe canale diferite din această bandă.Pînă una-alta, ar fi ceva verificări de făcut. Aici pe forum sînt vre-o doi-trei colegi ce activează şi pe forumuri de modelism, poate aveţi norocul să se uite pe acest subiect, şi în acelaş timp, să se fi lovit de probleme similare.

Link spre comentariu

Banda de 40 are destule canale. Sunt ambele in acelasi canal? Trebuie sa fie marcate undeva, teoretic. Au quarzuri? Ar fi mai usor asa, teoretic. Daca nu dispui de aceste date elementare e pierdere de vreme. Daca e ok si sunt ambele in acelasi canal din banda de 40MHz se poate trece la teste de functionalitate. Sper ca e un hobby, nu vreo obligatie...Bafta!

Link spre comentariu

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări