Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa problema - solicit sprijin evaluare/reparare


Vizitator wata wataa

Postări Recomandate

Vizitator wata wataa

salut forum,

 

enuntul problemei

1. comportamentul este urmatorul:

[*]pe mobo Asus p8z68-v pro-gen3/2500k/8 gb ram intra in bios, in post mesajul este - sursa are probleme, protectia antisurge a fost activata....dar, restarteaza cind intra boot-ul SO win 8, daca o las toata povestea se repeta...exceptie o singura data cind s-a comportat normal insa am mai pus 8gb ram si am readus problema ....

[*]pc-ul functioneaza normal cu o modesta sursa inter tech de 500w !!!

[*]pc-ul vechi asus p5q3/e8200/8 gb ram nu are nici o reactie la sursa cu probleme si functioneaza normal...(de pe el scriu acest mesaj catre dvs)

 

2. masurate, valorile sint corecte atit la rece cit si in sarcina mai putin urmatoarele despre care cred ca va ajuta un profesionist sa identifice problema

- p_on = 0.03 v

- p_ok = 5.16 v la rece, dar 4.23 v in placa de baza in functiune

 

3. am schimbat cond 2200mf/10v cu unul idem sanyo (in loc de original la 95gr am pus unul la 125gr Celsius)

 

sursa este Thermaltake 750w Toughpower w0116re, nu as vrea sa o arunc....

 

asa ca orice sfat/ idee/ solutie de a o repara este binevenit

 

multumesc anticipat....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

după o discuție mai îndelungată cu Dr. L, am stabilit de comun acord ca pe viitor TOT ce are legătură cu sursele de PC să fie mutat la ”Alimentatoare”.

 

dacă problema e o sursă PC generică, consultați topicul ăsta, iar dacă e o sursă mai ”de marcă”, sau manifestările ies din ”normal”, cel mai bun lucru e să faceți un nou topic la ”Alimentatoare”, punând în titlu modelul sursei, și pe scurt problema (cât se poate, există o limită de caractere în titlu).

 

motivul principal este că acolo sunt vre-o 3-4 topicuri unde se discută pe larg despre sursele ATX, de la depanare la modificare, ca urmare, e mult mai probabil ca un topic despre o sursă defectă sau cu manifestări ciudate să primească o rezolvare, dacă este pus acolo.

 

a se nota că sursele din monitoare (LCD sau CRT, nu mai există surse de monitoare de tip liniar demult) sunt tot în comutație, prin urmare, tot acolo ajunge un topic gen: ”nu mai am imagine la monitorul LCD”, dat fiind că 99% din soluțiile la problemele astea sunt legate de sursa monitorului.

 

în sfârșit, dacă aveți nevoie de schema electrică a unui monitor sau surse... fie, și placă de bază, chit că n-am văzut încă așa ceva, adică schema electrică a plăcii de bază Cutare, postați la ”Depanări radio-tv”, sau la ”Componente electronice, documentatie si scheme”.

 

aici discutăm mai mult despre PC-uri ca un tot, mai puțin despre depanări, mai ales că deja sunt ceva mai mult de 10 ani de când ”depanare” înseamnă invariabil ”schimbat subansamblul defect”...

 

singurii care se pot gândi cu reale șanse de a nu-și pierde vremea cu lipiturile pe rami sau plăci de bază, sunt cei care au aparatura de măsură și experiența necesară.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări