Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DC-DC converter


Traxxx

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 169
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

E foarte simplu de realizat...prima data am facut la 32 de spire a 3 lite de 0,7mm, dupaceea am facut si cu mai putine spire, cel mai mult se incalzeste rezistenta de 5w si dioda stokky cand exista consum serios de A.Am folosit ca mosfet irf3205 si nici nu se incalzeste in sarcina,iar daca cineva vrea sa depaseasca 50v poate modifica schema eliminand rez de la vr1 si rezistenta de feedback de 22k mai mica undeva la 19-20k, eu asa am scos 63v cu aceasi bobina.Ca sa nu ziceti ca sunt rau :

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Cam ce curent maxim ai tras din sursa si la ce tensiune de iesire?Ai masurat cumva si randamentul ?As face si eu montajul,sa alimentez un laptop de la 12V,laptop care se alimenteaza cu 16V si consuma vreo 4A.

Link spre comentariu

Daca bobina este cu fir mai gros merge bine, eu am testat pe laptopul meu 19v-4,37A si merge bine dar rezistenta de 0,1ohm/5w trebuie ceva mai mare ca putere sau 2 in paralel de 0,2ohm deoarece se incalzeste rau.... mos-ul e ok merge rece si doar dioda rapida ce se mai incalzeste. Ca randament nu stiu, dupa cum se vede in clip la placa aceea de laptop, nu are destul amperaj din sursa de imi iau 11v si cand gandea procesoru/hdd se vede cum scade din tensiunea de iesire(convertor) si ajungea la 3A consum. O sa scot o baterie din ups sau sa caut o sursa mai mare (A) si sa masor consumul intrare si iesire

Link spre comentariu

Daca ai 3W pe rezistenta si ~5W pe diode si pana-n 10W pierderi de putere activa, la 64W randamentul e de ~70%. Adica curentul la 12V e de 6,9A. Asta e presupunerea mea,dar:Care e curentul consumat ,alimentarea la 12V iar sarcina e de 64W?

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Dioda D3 protejeaza montajul la alimentarea inversa;ea se poate anula,astfel economisindu-se cativa wati,sau se poate conecta tot dupa siguranta,cu catodul la siguranta si cu anodul la masa.Astfel ea va conduce doar la conectarea inversa a alimentarii,cand va arde siguranta.Chiar si rezistenta de 0,1 ohmi poate fi suntata,eliminandu-se astfel puterea disipata pe ea,cu pretul de a nu mai avea protectie la supracurent,protectie care limiteaza puterea debitata la iesire,si care nu este necesara in anumite situatii.

Link spre comentariu

O sa fac totusi sursa sa vad ce ieseEu vreau sa o folosesc pt o sursa auxiliara la o centrala termica, in cazuri lipsei de reteaExista pe circuit o pompa alimentata la 12v, dar acumulatorul de back-up e destul de slabut, si de aceea tensiunea pica cam la 11v chiar si mai multIar cum tensiunea scade si debitul de apa scade, de aici aparand unele problemeDe aceea necesitatea sursei

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări