Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT


Ovidanie

Postări Recomandate

Nu renteaza sa modifici un letcon.Vrei controlul temperaturii?Cel mai simplu:Cumperi de la Vitacom un letcon pentru statia de lipit SOLOMON, letcon care are incorporat un termocuplu.Faci o electronica f.simpla si obtii o precizie de 3-5grade celsius la virful letconului.Am facut asa ceva in 4 exemplare acum 3-4 ani,sunt folosite in ateliere service ,(cam 8 ore zilnic) si functioneaza ireprosabil Pot de amanunte.

Link spre comentariu
Vizitator balogm

Da multumesc pentru idee dar nu asta doream. Un letcon pentru statie este in jur de 400.000 un transformator de asemenea 400.000 adica 800.000 plus piese 900.000, in care nu intra nici carcasa si nici stativul.

Intrebarea se pune Se Merita oare sa faci, mai bine cumperi.

 

E altfel se pune roblema cu letcoanele de 220V. Unu calumea cu stativ costa cam 250.000 poate chiar mai putin.(depinde de calitate)

Un montaj electronic cu reglaj calumea profesional cu PWM si cu comanda la trecerea prin 0 pentru letcon, functie de reducere a temp in standby, costa maxim 300.000 (indiferent de unde cumeri piesele) Daca ai ceva piese poate sa te coste mult mai putin.

Intre timp am gasit solutia uite http://www.hi-end.ro/discutii/schema-st ... .hi-end.ro

____________

balog :smt020

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator cosminnci1

BunaSunt cam incepator si nu prea stiu cu ce se mananca astea da pana acum am folosit doar pistolul de lipit si as vrea sa inteleg si eu cum e cu statiile de lipit.Deci este letcon simplu care se incalzeste cat merge,se alimenteaza la 220V si nu are termostat si mai este letconul cu termostat sau cu termocuplu care se alimenteaza din statia de lipit la 24V si pe langa asta mai e nevoie de un traf de putere si un circuit de termostatare.am inteles bine ?

Link spre comentariu
Vizitator cosminnci1

Mersi de sfaturi dalu364.da sa stii ca m-am descurcat mi-am luat un traf de 24V 3A si un letcon pensol Sl10 si imi fac termostatul dupa scheme de pe net.Mersi inca odata.Cosmin

Link spre comentariu

pt a regla statia de lipit se pune pot. de 10k la jumatea cursei (pe centrul adica 5k ) si se regleaza din semireglablilul de 4.7m pina teperatura letconului este optima pt topirea fludorului ( in jurul valorii de 300-350 *C)

Frate @wolf, daca-i chinezarie statia respectiva , pote sa-i faca si slujba religioasa.
Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări