valica Postat August 26, 2011 Partajează Postat August 26, 2011 Cine locuieste la curte sigur are si un gratar mai mare sau mai mic, din piatra, caramida, tabla sau alte materiale. Cine este posesor este invitat sa puna poze cu ele si nu numai. Din intamplare am gasit pe internet un mester care a facut un gratar si un cuptor din caramida care imi place foarte mult, din pacate eu nu stau la curte :cry: . De fapt este mai mult decat un gratar. http://fioretm.sunphoto.ro/Gratar_si_cuptor Citează Link spre comentariu
Toni Marginean Postat August 26, 2011 Partajează Postat August 26, 2011 Al meu arata asa: Citează Link spre comentariu
briobit Postat August 26, 2011 Partajează Postat August 26, 2011 ms frumos de ajutor Citează Link spre comentariu
valica Postat August 27, 2011 Autor Partajează Postat August 27, 2011 Domnule Toni aveti un gratar pe cinste, imi place la nebunie . Citează Link spre comentariu
Vizitator mclocky Postat Septembrie 19, 2011 Partajează Postat Septembrie 19, 2011 foarte frumoase gratarelele am si eu unu home made poate o sa atasez o poza:D Citează Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Septembrie 22, 2011 Partajează Postat Septembrie 22, 2011 Dar tot mai bine arata acum cand are si verdeata imprejur: In timp ce pregatim carnea putem aprinde cuptorul de paine; Si pe cand e gata gratarul e gata si painea: Citează Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 23, 2011 Partajează Postat Septembrie 23, 2011 Ce paini frumoase, ma uit la poza si parca le simt mirosul. Citează Link spre comentariu
Vizitator bengolezu Postat Ianuarie 2, 2012 Partajează Postat Ianuarie 2, 2012 salutareaveti cumva idee ce material se foloseste pt lipirea caramizilor? eu vreau sa imi fac la primavara gratar si eram hotarat sa il fac cu argila amestecata cu nisip...din pozele astea mi se pare ca e altceva..... Citează Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 2, 2012 Partajează Postat Ianuarie 2, 2012 Cel mai bine e cu caramida refractara pt ca nu va crapa niciodata si desigur un liant din ciment specific .....de asemenea recomand ca iesirea fumului din cuptor sa se faca cit mai aproape de gura de acces....si nu in fundul cuptorului ....pt a avea pierderi cit mai mici ,cu atit mai mult un sertat care poate inchide aproape total iesirea de fum (dupa ce se scoate jarul se inchide imediat sertarul ca sa nu iasa caldura inutil pe cos ....)Un gratar pt mici(fript) e mult mai usor de facut............ Citează Link spre comentariu
morarul Postat Ianuarie 2, 2012 Partajează Postat Ianuarie 2, 2012 Ce paini frumoase, ma uit la poza si parca le simt mirosul. Eu deja am salivat instantaneu ! precum cainele lui ,,Pavlov" .Intradevar frumoase !Felicitari !Si apropos : La multi ani pe 2012 ! Citează Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Ianuarie 2, 2012 Partajează Postat Ianuarie 2, 2012 Cuptorul l-am construit intradevar cu un amestec de argila, nisip si putin var stins. Pe deasupra tot cu var am vopsit spatiul dintre caramizi. La cuptorul de paine evacuarea fumului se face printr-un horn amplasat la intrarea in cuptor. Si ar fi fost foarte bine ca si la barbeque sa fi adus hornul in fata si nu in spate (fiindca atunci cand e focul foarte puternic iese putin fum si prin fata, fapt care s-ar putea elimina). La barbeque am folosit ca liant material de zidarie gata preparat. Citează Link spre comentariu
Vizitator davcosti Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 Dacă dădeam de voi mai demult îmi faceam și eu ceva asemănător,înainte să mă apuc am întrebat pe unul și pe altul. Toți știau,dar nici unul nu mă lămurea concret și m-am apucat cu vreo trei poze și niște sugestii să vă arăt și vouă ce-a ieșit-poate vă ajută să vă apucați de așa ceva! http://davcosti.sunphoto.ro/COSESTI-ARGES/73572867 Dacă vreți să vizualizați Slyde Foto despre construcție Grătar urmați linkul de jos: Citează Link spre comentariu
dorian 70 Postat Octombrie 4, 2016 Partajează Postat Octombrie 4, 2016 Am început construirea unui barbeque în curte, am săpat fundaţia, urmează betoanele. Am cumpărat 100 bucăţi şamotă groasă, şamota va fi aparentă şi o voi vopsi cu lac. Încă nu-s hotărât ce material să folosesc între şamote, la îmbinarea lor, văd că s-a folosit şi material de zidărie, cineva mi-a recomandat CM17, altcineva de la un magazin a spus că are un material la saci cu preţul mai mic decât CM17... Cărămizile din boltă trebuie susţinute şi de ceva bare de fier ? Bună precizarea cu hornul care ar trebui adus în faţă, am văzut la cineva că-i afumat... Poate mai aveţi de făcut şi alte sugestii, îndrumări, poate reveniţi cu unele poze care au dispărut... Vă mulţumesc! Citează Link spre comentariu
David Adam Postat Iulie 18, 2020 Partajează Postat Iulie 18, 2020 Bună Ziua am o întrebare ,vreau să construiesc un cuptor pentru pâine,pizza rotund îmi puteți spune dimensiunile interioare a unui cuptor Lungine,Lățime și înălține și mărimea ușii...aș dorii să îl fac umpic mai mare vă multumesc frumos.specific îl construiesc singur deoarece nu sunt în romania și nu vine nimenii în germania din cauza pandemiei. Citează Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 18, 2020 Partajează Postat Iulie 18, 2020 (editat) Nu există dimensiuni standard față de care să te raportezi ca fiind mai mare sau mai mic. Îl faci atât cât consideri că îți satisface nevoia. Despre ușa, îți alegi un model existent pe piața sau o faci cat să poți introduce produsele și să poți curăță în interior. El se face cu boltă doar din motive structurale ținând cont de materialul folosit, caramida. Puțină geometrie îți va fi de folos. Editat Iulie 18, 2020 de Vizitator Citează Link spre comentariu
Postări Recomandate
Alătură-te conversației
Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.