Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Introducere in MR


Postări Recomandate

Deschid acest subiect pentru cei interesati de acest domeniu!Mecatronica este combinaţia sinergeticǎ ṣi sistematicǎ a mecanicii,electronicii ṣi a informaticii în temp real,ea a fost lansata initial de catre japonezi insa termenul oficial a aparut in Franta!Mecatronica este rezultatul evoluţiei firesti în dezvoltarea tehnologicǎ. Tehnologia electronicǎ a stimulat aceasta evoluţie. Dezvoltarea microelectronicii a permis integrarea electromecanică. În urmatoarea etapǎ, prin integrarea microprocesoarelor în structurile electromecanice, acestea devin inteligente ṣi, astfel s-a ajuns la mecatronicǎ!Sursa wikipedia!

post-21536-1398292948_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu limba romana are are un cuvant, ci unii dintre noi..! robotica este specializarea cunoscuta de majoritatea!Mecatronica este denumirea academica ..din care face parte desigur robotica(roboti industriali)Diferente exista incepand de la aparitia acestor domenii in primul rand robotica se ocupa in special de roboti si a aparut ceva mai devreme decat mecatronica!Mecatronica nu se refera doar la roboti, ci si la automatizari , tot ce tine de informatica,electronica si mecanica(MR)!Mecatronica reprezinta o modalitate flexibila, multitehnologica de integrare a ingineriei mecanice, electronice, stiinta calculatoarelor si informatica in scopul realizarii de produse si sisteme inteligente.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • 3 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări