Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Primul meu navomodel


Vizitator 4l3x3y

Postări Recomandate

Vizitator 4l3x3y

De curand m`am gandit cu un coleg sa incepem un proiect... sa construim un navomodel. :da

Ceva schite? O sa il facem remotecontrolled gasim noi de la o masinuta veche... ca de facut unu sa mor de stiu :)). Si m`am gandit sa il fac din depron. Alte idei de materiale rezistente si usoare inafara de depron? Multumesc anticipat, sa aveti o zi faina :nas:

 

#Am uitat sa precizez, ca motor o sa folosec un MXN-13FB12F

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

SALUT si bine ai venit in Club.Trebuie sa dai totusi cateva detalii despre ce vrei sa faci ca sa te poata ajuta cineva:-cam ce model-cat de mare-poti incerca pt inceput sa lucrezi in placaj de 3mm pt coaste si chila acoperite cu file de furnir,in felul asta iti faci si mana,iti exersezi rabdarea,te obisnuiesti cu bibilitul,Daca nu gasesti ceva planuri da-mi un PM si vedem ce putem face.P.S1-eu am inceput cu modele facute din Polistiren expandat aduse la forma cu un raspel,invelite in scotch,peste care puneam dresuri de dama,chituit cu chit de lemn si vopsite cu vopsea in ulei pt ca era mai rezistenta la apa.Iar ca motor le luam pe cele de masinute chinezesti cu o mina de pix din cele de plastic pe post de ax elice(pt ca varful metalic intra perfect in elice!) si cu baterie de 4,5 volti(din cea patrata!).Si ca sa mai pot recupera VASUL puneam carma la 30-40 de grade inclinatie si o fixam asa.In felul asta Vaporul descria un cerc.Asa ca NU materialele sunt problemaP.S.2 ca sa nu te mai chinui:Radio Comada este echivalentul " remotecontrolled" sau mai simplu RC(toti modelisti stiu ce inseamna!).SPOR la MODELIT "profesorul01"

Link spre comentariu
Vizitator 4l3x3y

ALUT si bine ai venit in Club.

Trebuie sa dai totusi cateva detalii despre ce vrei sa faci ca sa te poata ajuta cineva:

-cam ce model

-cat de mare

-poti incerca pt inceput sa lucrezi in placaj de 3mm pt coaste si chila acoperite cu file de furnir,in felul asta iti faci si mana,iti exersezi rabdarea,te obisnuiesti cu bibilitul,

Daca nu gasesti ceva planuri da-mi un PM si vedem ce putem face.

 

P.S1-eu am inceput cu modele facute din Polistiren expandat aduse la forma cu un raspel,invelite in scotch,peste care puneam dresuri de dama,chituit cu chit de lemn si vopsite cu vopsea in ulei pt ca era mai rezistenta la apa.Iar ca motor le luam pe cele de masinute chinezesti cu o mina de pix din cele de plastic pe post de ax elice(pt ca varful metalic intra perfect in elice!) si cu baterie de 4,5 volti(din cea patrata!).Si ca sa mai pot recupera VASUL puneam carma la 30-40 de grade inclinatie si o fixam asa.In felul asta Vaporul descria un cerc.

Asa ca NU materialele sunt problema

 

P.S.2 ca sa nu te mai chinui:Radio Comada este echivalentul " remotecontrolled" sau mai simplu RC(toti modelisti stiu ce inseamna!).

SPOR la MODELIT

Multumesc din suflet, sincer m`ai ajutat la faza cu axul, era sa cedez nevros pentru asta ca nu gaseam o solutie. Cred ca luni ma duc sa imi iau materiale, si motorasul ala am niste date despre el:

 

Product Type Brush DCShape RoundNo Load Speed	5186 min¹Rated Voltage	12.0 VStall/Starting Torque	142.3 gf/cmStall/Starting Torque	13.9 mN/mNo Load Current	33 mARated Load	30.0 gf/cmRated Load	2.9 mN/mRated Load Speed	4093 min-¹Rated Load Current	175 mAStarting Current	706 mAShaft Length	11.3 mmWeight	52.0 gDiameter	25.5 mm
Si as avea sincer nevoie de niste schite, daca mi`ai putea lasa un id, as ramane indatorat pe veci. Nu as vrea foarte mare ... cat cat un bidon de Cola de 2 litri. La putere m`am gandit la o bateria de 9.0V si o bateria AAA de 3 V
Link spre comentariu

Atunci, va rog foarte frumos sa imi spuneti ce baterie ar fi adecvata, multumesc anticipat.

Recomand baterii (8 x 1,5 V) sau acumulatori (10 x 1,2 V) de cel puţin 600 mAh.Mai poţi folosi şi 3 baterii de 4,5 V înseriate.Există şi acumulatoare monobloc de 12 V, cu capacitate de câţiva Ah, dar sunt destulde voluminoase şi grele pentru această construcţie.Dacă utilizezi baterii ai grijă ca toate să fie de acelaşi tip, iar în cazul acumulatoarelorsă aibă toate aceeaşi capacitate, pentru a nu ajunge să debiteze unul pe celălalt şi pentrua nu te complica la încărcarea lor.
Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări