Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se lipesc piesele


Postări Recomandate

  • 2 săptămâni mai târziu...

Fluxul se poate obţine prin dizolvarea sacîzului în alcool izopropilic. Pentru că dizolvarea durează ceva timp, recomnad să pisaţi cît mai bine sacîzul, apoi să turnaţi alcool peste şi să ţineţi cutia acoperită tot timpul cît nu folosiţi amestecul. Cantitatea de alcool depinde de cît de subţire vreţi să fie fluxul, eu prefer să fie ca un sirop mai leşinat.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
  • 6 luni mai târziu...
  • 10 luni mai târziu...
  • 5 luni mai târziu...

Si pentru a nu se exfolia cablajul, cam de cati W maxim sa fie letconul pentru a nu avea probleme.Trebuie sa inlocuiesc la un amplificator 2 diode, si vreau sa fac treaba cat mai buna.Nu vreau sa dau bani pe o statie de lipit cu reglaj, pentru ca nu folosesc in fiecare zi si nu se merita.Vreau sa cumpar doar un letcon bun de Wataj potrivit special pentru asa ceva.

Link spre comentariu

Puterea depinde si de ceea ce lipesti. De exemplu daca ai de lipit o rezistentaun letcon de 25W poate fi suficient. Daca insa ai de lipit un fir de 2.5mm sa zicemsi mai ai si un pad mare (suprafata care va radia caldura) poate fi insuficient.Un pistol de lipit de 40-100W poate fi mai util pt reparatii rapide. Personalasta folosesc cel mai des cand am doar de lipit sau dezlipit doua trei chestiinepretentioase.

Link spre comentariu

Cu 189 plus transport poti sa-ti iei o statie cu aer cald ieftina, mai bine decit sa te chinui cu suflanta sau cu un arzator/brichetaOricum poti nimeri piese inghesuite sau piese lipite foarte bine (ma refer la adezivul cu care e lipit corpul piesei pe cablaj) sau cositor chinezesc fara plumb sau cablaj care se exfoliaza numai cind te uiti la el, nu are rost sa complici problema cu scule improvizate

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări