Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce soft imi recomandati


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator Moş Crăciun

Eu am făcut primul meu cablaj foto cu ExpressSCH (pentru desenat scheme) şi ExpressPCB (pentru cablaj). Sunt gratis şi uşor de învăţat dar fără pretenţii mari.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Geomar , stiu ca tu foloseai candva Eagle . Care sunt avantajele Sprint-Layout fata de Eagle?

NU am folosit Eagle, decat de proba pana am gasit Sprint Layout.Este mult mai usor de lucrat cu Sprint fata de Eagle (parerea mea), acces rapid la componente (macros), trasee, pad-uri plus creearea rapida a unei componente daca nu o ai in librarie.
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Unul din dezavantajele lui Sprint-Layout fata de Eagle sau alte programe, este ca nu are legatura cu schema creata in S-Plan (tot programul lui Abacom, pt scheme).

Daca se incepe cu desenarea unei scheme in S-plan, nu se poate trece automat cu toate componentele si footprinturile in Sprint-Layout. Trebuie sa cauti si sa conectezi manual, inca odata, toate componentele.

 

Ce imi place la Sprint-Layout, este ca are posibilitatea sa desenezi un cablaj dupa o imagine. Foarte util cateodata. Se incarca imaginea in fundal, se suprapune placa de cablaj pe care dorim sa o facem, peste imagine si se deseneaza cablajul prin transparenta. Cred ca este singurul program care poate face acest lucru.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări