Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum sa ne pazim de tranzistoare contrafacute...


Vizitator codebutcher

Postări Recomandate

Vizitator DJ DNA

Cred ca singura solutie eficienta ar fi sa nu mai cumparam astfel de produse . In acest mod , importatorul de gunoaie va intelege ca nu este piata si cerere pt. astfel de produse .Este bine sa consultam pe NET preturile la tranzistoare si la alte componente inainte de a le cumpara . In Romania , de regula , preturile sunt egale sau mai mari decat la marii distribuitori de electronice de afara.Ar fi bine sa nu cumparam produse cu mult mai ieftine fata de preturile de afara .Minuni nu exista iar preturile exagerat de mici ascund un fals . Nu credeti povestile cu lichidari de stocuri si oferte speciale ! Cine cumpara lichidari de stocuri nu o face pt. client ci pentru propriul buzunar iar diferenta de pret fata de furnizorul normal o baga in buzunar . Preturile pt. originale ramin la fel cu cele de la furnizorii consacrati .

Link spre comentariu
Vizitator codebutcher

Asta cu tenisunea normala de lucru e ca si cum mi-ai fi zis ca tensiunea e egala cu rezistenta ori intensitatea :d Pai, sa ne gindim la un condensator de filtrare la o sursa, tensiunea efectiva nu prea e egala cu tensiunea instantanee. Ce "vede" condensatorul la borne e un sinus in modul, din care se scad niste tensiuni de deschidere ale diodelor de redresare. Deci, reformulez, tensiunea maxima marcata pe un electrolitic e tensiune instantanee sau ce fel?Cit despre pazitul de falsuri, in teorie e usor, dar se pare ca toata "filozofia" contafacerii e vinderea unor shituri la pret de originale (adica mare). Probabil nu se poate determina cu siguranta decit prin taierea unui specimen de "sacrificiu" :(

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

La condensatoarele de filtraj tensiunea inscriptionata pe ele este tensiunea pe care aceastea o pot filtra.De ex un cond. de la 100V poate filtra o tensune de 100V masurabila cu un voltmetru la bornele sale.

Link spre comentariu
Vizitator codebutcher

La condensatoarele de filtraj tensiunea inscriptionata pe ele este tensiunea pe care aceastea o pot filtra.De ex un cond. de la 100V poate filtra o tensune de 100V masurabila cu un voltmetru la bornele sale.

OK, asta e altceva, lamurit.
Link spre comentariu

Cel mai nasol ca inainte sa fim electronisti trebuie sa fim detectivi.Am luat de la Vitacom(Bucuresti) niste IRFP-uri si s-au dus dupa 10 secunde si asta mult sub tensiunea lor de lucru.Le-am schimbat cu altele scoase dintr-un convertor cred si merg fara probleme.Deja ne furam palaria.....astia trebuie tata batuti ca pe hotii de cai.P.S.Apropos un IRFP costa la Vitacom 106.000 lei,si eu am luat 4 bucati.

Exact ce am trecut eu pe la Vitacom saptamana trecuta si l-am intrebat pe vanzator din prima daca are si cat costa tranzistoare adevarate. Cautam niste mj15003/mj15004, 2sa1943/2sc5200 etc.Si mi-a raspuns (si eu m-am mirat) ca nu prea mai sunt tranzistoare de la mama lor acum. Dupa ce mi-a mai aratat niste specimene pe acolo, imi zice: Mai bine iti faci amplificator pe mos-uri! ca alea inca nu sunt contrafacute....Dar vad ca cineva deja a patit-o si cu mos-uri-le.Cu ce mos-uri ai avut probleme? Ca eu as vrea sa-mi iau niste IRFP240/IRFP9240 si nu prea am chef :? sa dau 4 sute pe ele si tot degeaba...
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 7 luni mai târziu...
Vizitator raduvm3000

BU2525AF Contrafacut: http://bravecristi1.home.ro/

 

1. Capetele superioare ale capsulei sunt nefinisate la fals.

2. Scrisul este mult mai clar si mai mare la fals. Difera si fontul, cel al originalului avand literele incomplet conturate (se vede la „B”-u din „BU2525” si la „A”-ul din „AF”) spre deosebire de cel al falsului care sunt perfect conturate.

3. Terminatiile falsului au partea superioara (cea care e mai lata decat restul terminalului) mai lunga, iar la original trecerea de la partea mai lata la restul terminalului se face la un unghi de 90 de grade.

4. Originalul este mai greu decat falsul. Se cunoaste „la mana”.

5. Pe spatele capsulei se vede bine conturat „sasiul” tranzistorului, spre deosebire de fals unde nu se vede ABSOLUT nimic. Se vede bine conturata gaura pt surubul de prindere.

 

Falsul a fost cumparat dintr-un magazin din Ploiesti (in spate la cinema Patria), dar am gasit si in Bucuresti o gramada falsuri, la Global Electronic, la Conex, si cred ca sunt, mai mult ca sigur, la TOTI! Am reusti sa gasesc un original la Conex. Erau unul sau maxim 2 tranzistori originali intr-o cutie plina (de falsuri). La G. Electronic, era chiar bataie de joc, 30000 lei/buc !!! Era cel mai jalnic fals din toate!

 

Dc mai gasiti, pozati, postati, si poate ne ferim mai bine pe viitor :wink:

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări