Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzoare Tesla ARO 932


Vizitator Biba

Postări Recomandate

Vizitator Biba

Salutare, am si eu o intrebare. Am primit "mostenire" 2 difuzoare tesla 932 de la un vecin care lucra in domeniul cinematografiei. Ce pot sa fac cu ele? As rezolva ceva daca m-as pune sa scot din ele niste boxe, sau nu merita efortul? Tin sa mentionez ca boxele sunt in stare perfecta (niciun fir de rugina) si presupun ca nu au fost folosite niciodata. Salut si multumesc pentru eventualul ajutor.

Link spre comentariu
Vizitator Biba

Mersi de informatii, tocmai ce le gasisem si eu :) Acum intrebarea mea e despre "amplificatorul pe lampi". Ce e? Se poate face de catre cei mai putin priceputi. Costa mult daca il cumpar cu totul? Pot sa il cumpar cu totul?Si ce altceva mi-ar mai trebui ca sa fac boxe din ele, in afara de acest amplificator?In afara de cutie, cablaraie si pistol de lipit. Am nevoie de filtre? Ce sunt alea? De care imi trebuie pentru acest boxe?Nu cer informatii "oficiale". Un sfat din experienta voastra...cam ce ar merge.

Link spre comentariu

Dar ce vrei sa faci cu ele???? vrei sa faci subwoofere, boxe pe 2 cai, pe 3 cai? Daca vrei boxe mai ai nevoie de difuzoare de medii/inalte. Dupa asta vine filtru, filtru care daca vrei sa-l faci calumea e mai greu de facut, nu e bun orice filtru luat de la alta boxa. Pentru fiecare boxa e nevoie de un filtru diferit, facut special pentru boxa in cauza. Cu alte cuvinte trebuie proiectat un filtru special pt. difuzoarele tale on combinatie cu alte difuzoare de medii/inalte. Proiectarea nu e chiar o joaca de copii. E nevoie de cunostinte destul de aprofundate, echipamente de masura, software de proiectare-simulare, etc.....Daca vrei subwoofer, de care vrei??? activ/pasiv. Cel pasiv nu prea e recomandat. Pentru unul activ ai nevoie de un crossover(filtru) activ si un amplificator. Mai trebuie proiectata si cutia (asta indiferent de ce anume vrei sa faci).

Link spre comentariu

Da, dar un amplif mai mare de 20W nu po?i folosi cu ele.

dar de ce??? poate sa foloseasca bine merci si un amplif de 500W
Evident, cu conditia sa nu dea volum. Astea seamana cu difurile alea romanesti de 12" care aveau sensibilitate 105dB/1W si putere 15W. Se ardeau foarte usor daca dadeai cu mai mult in ele, am si eu unul pe care l'am rebobinat cu sarma mai groasa si i'am largit intrefierul. Original ele sunt bobinate cu sarma de 0.1mm, cat sa suporte sarmulita aia?
Link spre comentariu
Vizitator Biba

ahegyes parca vorbesti pe limba mea :d.Vreau sa fac ceva cat mai simplu. As vrea sa fac din ele boxe pe 2 cai(inalte si bass presupun). Adica am inteles ca difuzoarele astea dau destul de bine si in medii si in bass.Apoi. Ce fel de tweeter ar fi recomandat in situatia de fata. Si cu tweeterul respectiv (montat) ce fel de filtru mi-ar trebui? De unde as putea face rost de filtrul respectiv?

Link spre comentariu

ok biba, acuma, ce fel de boxe vrei? pt. sonorizari adica pentru chefuri, distractie samd. sau vrei boxe pentru auditie acasa - adica hi-fi???

 

Aceste difuri au un SPL destul de mare deci in principiu ar merge si la chefuri dar, parca eu le-as folosi pt auditie, dar...fiind niste difuzoare destul de mari.....probabil au nevoie si de o cutie mare (asta se vede exact dupa masurarea parametrilor TS). Totusi mai exista o solutie incazul in care vrei sa le folosesti pentru auditie - si eu cred ca asta ar fi solutia cea mai buna, si anume folosirea lor in open bafle - adica fara cutie, ceva de genul asta:

 

http://www.linkwitzlab.com/images/photo ... -IFA05.jpg

 

http://www.vassiliev.co.uk/Jamo/Jamo_R909.jpg

 

In acest caz ai nevoie de un tweeter hi-fi. Acum in functie de suma pe care vrei sa o cheltuieti gasesti tw de la 30euro la 300euro sau chiar mai mult.

 

Daca vrei pentru chefuri si bairamuri atunci trebuie facuta o cutie si imperecheate cu ceva drivere de 1" si ceva palnii.

 

Filtrele sunt mai complicat de facut, dar spune-mi mai intai pt. ce anume vrei sa folosesti boxele, anume pt. auditie sau pt bairamuri????

Link spre comentariu
Vizitator Biba

Cu siguranta principala lor utilizare ar fi pentru auditie acasa. Nu cred ca ar fi foarte rau totusi daca as incerca sa le dau un pic mai tare in incerca de a dansa pe muzica lor:D.Da, am auzit de sistemul de boxe open bafle si sunt destul de interesant. Cel putin cred ca m-ar scuti de o parte din munca pentru incinte.O iau in directia asta deci. Pentru auditie. As prefera open bafle daca e ceva mai simplu de facut.

Link spre comentariu

Uite, esti norocos, pe site-ul urmator este un proiect open bafle chiar cu difuzorul tau:

 

http://www.lampizator.eu/SPEAKERS/PROJE ... nsing.html

 

chiar la sfarsitul paginii este dat si un filtru. bine, probabil tu nu vei folosi acel difuzor de inalte dar este un punct de pornire. Vezi ce gasesti in acest articol destul de lung, mai vezi ce este pe acesl site si mai discutam despre optiuni......

 

astept impresii si eventual un inceput de plan....

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări