Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme...


MifTy

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

  • 11 luni mai târziu...
Vizitator Thatswhatshesaid

Buna! am si eu o problema. am un laptop toshiba satellite a300 si, de fiecare data cand il deschid, icon-urile se maresc iar tastatura si touchpad-ul nu functioneaza. trebuie sa dau restart cu mouse-ul iar cand se deschide totul revine la normal. problema aceasta apare de fiecare data. stie cineva ce as putea face ca sa o rezolv?

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Salutari.

 

As avea si eu o problema in partitia de sistem, Lucrez cu Windows Xp Sp2 de cativa ani fara probleme pana acum, de cateva saptamani insa nu reusesc sa pun o chestie la punct, am dat o defragmentare de rutina pe partitie ( C ) si la finalizare mi s-a spus ca ceva a ramas nerezolvat, mai precis "C:\WINDOWS\system32\drivers\fidbox.dat" am intrat in acel loc insa in ciuda faptului ca am setat ca sa mi se afiseze si fisierele sau folder-le ascunse, nu gasesc cu nici un chip acest fidbox.dat, la click dreapta/proprietati pe foderul respectiv se indica faptul ca ar contine fisiere/foldere in capacitate totala de ceva mai mult de 2Gb, in el cand selectez tot si dau proprietati nu gasesc decat ceva mai mult de 500Mb, aveti ideie de ce acel fisier nu se poate gasi? am dat si scandisk si checkdisk in speranta ca voi gasi vre-un bad in sectoare dar acestea trec destul de repede si gasesc 0 bad-uri in partitia de sistem, si nu mai inteleg nimic...chestia e ca nu as dori sa schimb windows-ul si ca probabil cu o repartitionare si formatare ulterioara problema s-ar rezolva dar cealalta partitie de pe acest HDD contine info importante si nu le pot salva.

 

Ceva idei? :nas:

Link spre comentariu

Ai setat sa arate si folderele de sistem? Incearca sa deschizi fisierul acela cu notepad (nu folosi wordpad ca o sa astepti pana poimarti sa deschizi un fisier de 2G) selectand folderul respectiv si scriind manual numele si extensia in fereastra. In functie de eroare poti incerca sa cauti solutii. Daca spune ca nu poate fi accesat inseamna ca exista si este accesat de sistem (sau virus, troian, ceva).

Ceva de citit in engleza http://forums.iobit.com/showthread.php?t=1324 , http://forums.majorgeeks.com/showthread.php?t=181092 .

Link spre comentariu

Multumesc pentru link-uri, documentandu-ma am aflat ca acest fisier este introdus de Kaspersky Av ( ceea ce niciodata nu a vazut PC-ul meu ) sau de Zone Alarm si pe asta chiar il am instalat, se specifica si modalitati de indepartare, modalitati ce includ inlaturarea acestor programe definitiv, deoarece altfel fisierul sters va reveni insa pe langa faptul ca nu doresc sa renunt la Zone Alarm motedele descrise implica faptul ca acest fisier sa poata fi gasit doar selectand vizualizarea fisierelor ascunse, situatie in care el poate fi gasit si sters, problema mea este ca nu-l gasesc indiferent de setarile ce le fac. Am reusit sa il defragmentez cu un alt soft si acum partitia C arata ok din acest punct de vedere insa fisierul nu e de gasit in continuare in ciuda setarilor efectuate de mine, si are ceva mai mult de 1,5Gb, nu ma incanta ideea de a pastra ceva inutil care sa ocupe atata spatiu, si e frustrant ca nu poate fi gasit in folder-ul respectiv, anumite softuri il gasesc in interfata lor dar cand dau click pe optiunea jump to file location imi deschide folderul cu pricina dar fisierul nu-i de gasit...PS: Imi cer scuze daca par tare de cap dar sugestia cu notepad pentru a deschide folderul respectiv nu o inteleg prea bine, ai putea fi mai specific?

Link spre comentariu

....sau de Zone Alarm si pe asta chiar il am instalat, ....folderul cu pricina dar fisierul nu-i de gasit...

:sparge: chiar ciudat!!! am si eu ZA intstalat si de curiozitate am incercat sa gasesc acest fisier ==> zero :nebunrau: PS: oricum se cunoaste ca o parte din programele inspalate pe XP 32 bit nu se descurca prea bine cu fisiere > de 2Gb....infiferent ca este vb. de FAt sau de NTSF...(ca ex. Outlook...)
Link spre comentariu

chiar ciudat!!! am si eu ZA intstalat si de curiozitate am incercat sa gasesc acest fisier ==> zero

Ca sa te lamuresti deschide notepad si de la optiunea open din submeniul sau pune-l sa deschida folderul de la adresa windows\system32\drivers si acolo fara sa dai click pe vreun fisier doar scrie la numele fisierului din interfata notepad fidbox.dat si dai open, notepadul iti va zice ca nu il poate deschide pentru ca este folosit de alta aplicatie, chestia e ca desi este evident prezent totusi nu poate fi gasit...anumite softuri il gasesc in interfetele lor dar nu-l pot modifica, e posibil sa fie ceva specific variantei de OS pe 32, numai ca pana acum nu am avut problema asta...
Link spre comentariu

Fidbox.dat se afla in folderul drivers din system32, si nu direct in system32, adica la adresa Windows\System32\drivers\fidbox.dat, si tu ai cautat doar in system32 vad din acel print ori acolo n-ai nici o sansa sa il gasesti, daca este nevoie fac un print ca sa dovedesc ca nu vorbesc aici doar ca sa ma aflu in treaba, ci fisierul ala este real si o simpla tastare a cuvantului fidbox.dat pe google returneaza zeci si zeci de discutii pe acest subiect, deci nu il inventez eu.

 

Iata cum trebuie sa cauti:

 

post-15007-139829495011_thumb.png

 

PS: Nu comentez nimic referitor la remarca despre versiunea de ZA devreme ce mi se pare una malitioasa si intr-un mod neprovocat.

Link spre comentariu

Mai sunt doua variante daca fisierul este inexistent la o cautare simpla asa cum a indicat dl. marian. Prima este ca fisierul respectiv este declarat "inexistent" pentru sistem dar exista pentru aplicatia respectiva, NTFS permite acest lucru din ce cunosc. A doua varianta este ca acel fisier sa existe in una din copiile de rezerva la tabela de alocare pe care le face NTFS dar fisierul in realitate este sters dar nu este facuta si modificarea in copia de rezerva. Am patit-o si eu odata cu un fisier care, orice as fi facut si orice programe de stergere am folosit, nu putea fi sters. Rezolvarea... formatatea partitiei. Concluzia este ca si NTFS are ciudateniile lui raportat la windows (NTFS permite o operatiune dar windows-ul nu, chiar daca pentru windows a fost creeat NTFS), mai multe decat FAT32. Una din ele este, de exemplu, daca se foloseste caracterul " (ghilimele duble) in fata unui nume de fisier, acesta nu apare la listare dar multe programe (mplayer, de exemplu) refuza sa ruleze fisierul respectiv plus ca, daca imi amintesc bine, nu il pot edita. Patit cu o salvare de pe Youtube, cu un downloader, unde numele era fara ghilimele la listarea in explorer si in realitate avea acele ghilimele in nume. Daca se incearca copy paste la nume in editare, sistemul da eroare la acele ghilimele indicand ca sunt caractere nepermise.Si parafrazand : cea mai buna reparare la windows este reinstalarea.

Link spre comentariu
Vizitator johny2k

Am sa incerc sa imi dau si eu pe aici cu umila mea parere.1. Fisierul respectiv nu e obligatoriu sa fie adaugat de unul din cele doua programe: Kaspersky, respectiv Zone Alarm. Poate ca ai inteles gresit, cele doua softuri se pot folosi de acest fisier. Trebuie sa stii ca, in general, programele non-windows (fie-mi permisa exprimarea) folosesc biblioteci de date si fisiere ale sistemului de operare, asta pentru a nu mai rescrie anumiti pasi atunci cand programeaza. Problema apare cand rescriu aceste fisiere. dar sa ramanem on-topic.2. Diferenta de spatiu (de la 2 GB la 550 MB din cate am inteles) ma face sa ma duc cu gandul la un program gen malware, spyware.3. Ar fi interesant sa ne spui si la ce folosesti computerul, pentru ca am avut o situatie similara, datorata unui program de gestiune care isi marea fara limita unui anumit fisier si pana nu am luat legatura cu cei care au creat programul nu am rezolvat problema.Solutii: 1. scaneaza computerul impotriva ganganiilor. Ar fi indicat sa o faci in Safe Mode sau sa iti iei hdd-ul intr-o mana, in cealalta 2-3 beri si sa mergi la un amic sa il pui la el pe comp si sa il scanezi acolo.2. vezi ce programe dubioase ruleaza pe compul tau. uita-te atent in task manager, in startup si poate descoperi il descoperi pe "nesatul".sa ne tii la curent. spor

Link spre comentariu

@johny2k apreciez rabdarea de a posta un raspuns asemeni detaliat :da Revenind la discutia de fata, acel fisier chiar este creeat de aceste softuri de protectie, si nu este o concluzie a mea ci o afirmatie citita chiar si undeva pe pagina kaspersky unde se si specifica o modalitate de resetare periodica a acestui fisier care inevitabil creste constant, acolo se specifica faptul ca acesta este o biblioteca creeata de kaspersky in care se adauga programe/fisiere ( informatii detaliate despre ele ) deja scanate si care au fost gasite ca fiind in regula, ceva similar am observat desriindu-se si despre Zone Alarm, si am observat ca este un fapt relativ larg acceptat asadar daca ei mint atunci mint si eu, e suficient sa dati cautare pe google doar cu textiul fidbox.dat.Pe de alta parte la PC-ul meu nimeni altcineva nu are acces, orice se instaleaza pe el se face de catre mine personal, si destul de multe softuri am instalate in mod normal, pe categorii ar fi cam asa: -Cu si despre electronica, proiectare CAD, simulare, etc;-Mixaj audio si relativ aproape tot ce tine de asta, sau oricum ce mi s-a parut mie necesar si util, si evident suficient de complex/complet;-Mixaj video, idem cu categoria de sus;-Captura si editare foto si cam tot ce tine de asta;-Mai multe playere video si audio care mi s-au parut mie ok;-Streamer;-Chestii de rutina gem pachet de codecuri, adobe, nero, browsere si alte maruntisuri adiacente rularii de rutina a sistemului;-Mici softuri de intretinere a sistemului ( am ales din mai multe pe cele care am observat ca isi fac treaba cel mai eficient );-Si evident protectie completa Antivirus, Antispyware si Antimalware activa 24/24, evident cu scanari in profunzime cel putin 1 data pe saptamana ( uneori imi iau jumatate de zi sa le termin ).Evident ca nu toate softurile ruleaza simultan, desi am resurse mai mult decat am nevoie, las in task manager la procese doar pe cele care imi sunt utile la momentul respectiv, asadar cu alte cuvinte stiu permanent cam tot ce ruleaza in fundal pe PC-ul meu.Concluzia ar fi ca se exclude din start orice problema gen malware sau virus, este totusi posibil sa fie o problema comuna sistemului meu de operare sau chiar fizica pe HDD desi nu gasesc BAD-uri pe el, totusi cine stie, ca-i destul de vechi dar nou e tare greu de luat la preturile de acum.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator iqon

descrie?i aici mici probleme CU REZOLVAREA lor!!!pe stilul de mai jos:problema - descarc un kit de instalare de pe internet (oricare kit: yahoo messenger, vlc, orice) cu browserul, ?i primesc când încerc s? pornesc installerul eroarea "NSIS error", sau ceva asem?n?tor.rezolvarea - dac? browserul e cumva firefox în limba român?, atunci acesta î?i face un folder "Desc?rc?ri" în "My Documents". singura problem? e c? installerelor (nu numai NSIS) nu le prea plac c?ile cu diacritice în nume!!! deci schimba?i numele din "Desc?rc?ri" în "Descarcari", sau salva?i într-un folder al c?rui nume s? nu aib? diacritice. :rade: P.S. chestia asta m-a c?piat de prin var? încoace, ?i abia azi mi-am adus aminte s? caut pe net, poate-poate...am g?sit aici solu?ia, ?i merge.culmea-culmilor: mi s-a mai întâmplat de câteva ori când f?ceam foldere cu diacritice, acum un an-doi, dar între timp am uitat faza!!! :rade:

scuze ca intervin pentru ca e vorba de foldere eu am o problema cu foldere si anume cind bag un stik in pc folderul din acel stik imi apare ca si cum este shortcut cu sageata aia intoarsa toate folderele imi apare asa ce trebuie sa fac multumesc anticipat
Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări