Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce se intampla cu acumulatorii de la laptopuri?!?


Vizitator DanMortu

Postări Recomandate

Baterii atomice de tensiune joasa exista din anii `50, prin 1972 s-a fabricat un ceas de mana cu afisaj LCD, care era alimentat de la o baterie atomica.Au existat si baterii de inalta tensiune, practic o masina Van der Graaf, era preconizata sa inlocuiasca infasurarea de FIT de la trafurile de linii, in cazul TV-urilor auto.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Seara buna !Am umblat iar la bateria laptopului prietenei mele. Am mai incercat odata sa-i deconectez gruparile de acumulatori de electronica cam 1 zi si nu a avut niciun efect.Acum i-am separat si i-am masurat:-4,12V I-4,08V II-4,09V II-4,16V II-4,11V IIurile reprezinta bucatile din fiecare tensiune masurata pe celule.Acumulatori sunt US18650GR, de 2200mAh. Am gasit sa-i schimb cu unii dintr-o alta baterie care tine circa 2,5ore , de 1440mAh parca, US18650S.Ce parere aveti?Sunt OK. Merge sa-i pun pe cei de 1440mAh?Multumesc!

Link spre comentariu

Pai aia de 1440mAh logic ca vor tine mai putin, 2.5 ore alea sunt pe un laptop asemanator macar? Daca cei existenti sunt atat de uzati incat niste elementi de 1440 tin mai mult, nu e problema sa'i schimbi.Apropo, daca gasesti vreun loc de unde se comanda elementi sa'mi spui, bateria la DV9000'ul meu e la 79% uzura si nu mai tine decat o ora (trebuia sa tina aproape 5 ca e cu 12 celule). Una noua e 100 euro. Nu e chiar exagerat pretul dar daca se poate mai ieftin ar fi mai bine.

Link spre comentariu

...

Daca tineti la incarcat laptop-ul in timp ce merge, intr-un an- "kaput". :sparge:

Eu cred ca gresesti !Ce treaba are acest lucru cu terminarea bateriei ? Cand tii laptopul pornit si conectat la priza acesta foloseste o mica parte a tensiunii/curentului pentru a incarca acumulatorii si restul pt. functionarea laptopului.Cand acumulatorii sunt incarcati circuitul de incarcare decupleaza incarcarea acestora mentinandu-i la capacitatea nominala de functionare.Durata de viata evident depinde de multe criterii unele dintre acestea fiind durata de functionare stiu eu , intr-un timp determinat de ex si evident marca laptopului.Una e sa te folosesti de laptop 5 ore pe sapt. si alta este sa-l uzezi zilnic ore in sir.Nu pot compara un laptop de 10 milioane cu unul de 50 milioane...Cred ca nimeni nu se asteapta , din cei ce folosesc laptopul zilnic , ca bateria sa tina 3 ani.Eu de ex am 3 - un Asus de 15 milioane caruia i-a murit bateria dupa 6-7 luni (dintr-o ora jumate tine 20-30 minute) fiind folosit 4-5 ore pe zi , o varianta Gericom de 13 milioane caruia i-a picat bateria dupa 5 luni (din 2 ore tine 10 minute ) fiind folosit max.1-2 ore pe zi si un Toshiba Tecra de 37 milioane care de un an merge 10 ore pe zi ( 7 la priza ) iar bateria nu si-a pierdut un suflu din capacitate.La Tecra nu ma astept sa tina acumulatorii o viata cred ca dupa 2-3 ani o sa pice , e normal doar e consumabila.Parerea mea. :dans:

 

 

 

 

de acord cu tine.am un fujitsu de 3 ani si-l folosesc in cea mai mare parte pe sursa.cand trec pe acumulatori tine ca si la inceput

Link spre comentariu

Fara nici o discutie teoretic un acumulator de laptop nu are de ce sa aiba viata scurtata daca il tineti la incarcat in timp ce il forjati cu filme jocuri si alte chestii...in ele dar si in laptop sunt tot felul de circuite care cupleaza si decupleaza alimentarea acumulatorului si tot felul de protectii....acum asta e numai teoretic pentru ca nu se stie niciodata daca exista aceste circuite si cat de corect functioneaza mai ales daca folositi laptopul la capacitate maxima sau aproape de maxim....Eu personal mi-am luat de curand un laptop Asus si sunt super multumit de acumulator...cu toate ca la capacitate maxima tine doar o ora si jumatate...dar am fost atentionat de chestia asta cand l-am cumparat...acumulatorul il tin scos dar nu pentru ca ma tem sa ii scurtez viata...pur si simplu pt ca e aproape de procesor si daca il scot se raceste mai bine procesorul. Acum daca acumulatorul este o chinezarie totala si timpul de fabricatie si asambalare dureaza cateva minute...e si normal sa isi piarda viata in functionare.....acum depinde si ce avem si cat am dat pe el....Daca vreti ceva mai durabil se gasesc acumulatori de laptop pe net dar trebuie sa dati ceva bani....A si am mai observat o chestie ...mai are un prieten acelasi laptop ca si mine...identic ...mai putin dimensiunea acumulatorului si a incarcatorului....al meu este mai mare putin si de 2 ori mai greu decat al lui...probabil ca si dupa asta ne putem da seama de calitatea acumulatorului. respect

Link spre comentariu

Un prieten si-a cumparat zilele astea un notebool....cel mai ieftin, evolio cred.In manualul lui spune exact ca daca se doreste prelungirea vietii acumulatorului, acesta ar trebui scos cand poti folosi reteua electrica.Deci...daca ai AC, scoti bateria :da

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

gresit , folosesti odata pe saptamana sau la doua saptamani laptopul pe acumulator si nu ai probleme tin mult si bine . Cand nu faci asa ceva problema apare prin semnalizare si nu mai tine curent celulele din acumulator. Rezolvare se desface acumulator se verifica celule se descarca si se egalizeaza parametrii curent/ tensiune si se incarca si iar se descarca cel putin 3 cicluri si se lipsesc dupa aceea la circuitul acumulatorului evident cu acumulatorul descarcat.Se cupleaza si se lasa la incarcat pe laptop si problema a disparut.Iar ca sa nu mai ai probleme folosesti si bateria odata pe saptamana cel putin , multiau renuntat la acumulatori buni :bataie aiurea si fara sa stie .Soluti ca sa nu dai o caruta de bani daca in cele din urma acumulatorul nu mai poate acumula energie e sa cumperi acumulatori de la firme care vand pise de avioane teleghidate acolo gasiti fel si fel de acumulatori , celule li-ion,li-fe.A pai bateria mai e si pe post de tampon daca se intampla sa pice reteaua si daca nu ai ups.

Link spre comentariu

Sal...am acer extensa 5230e...am ai postat un topic...din cele citite ce sa fac, pt ca nu mai tine nici o secunda acumulatorul(laptopu are doar un an, neforjat in jocuri, sau filme)oricum statea cam toata ziua in priza, chiar si seara, iar pe baterie nu prea l-am folosit, dar a cazut dintr-o data...de tot(ma mai tinea vreo 3 ore)....sa-l desfac sa-i sterg memoria sau sa fac partea cu biosul?

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator aximisu

tre' sa imi dati o bere pentru scosu din belea.

Chiar ca meriti.Dar spune-mi si mie cum pot sti daca solutia ta functioneaza in cazul meu.Am un Thinkpad sl500. Lucrez mereu acasa si la birou unde am priza, deci folosesc adaptorul.Bateria o tin in husa laptopului, in caz ca am nev de laptop si nu am o priza in apropiere.Acum cateva zile am murdarit din greseala bateria la un colt (s-a desfacut pachetul de mancare in geanta langa baterie) si am curatat coltul respectiv cu o carpa bine imbibata in apa, :speriat dupa care am uscat-o. :ras: A doua zi am montat bateria si surpriza, nu mai mere deloc.Am inceput sa caut baterii pe site-uri si apoi m-am gandit sa incerc totusi sa o repar pe aceasta.Am desfacut-o si in interior pare totul in regula. In sensul ca nu miroase a componente arse.Am citit pe un forum ca bateriile astea moderne ar avea niste cipuri care opresc alimentarea daca observa o supraincarcare sau ceva de alarmat.Asa ca ma gandesc poate s-a intamplat ceva de genul asta la baterie (asta ar fi varianta cea mai fericita)Si acum rugamintea mea:Va rog sa-mi spuneti cum pot reseta cipurile sau ce ar fi blocat de pe placuta bateriilor (am inteles ceva de EEPROM).Am descarcat de pe net un program B2works pentru eeprom, dar sincer ma depaseste (cred ca mai trebuie sa-mi cumpar alte componente electronice cu care sa ma conectez).Exista o solutie mai simpla, pamanteana de rezolvare a cazului sau trebuie sa-mi iau gandul ?Sau altfel spus se poate rezolva cu ajutorul unui program pe laptop?Bateria are 2 ani, e cu 6 celule, de 4400 mA, si tinea cam 1 ora, 1 ora si 20 min lucru la Maximum Performance.Multumesc anticipat.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări