Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce se intampla cu acumulatorii de la laptopuri?!?


Vizitator DanMortu

Postări Recomandate

Vizitator DanMortu

Va salut, am intalnit pana acu 5 laptopuri care nu functionau pe acumulator, am desfacut acumulatoru am masurat elementi si in toate 5 cazuri elementi erau plini. Stie careva ce dumnezeu se intampla este foarte enervant in principiu elementi sunt buni dar nu merge si daca introduc alimentatorul imi arata intruna ca incarca. Mentionez ca laptopurile sunt model nou si functioneaza cu alt acumulator.

Link spre comentariu

oricum acumulatorii au un cip care controleaza tot si cand cipul ajunge la un anumit numar de incarcari,declara acumulatorul mortmergea sa deconectezi elementii de la placa,asta daca nu are memorie eepromin cazul tau,s-ar putea ca cipul sa fie defectcurata toate contactele alea

Link spre comentariu
Vizitator viorel_pop

Din cate am vorbit cu mai multa lume care se ocupa de service la principalele marci de laptopuri de pe la noi se pare ca acumulatorii au un numar limitat de incarcari / zile de folosire(un cip care contorizeaza aceste lucruri).Sunt persoane de incredere si inclin sa le dau dreptate.O parere!

Link spre comentariu

Acumulatorii au numar limitat de cicluri de incarcare chiar si fara chip. Dupa un timp, capacitatea de a stoca energie scade, rezistenta interna a lor marindu-se. Un ansamblu de acumulatori, prin prezenta unui controller integrat poate sa micsoreze si mai mult durata de exploatare din diverse motive, unul din ele fiind necesitatea de a genera un profit prin inlocuirea lor.

Link spre comentariu

Ia-o asa. Acumulatorul ala moare dupa 500-1000 de cicluri de incarcare (chiar si incomplete). Daca proprietarul e nestiutor si executa de 7 ori pe zi manevre de gen pornit pe baterii si dupa aia bagat in priza, il termina urgent.Laptop-urile noi cred ca sint un pic mai destepte, am vazut unul care nu pornea incarcarea daca bateria era aproape plina.

Link spre comentariu
Vizitator DanMortu

Va multumesc am testat astazi pe un din laptopuri faza cu dezlipit placa si o mers. Mam gandit si eu la faza aia da am crezut ca o fii vreun eeprom care nu se reseteaza doar cu o anumita interfata si firmwareul aferent . Va multumesc si sper sa ramana topicul sa nu il stearga cineva ca sa vada si restu lumi care ii faza cu acumulatori la laptop. :101

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Sincer indiferent de modelul acumulatorului durata de viata nu este contorizata de nici un chip.....pur si simplu se intampla acelsi lucru ca la acumulatoarele de telefoane....daca il tii in incarcator mai mult decat trebuie....mai ales daca il lasi cu orele automat ii scurtezi viata.....partea buna ar fi sa se arda decat placutza cu chipul...si poti folosii acumulatorii la altceva....ca da se duc acumulatorii inainte pa si pusi.....toata placutza aia cu piese din carcasa acumulatorului are rol nu de a contoriza nr de incarcari sau orele de incarcare....ala are rol de stabilizare a curentului si tensiunii pentru a nu cauza laptopului....acumulatorul se strica cumperi altul....laptopul se strica nu mai cumperi ....sau cumperi de la altii si firma cu laptupuri probleme isi pierde clientela......faza cu chipul care limiteaza nr de incarcari e valabila la chipul de la cartusele de imprimanta....in special cele mai noi....care citesc nivelul la tus....dupa ce se goleste el ramane asa....blocat...tu de duci la firma si il reincarci.....dar el tot gol zice ca e....si cand nu te astepi se arde....nu cartusul cum au multi tendinta sa zica....chipul...se supara ca l-ai incarcat de prea multe ori...e programat sa se strice....ca de sa mai faca vanzare si la cartuse...nu numai la imprimante....si mai sunt si alte exemple dar eu am vb destul....sper ca nu si prost.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Acumulatorul e programat sa se incarce la 80% din capacitate in primele doua ore de cand este pus la incarcat, restul 20% din capacitate ramanand sa se incarce in urmatoarele...20 ore!!daca il scoateti de la incarcat dupa 2 ore, merge reincarcat VESNICA POMENIRE(aproape). Am un astfel de acumulator li-ion blue din ...1995 pe un laptop 486 DX4 75Mhz/8MB ram/1,2GB HDD si e PERFECT! "Tine" laptop-ul 4-5 ore. In schimb, cele doua baterii de pe placa de baza a laptop-ului, "butoiashul violet" Tadiran care tine(a) BIOS-ul, si bateria de Ni-Cd 12V tot de pe placa de baza au "raposat"... Daca tineti la incarcat laptop-ul in timp ce merge, intr-un an- "kaput". :sparge:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

...

Daca tineti la incarcat laptop-ul in timp ce merge, intr-un an- "kaput". :sparge:

Eu cred ca gresesti !Ce treaba are acest lucru cu terminarea bateriei ? Cand tii laptopul pornit si conectat la priza acesta foloseste o mica parte a tensiunii/curentului pentru a incarca acumulatorii si restul pt. functionarea laptopului.Cand acumulatorii sunt incarcati circuitul de incarcare decupleaza incarcarea acestora mentinandu-i la capacitatea nominala de functionare.Durata de viata evident depinde de multe criterii unele dintre acestea fiind durata de functionare stiu eu , intr-un timp determinat de ex si evident marca laptopului.Una e sa te folosesti de laptop 5 ore pe sapt. si alta este sa-l uzezi zilnic ore in sir.Nu pot compara un laptop de 10 milioane cu unul de 50 milioane...Cred ca nimeni nu se asteapta , din cei ce folosesc laptopul zilnic , ca bateria sa tina 3 ani.Eu de ex am 3 - un Asus de 15 milioane caruia i-a murit bateria dupa 6-7 luni (dintr-o ora jumate tine 20-30 minute) fiind folosit 4-5 ore pe zi , o varianta Gericom de 13 milioane caruia i-a picat bateria dupa 5 luni (din 2 ore tine 10 minute ) fiind folosit max.1-2 ore pe zi si un Toshiba Tecra de 37 milioane care de un an merge 10 ore pe zi ( 7 la priza ) iar bateria nu si-a pierdut un suflu din capacitate.La Tecra nu ma astept sa tina acumulatorii o viata cred ca dupa 2-3 ani o sa pice , e normal doar e consumabila.Parerea mea. :dans:
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator cretuady88

nu are nici o treaba bateria se incarca iar dupa ce sa incarcat se decupleaza bateria si merge numai pe alimentator. eu il am pe al meu de 1 an si ceva si merge fara probleme si in ziua de azi. deci problema este din alta parte.

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări