Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

router wireless cu rol de server stocare si print


Blind

Postări Recomandate

Da, revin cu o alta intrebare legate de routerele wireless. La noua firma la care scarbicesc reteaua ce se va face intre calculatoare se cere a fi wireless, sa fie in stare sa stocheze fisiere undeva unde sa poata fi accesate de toata lumea din retea, sa poata partaja imprimanta pt cei din birou. Cum un server consuma mult, ocupa spatiu si bazaie in draci, m-am orientat catre o solutie gata implementata. Am insa o "mica" problema, anume...este asus. Eu am probleme cu semnalul la routerul (tot asus, alt model insa) pe care il am, in sensul ca imi deconecteaza reteaua wireless, iar mai nou pierde si conexiunea cablata (marca asta imi inspira tot mai multa neincredere).

 

Anyway, vroiam sa intreb daca s-a jucat cineva pana acum cu un asus wl-700ge. Cum sta la capitolul semnal? (banuiesc ca nu se va impaca cu placile intel, asta n-ar fi o problema prea mare deoarece placile din viitoarea retea vor fi niste dlink-uri). Chiar isi face treaba pe care o lauda producatorul sau are o jena teribila in a realiza ceea ce a fost gandit sa faca? (adica routare, partajare imprimanta si stocare ca server ftp).

 

 

mifty edit: ajunge important, c? încet-încet, ajungem to?i la wireless!!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 77
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

e ok ca si functii .. dar pretul este cam mare, pt al cumpara si dupaia sa constati ca nu e chiar cum zice producatorul :toimonster:

 

poti sa mergi pe solutii separate ... adica un router wireless pe care il sti de bun ... un server de retea pentru imprimanta si un hdd cu conectare fie pe usb ... la router (daca stie routerul) sau un hhd de retea ceva de genul asta la care ii pui hdd de cat vrei.

Link spre comentariu

Hmm...ma mai gandesc un pic. Ideea era sa nu ma complic cu tot soiul de chestii, asa puteam sa fac un print server si sa folosesc un router wireless recomandat pe-aici pe forum; de-asta cautam o solutie all-in-one. Plus ca se mai adauga si spatiul ocupat. Culmea, banii dati pe echipamente nu sunt problema, singura conditie fiind sa isi faca treaba calumea.Nu stiu unde naiba o sa gasesc un hdd pe usb de imprumut pt cateva zile (sau unul de laptop pe ide, ca am rack pt asa ceva) ca sa ma duc si sa ma joc intai cu routerul meu (care are optiunea de server ftp si stocare pe usb) sa vad cat de bine isi face treaba. Acasa nu pot spune ca m-a satisfacut...Voi incerca sa schimb si placa wireless, poate o sa am parte de semnal calumea...Intre timp, mai aveti si alte idei/solutii? Routerul va fi cam ultimul care o sa apara in "scena", intai vor ateriza pc-urile (mai greu si dupa o intarziere de cateva saptamani, dar...sper sa apara; teoretic miercuri ar trebui sa apara primul...)

Link spre comentariu

daca tii musai, exista placi minitx, cu proc via lipit, si foarte timide la consum, in care bagi un hard, sau un CF cu adaptor ide2cf (e foarte simplu, se rezuma la lipirea pinilor intre ei, n-ai nevoie de cine stie ce adaptari de nivele, chipuri, etc), pe care instalezi smootwall/m0m0wall/ sau o alta minidistributie linux tip router. sau chiar un bsd.sau bagi pe un canal usb un card sd, si gata...sa nu iti inchipui ca routerele "de cumparat" au cine stie ce soft "proprietar" in ele!!!...e tot linux embedded, insa unele optiuni au fost scoase de la compilare, sa nu aiba prea multe facilitati orice router de 20 de dolari!!!

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

A venit vremea sa readuc la viata acest topic (guess why) :sparge:

Am achizitionat pana la urma un WL-500W de la asus, pentru stocare am folosit un hdd extern western digital de 500gb iar ca imprimanta o multifunctionala laser konika minolta (un jeg, nu va luati imprimante din gama konika minolta) iar adaptoare wireless pentru calculatoare produse de dlink (pe usb). Am setat reteaua, totul bine si frumos, a functionat cateva luni fara probleme prea mari (ce probleme au mai aparut, le-am remediat pe parcurs).

 

Ieri dimineata s-a imputit treaba. Routerul pornit, de pe oricare din calculatoare cand ma puteam conecta cand nu. Ledul de link al placii de retea este aprins, cel de act clipeste odata pe secunda ca un idiot. Pierde din cand in cand conexiunea la retea. Cand reteaua este conectata are momente cand nu raspunde la ping sau timpul de raspuns la ping este foarte mare apoi nu mai gaseste, dupa care iar raspunde greu la ping si isi revine. Dupa ora 10 si ceva incepe sa-si revina, dupa ora 12 zici ca nu s-a intamplat nimic

 

Wtf is going on??

 

Am incercat sa-l las inchis cateva minute apoi sa il repornesc...degeaba. Am incercat sa salvez setarile si sa ii dau restore...nu a functionat. Am incercat sa il resetez dupa care sa ii 'uploadez fisierul cu setari...mi-a dat la cioc, la fel facea. O sa incerc sa ii dau un firmware 'upgrade (desi are ultima versiune de firmware inca de cand am configurat reteaua).

 

Tampenia mare este in log, unde imi spune ca a primit o configuratie defectuoasa pentru pppd...Insa conexiunea este de tip pppoe. In caz ca ajuta pe cineva la "diagnosticare" atasez mai jos si log-ul.

 

Faza cea mai tare este ca daca stai langa el reteaua functioneaza, daca pleci de langa el si te duci la birou merge catva apoi pica..

 

Mentionez ca adaptorul de retea de la calculatorul meu si routerul au vedere directa iar distanta intre ele nu e mai mare de 6m :nebunrau:

 

 

Log:

Jan  1 00:00:07  pppd[81]: Plugin rp-pppoe.so loaded.Jan  1 00:00:07  pppd[81]: RP-PPPoE plugin version 3.3 compiled against pppd 2.4.2Jan  1 00:00:08  pppd[82]: pppd 2.4.2 started by (unknown), uid 0Jan  1 00:00:08  pppd[82]: PPP session is 1356Jan  1 00:00:08  pppd[82]: Using interface ppp0Jan  1 00:00:08  pppd[82]: Connect: ppp0 -> eth1Jan  1 00:00:08  pppd[82]: PAP authentication succeededJan  1 00:00:08  pppd[82]: peer from calling number 00:10:18:**:**:1E authorizedJan  1 00:00:08  pppd[82]: Received bad configure-ack: Jan  1 00:00:08  pppd[82]: local  IP address 86.121.*.**Jan  1 00:00:08  pppd[82]: remote IP address 10.0.0.1Jan  1 00:00:08  pppd[82]: primary   DNS address 82.76.***.***Jan  1 00:00:08  pppd[82]: secondary DNS address 82.76.***.***Jan  1 00:00:11  pppd[82]: Received bad configure-ack: Oct 21 06:37:11  pppd[82]: Received bad configure-ack: Oct 21 06:37:14  pppd[82]: Received bad configure-ack: Oct 21 06:37:17  pppd[82]: Received bad configure-ack: Oct 21 06:37:20  pppd[82]: Received bad configure-ack: Oct 21 06:37:23  pppd[82]: Received bad configure-ack: Oct 21 06:37:26  pppd[82]: Received bad configure-ack: Oct 21 06:37:29  pppd[82]: Received bad configure-ack: Oct 21 06:37:32  pppd[82]: Received bad configure-ack: Oct 21 06:37:35  pppd[82]: CCP: timeout sending Config-Requests Oct 21 06:37:35  USB storage: vfat fs mounted to /tmp/harddisk/part0 Oct 21 06:37:45  USB storage: 32MB swap file is addedOct 21 06:37:45  FTP server: daemon is startedOct 21 06:37:48  Samba server: daemon is startedOct 21 06:37:52  Media Server: daemon is startedOct 21 06:37:52  Download Master: daemon is startedOct 21 06:47:21  ntp client: time is synchronized to time.nist.gov
Link spre comentariu

Le-am cenzurat eu pentru ca poti avea acces la retea si din exterior (te doare mintea la ce parola are, dar in fine), ce ai aratat tu este ip-ul de extern.Adresele ip sunt bagate manual, in functie de mac, iar adresele mac ce nu sunt adaugate in lista de la dhcp nu au acces (pe partea de wireless, cablata nu exista in birou).Later edit: Varianta cu 192.168.1.xx pentru reteaua interna a fost testata, nu are nici o jena

Link spre comentariu

Canalul wirless este pe auto sau pus manual?? Incearca sa il schimbi... sau mai bine scaneaza zona si vezi ce retele mai sunt si pe ce canale comunica. cauta un canal liber ..Later Edit: eu am rezolvat o problema asemanatoare prin schimbarea unui telefon wireless. Beleua mai mare a fost ca telefonul era al unui vecin de-al beneficiarului si nu prea dorea sa-l schimbe :nas: Cand suna telefonul, reteaua pica total, cand vorbea mergea foarte prost... :ras:

Link spre comentariu

Astazi nu mai are chef sa mearga fara cusur ca ieri...E inca de dimineata pe lista de asteptari "upgrade" cu firmware-ul pe care il are acum, in speranta ca se va modifica ceva, insa nu pot sa ma joc decat fie dimineata devreme fie seara dupa ce se tireaza toti acasa (iar asta implica sa-i dau afara din birou ca astia sunt in stare sa stea si pana la 8 seara).

Link spre comentariu

da' unde cucu lucrezi, de nu vor sa plece mai devreme??? la vre-o casa de c...comenzi?? :nas: btw... am eu impresia, sau se intampla figura numai intre anumite ore???si ia uita-te prin loguri: momentele cand o ia razna reteaua tzuicarless nu cumva coincid cu incercarile unui ip sau mac necunoscut de a se loga in reteaua ta???nu de alta, dar aduce a incercare de hackereala a retelei... nu uita ca routerele alea platesc celebritatea cu pretul riscului ca orice hacler wannabe sa scaneze prin jur, si sa modifice propriul router, la mac si la ip, ca sa se dea alt router... sa poata obtine datele de logare necesare...basca, nu uita ca reteaua wireless e prin radio, iar undele radio nu sunt chiar cel mai stabil mediu de transmisie din lume!!!!

Link spre comentariu

A fost printre primele lucruri pe care le-am facut, sa ma uit in log. De intamplat se intampla in continuu, cel putin astazi. Ieri pana in 12 a facut urat, apoi a mers acceptabil (cu mici "gafaituri")Pana luni a mers impecabil vreo 3-4 luni pe putin. Chiar as de usor sa poata hackui o retea wireless cu criptare wpa2 si pass de 20 caractere alfanumerice si semne de punctuatie? Parola de login pentru contul de admin din interfata web nu cred ca are cum sa o ghiceasca (caractere alfanumerice la intamplare).La log-ul de wireless nu apar decat cele 3 mac-uri ale placilor de retea active in momentul respectiv. La system log...ce am prezentat mai sus.

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări