Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hidrofor cu motor in curent continuu?


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

In sarcina da, in gol mult mai mare,ma refer la demar.tip vechi cu ex. serie, sunt mod. noi cu magneti si reductor ce au o turatie relativ constanta 1500-2000t/min.,,puteti cauta si modele la 12V dela auto diesel mai mari. problema este de a scoate axul in afara , alt scut cu rulment si cuplaj.

Link spre comentariu

Cred că ar trebui să luați în considerare și regimul de funcționare al unui motor, demarorul este conceput să funcționeze un timp de ordinul secundelor- zecilor de secunde.

Acolo e nevoie de un electromotor de cc care poate funcționa în regim continuu, un timp îndelungat (ventilat forțat și cu rulmenți, nu cu lagăre de fricțiune).... apoi treceți la modificările necesare funcționării pe hidrofor.

Link spre comentariu

Cred ca e mai simplu si mai ieftin sa folositi un UPS cu ceva adaptari pe parte de cc (daca e cazul) si eventual rezistente limitare curent de pornire + relee, functie de putere UPS vs motor. Sau un invertor cu soft-start.

Ce tip de motor e acum / ce turatie are? De regula puterea necesara este undeva la 70-85% din cea inscrisa pe motor, ca putere nominala, functie de ce s-a ales/gasit standard la proiectare.

Un motor de cc de 1kW la 12 sau 24V nu e cred ca e ieftin sau usor de adaptat. Costul cablurilor / pierderile ohmice vor fi destul de mari la 100-120A...

Link spre comentariu

Trebuie folosit un invertor si motorul actual. La puterea aceea apar complicatii mari daca se foloseste tensiune mica. Exista motoare si la 48 vcc. Orice solutie cu cc e costisitoare. Exista motoare universale care merg si in cc si in ca. Puteti incerca si cu acelea, dar trebuie sa aveti tensiune mare pt ele >>> serie mare de acumulatori si tot nu renteaza. Sustin ideea unui invertor puternic si tensiune de intrare cat mai mare. O sa va cam coste bateriile.

 

Alta solutie ar fi un bazin automatizat care sa stea mereu plin, Daca aveti un stoc de apa de 1000 l, cat timp nu e curent apa o sa va vina prin cadere, cand revine, automatizarea il va umple. Poate va ajuta si aceasta solutie tehnica. Bazinul trebuie sa fie ca cel de wc, nimic mai mult, doar ca de dimensiunea nevoilor dvs. Automatizarea electrica poate sa lipseasca daca aveti un robinet cu flotor in care aveti incredere ca inchide bine ca sa opreasca hidroforul si nu zboara din instalatie.

 

Cred ca un back-up de apa e mai ieftin decat un back-up de curent.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Ideea cu bazinul este cea mai potrivita. Cind este curent bazinul poate fi umplut,apa stocata-n bazin putind fi folosita la nevoie. In felul asta poate fi folosit un motor de hidrofor pentru a umple bazinul. Pretul unui motor(monofazic) de hidrofor este destul de ieftin. Am si eu unul cumparat de la ''rusi''(moldoveni de peste Prut) si ma slujeste de peste 5 ani. Periodic o bine sa-l demontezi,sa-i verifici rulmentii si ce-i mai important,presetupa. Schimbarea la timp a rulmentilor si a presetupei te scuteste de surprize. Deasemenea e bine ca sa aplici vaselina pe axul motorului ,partea de la rulmentul dinspre turbina si pina la turbina Fiind tot timpul in apa, rugineste,ducind la distrugerea presetupei si inundarea motorului, cu consecinte nu tocmai placute.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

A fost o cifra inaintata de mine nestiind nici la ce ii serveste apa. Daca e pt baut/ spalat vase si penele de curent sunt sub o ora, 20/30 de litri sunt de ajuns. Un butoias, un acvariu sunt ok. Poate avea 2, unul in serviciu si unul curat tot timpul. O izolatie termica e necesara uneori.

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări