Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Active Miller clamp driver


Postări Recomandate

O versiune imbunatatita a optcuplorului driver, are pe langa Miller clamp, rezistentele pentru alimenatrea ledului egale, e mai usor de folosit si asigura fiabilitatea necesara pentru regimul de functionare al unui invertor.

 

Cmr -ul e bun, nu mi-a facut probleme fara nici un condensator intre primar si secundar in orice regim de sarcina.

 

Cu doua pentru sursa push pull si 4 pentru modulator se poate construi un invertor.

 

Desi mai demult am avut si surse punte, prefer push pull deoarece mosfet-urile superjonctiune nu merg in punte deoarece au sarcina si energia de recuperarea diodei, mari si cer un dead time lung, limiteaza frecventa de lucru, la tensiune de intrare mica nu se justifica punte, iar la 120v cu sic mosfet tot push pull e ok deoarece incep de la 650v in sus.

 

http://www.tme.eu/ro/Document/73200ae45b07ffe0e6ce98a9e32515d7/ACPL-K342-000E.pdf

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Da, f interesant oc driver.

Partea cu eliminarea tensiunii negative pentru blocare, chiar daca se reduce sarcina acumulata.. nu stiu cat e de sanatoasa, mai ales la curenti mari.

In costul instalatiei, surse aditionale de tensiune negativa nu cred ca reprezinta ceva semnificativ. Nu mai zic de cresterea fiabilitatii.

La ultimele generatii de SJ s-a cam rezolvat cu dioda. Oricum SJ sunt indicate in topologii rezonante, unde dioda e mult mai putin stresata la blocare.

Link spre comentariu

Tensiunea aia negativa e cam problematica la cablare, eu o faceam cu charge pump folosind o dioda un condenastor si o pereche de mosfet p si n nici decum cablata.

 

In plus la dv/dt mari se punea un stress urias pe sursa respectiva si pe tranzistorul care tragea inspre minus, pe vremuri am vazut miiler clamp cu pnp chiar si pentru cele cu tensiune negativa acum nu se mai foloseste, atiti mosfeturile cat si igbt-urile sunt construite pentru tensiune de comanda pozitiva.

 

Cat priveste sj mosfet , nu mi-au mers cu egs 002 cu dt nici cu dt 1500ns la 23khz, chiar si cele cu dioada de 200 ns, ex fch041n65efl4 in schimb field trecnch stop igbt+d la 75ns merg reci cu dt 500 ns EX fgh75t65shdtl4 iar sic mosfet merg cu 300ns mai bine ca igbt-urile cu 500, ex sct3030algc11.

 

Aceste trei dispozitive au aceeasi tensiune si cam aceeasi capabilitate de curent.

 

Acum se gasesc componente cu sic ieftine, aviz amatorilor, si merg super ok fara dureri de cap in legatura cu dv/dt si energia de recuperare inversa.

http://www.ebay.com/itm/1-x-CREE-C2D20120-Schottky-Diode-SiC-1200V-65A-Silicon-Carbide-NEU-OVP-/152556175684?hash=item23850e8144:g:9jsAAOSwB-1YqNEH

 

Tot la acest seller si sic mosfet.

Editat de cavit
Link spre comentariu

Da, interesanta solutie.

Apare limitarea in frecventa pentru a asigura incarcarea C cu o sarcina suficienta, care sa garanteze blocarea la curenti mari.

Cresterea capacitatii pentru a asigura sarcina necesara, limiteaza frecventa... sau implica niste curenti f mari furnizati de driver.

Pentru puteri mici.. pana in 10kVA, cred ca merge ok, functie de tranz si frecventa.

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări