Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Echivalent UPC 1298 cu componente discrete


Postări Recomandate

Hristos a inviat ! Am mai deschis un topic la Depanari dar acolo n-am aflat ce vroiam sa stiu daca deranjeaza ca am deschis unul va rog sa ma scuzati se poate sterge .

 

Deci am un aplificator hibrid cu finalii tranzistori bipolari si driver integratul UPC 1298 v care e scum si greu de gasit . Ma intreb daca se poate inlocui cu un montaj cu tranzistoare . Aia de la NEC dau in catalog si o schema echivalenta integratului nu e asa complicate dar nu stiu ce valoari ar trebui sa aiba piesele.

 

 

 

 

 

post-248454-0-96271700-1495015019_thumb.jpg

 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Va multumesc dar eu as vrea sa raman la schema originate a integratului zic am un modul dintr-o statie de fabrica care trebuie sa-l repar . Venea la subufar si are si filtru si o rotectie la cc m-am uitat de curiozitate in catalogul integratului n-are o schema asa complicata de aia m-am gandit ca e mai usor s-o reproduc cu componente discrete decat sa fac alt amplificator . Doar ca nu stiu ce valori or avea .

 

Numai bine

Editat de VEF
Link spre comentariu

Incercati si cu upc1342 ,din recuperari eventual.

Daca tensiunea de alimentare a amplificatorului nu depaseste +/_ 40v si finalii sunt de calitate si au B > 100 se poate incerca cu upc 1225H (se gaseste mai usor inclusiv din recuperari) ,cu racire buna;avand alta capsula si prindere,conexiunile se fac cu conductor izolat .

Integratele au schema interna identica ,difera tensiunea de lucru si capsula;ar mai fi upc1270 dar acesta are o tensiune de lucru mai mica.

-

Link spre comentariu

UPC 1342 nu gasesc , iar cu upc 1225 nu cred ca se potriveste la ce am eu cam la limita limitei . A mai incercat cineva ce vreau eu sa fac sa il fac adica un echivalent cu component discrete . Postez si datasheet-ul integratului :

 

 

UPC1298V.PDF

Editat de VEF
Link spre comentariu

Am adaptat upc1225 la un TA-F417 ,alimentat la +/- 45v ,fixat pe o placuta de aluminiu de 2mm grosime,fixata la randul ei pe radiatorul original (din fier cuprat...) ,cu finali buni,si a rezistat;se poate realiza ,dupa cum a fost sugerat mai sus ,un amplificator ('a la Self) fara finali si fara superdioda .

Succes.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări