Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boiler etanseitate alterata


Postări Recomandate

Salut colegi !

Am boailerul caruia i s-a stricat etanseitatea flansei cu rezistenta de incalzire si termostat. Am demontat flansa , am curatat depunerile de pe rezistenta si bazinul in interior .Am constata ca suprafata bazinului unde trebuie sa etanseze cauciucul flansei are asperitati si denivelari.Am slefuit asperitatile , dar avind acele denivelari , tot nu etaseaza corect. M-am gindit sa pun un strat de Poxipol pe supafata de etansare si apoi sa montez flansa cu rezistenta si fixata strins cu brida respectiva.E bine cum am zis , sau exista si alte rezolvari?

Va multumesc !

Link spre comentariu

Avand in vedere temperaturile intre care lucreaza acea garnitura, nu ar trebui sa fie probleme termice nici cu pasta aia pana la 150 de grade.

Totusi, ma mir cum de a "realizat" acel boiler asemenea denivelari?!? (Nu de altceva, dar am si eu in "parcul de utilaje" un boiler pentru ACM

cu incalzire mixta (serpentina + electrica) si n-as vrea sa fiu "surprins" de o asemenea belea!).

 

In conditiile in care stergeti pana la USCARE suprafetele intre care se va forma garnitura din acea pasta de silicon si asteptati intarirea completa INAINTE de strangerea completa (dupa metoda descrisa mai sus), ar trebui sa etanseze (o oarecare incalzire, pana la vreo 60 de grade e posibil sa accelereze intarirea materialului; in orice caz, chiar siliconul "ordinar", "sanitar" e de mai multe calitati, si e bine sa verificati si data fabricatiei (adica sa nu utilizati sfertu' ala de tub ramas de la lucrarea de acu' 5 ani! daca nu s-a intarit, nici nu se va mai intari!)

 

Din experienta proprie: daca utilizez materiale bune, iese lucrare buna; daca nu.... de obicei trebuie refacuta!!!

 

Sanatate si bafta!

Editat de blazeu
Link spre comentariu

Pune o garnitura noua si nu va ma curge. Garnitura veche din cauciuc s-a intarit si nu se mai muleaza perfect pe gatul boilerului.

Poti incerca sa dai un strat fin de poxipol peste acele asperitati. Eu am astupat cu poxipol ( cel cu10min la uscare) o gaura dintr-un boiler si a tinut foarte bine. Am lasat poxipolul sa se usuce de pe o zi pe alta...nu am avut incredere ca se intareste perfect in cele 10 minute scrise pe ambalaj.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Pune o garnitura noua si nu va ma curge. Garnitura veche din cauciuc s-a intarit si nu se mai muleaza perfect pe gatul boilerului.

.................................................................

Garnitura de cauciuc sigur se va intari dupa ceva timp. Cauciucul expus la temperaturi ridicate se va intari si apoi va crapa. Mai bine foloseste cauciuc siliconic transparent,sau colorat,care sigur nu contine grafit.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Oare de nebun am recomandat siliconul Auto?

Este un silicon mai diferit ca rezista si la schimbari de temperaturi , si se gaseste si in cantitati mici ,si nu dai cu bani pe fereastra aiurea.

Am recomandat, chiar cu buna stinta, sa se lase o perioada semi-strans, ca, sa formeze o garnitura, de 1-2mm ,care va fi de forma deformarilor de pe guler.

Chiar si 24 ore ar fi ok sa se lase sa fii sigur ca se intareste complect.

 

Spor la mesterit .Ar cam fi vreo 20-25 boilere care le repar/curat si etansez cu silicon auto Rosu la tub de 75 grame.

 

 

 

Treaba cu gauri prin vas am avut si eu de reparat dar nu o prea tinut, ca vasul era emailat pe interior, si nu avea aderenta buna.

Editat de pop_ady44
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Merge...merge poxipolul de n-are aer! Eu am astupat o gaura la boiler si a tinut fara probleme. Bineinteles ca facut gaura in alta parte, iar am astupat-o...apoi a facut alta si iar am astupat-o...ca intr-un final sa-l arunc la gunoi si sa cumpar unul nou! Ma saturasem de astupat gauri!

Editat de mac01
Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări