Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Control sens rotație motoraș dc prin potențiometru.


Vizitator Mitran Vali

Postări Recomandate

Vizitator Mitran Vali

Salutare! Am o masinuta rc la care am schimbat placa deoarece la cea veche nu găseam telecomanda. am găsit altă placa perfect funcțională doar că rotile din fata când le virez rămân virate nu revin in poziție inițială.As dori să știu dacă se poate face un circuit control sens rotație cu potentiometru pentru motoraș că rotile sa revina drepte când nu sunt acționate din butonul telecomenzi.Multumesc Stima

Link spre comentariu
Vizitator Mitran Vali

Žn prima poza este placa și în cea de-a 2-a este motoasul cu pârghia care mișcă rotile.in cutia cu motorașul de afla și un potențiometru de la el șut doua fire.

post-259701-0-52518600-1493183452_thumb.jpeg

post-259701-0-54635900-1493183690_thumb.jpeg

Link spre comentariu

Din cate stiu, la mecanismul de directie al masinilor cu telecomanda exista niste arcuri, care trag rotile inapoi in pozitia initiala cand nu mai dati comanda sa vireze. De obicei nu motorul este cel care duce rotile inapoi la pozitia initiala, ci acele arcuri. Poate ati uitat sa le puneti sau le-ati pus inapoi incorect. Arcul e ori langa roti, ori in cutia in care sta motorul de directie.

Editat de M.Adrian
Link spre comentariu

Din categoria "sa zic si eu ceva", unii aduna postari :rade:.

 

Ceea ce a spus Manolo respecta realitatea. Ala e un servo, iar niste amarate de arcuri nu vor aduce un servo in pozitia zero.

 

Masinile alea cu motoras si arcuri vor fi subiect pentru alt topic poate.

Link spre comentariu

Am citit ce a zis dl. Manolo, daca e servo asta nu inseamna ca nu poate avea arcuri (nu niste amarate de arcuri) pentru repozitionare, undeva in interiorul ansamblului de roti dintate. Acum depinde si de "puterea" servo-ului daca poate fi readus in pozitia initiala cu arcuri sau nu, eu am dat un exemplu de situatie, ce stiu ca am vazut. Totusi, cand o sa ajung prin preajma unei astfel de masini(nu ma refer la chinezariile ieftine din comert) o sa fac si o poza, poate va conving ca nu am vorbit prostii :) .

Editat de M.Adrian
Link spre comentariu

cea ce vrei tu sa faci cu arculete este o chinuiala care nu merita au dreptate si MANOLO SI THUNDEFR care daca nu ma insel mai practica modelism sau au practicat .

cumparatti un servo futaba

Servomotor S3003--35 lei nou un esc 320A 6V Voltage ESC Brushed Speed Controller 90 lei

 

 

 

o tecomanda in 27 mhz completa \si receptor in jur de 50 lei

 

si ai termina jucaria

Link spre comentariu

Adrian, sincer, tu nu ai habar cum functioneaza un servo. Nu mai insista sa dovedesti orice vrei tu sa dovedesti. Servo ca alea din poza nu pot fi aduse in pozitia din mijloc cu arcuri. Daca vrei sa intelegi cum si de ce, e plin internetul.

 

Ceea ce ai vazut tu e un simplu motoras, nu un servo care poate misca kg cu un brat de 1-2cm.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări