Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Averea PRIVATA ..a STATULUI ..!

Evaluează acest subiect


Postări Recomandate

Averea privata a ..statului versus averea ..privata a unui cetatean onest..? :rade: Care are .."prioritatea",mai precis cum va fi modificata legislatia ?(Noaptea ca..Hotii?) Ce intelegeti voi prin..AVEREA statului? :wretre Acum imi amintesc.acum vreo 30 de ani,aveam.."fabrici si..uzine",cum in perioada comunista nu era permis sa ai proprietati imense/de mare valoare,fiind considerat...chiabur ! In termeni populari..instarit*/stapan de ..sclavi..! Sau un om ..cu initiativa,care reuseste sa produca plus valoare...dar invidiosii,se duceau cu..."paratul"( a turna),la ..SECU...!! :pandaci Una -doua te puteai alege cu cativa..anisori la taiat stuf in delta,ori de plictiseala mai construiai cate..un Canal,Casa Poporului..(care popor..??)

 

 

 

 

 

 

Link spre comentariu
Averea privata a ..statului versus averea ..privata a unui cetatean onest..? :rade: Care are .."prioritatea"

 

Depinde de cum te cheama! Pentru ca una, e sa te cheme Basescu, Udrea, Popoviciu, si atunci averea ta e pe primul loc, ce a statului fiind "punctul de alimentare" pentru ce dintii si alta e sa te cheme Fanel, si stunci ai dat de dracu daca furi un buchet de flori din fata primariei, adica din avrerea statului!

Link spre comentariu

Pai statul a avut dintotdeauna proprietati. Pe parcurs, statul,(pe vremea comunistilor) a trecut in proprietatea lui terenuri,cladiri cu valoare istorica,in ideea ca v-a putea avea mai multa grija decit vechii proprietari. De multe ori, aceste bunuri trecute in proprietatea statului, au fost lasate in paragina, ajungind sa se degradeze,stratul motivind, ca nu au avut bani pentru intretinerea acelor bunuri.

Link spre comentariu
De multe ori, aceste bunuri trecute in proprietatea statului, au fost lasate in paragina, ajungind sa se degradeze,stratul motivind, ca nu au avut bani pentru intretinerea acelor bunuri.

 

Nu mi-e clar la ce perioada te referi! Pina in '89 nu prea au fost cladiri lasate in paragina. Dupa '89, cladirile retrocedate sau lasate in grija statului, au fost lasate in paragina, tocmai pentru ca sa scada pretul si baietii jmecheri sa profite. Cel mai bun exemplu este Moara lui Assan. Si, din pacat, nu e singurul!! Pentru un jjjjmecher, valoarea terenului este mult mai importanta decit monumentul istoric, de care il doare exact in curo!

Link spre comentariu

Se vede treaba ca si azi e valabil acelasi refren cand vedem cladiri istorice trecute in proprietate privata si lasate in paragina,sa se autodemoleze ca sa se poata reconstrui dupa aia.La noi sunt mai putine,dar in capitala am vazut filmate destule.

Foarte bine spus ! Daca as avea suficienti bani...as cumpara o cladire/bloc cu...BULINA ROSIE si as spera la un...cutremur ! :ewryt45w Astfel nu mai ai nevoie de autorizatie de..demolare,ci doar de..construire,bineanteles ..P+10-20>Suna cinic dar altfel ramai..un simplu..muritor de rand..! La afaceri de o asemenea anvergura...treci peste.."cadavre,nu mai ai mama/tata.." altfel nu ajungi Donald..(ratoiul sau..TRUMP ?) :57

Link spre comentariu

Nu mi-e clar la ce perioada te referi! Pina in '89 nu prea au fost cladiri lasate in paragina.

................................................................................................

Concret. Am locuit in Bistrita mai bine de 30 de ani. In centrul Bistritei ,pe ambele parti sint cladiri istorice cu o vechime de mai bine de 200 de ani poate si mai bine. Aceste cladiri au fost nationalizate de catre statul roman,fiind trecute in proprietatea primariei. Aceste cladiri au fost inchiriate unor cetateni,printre care si multi de alta etnie(banuiti la cine ma refer). Chiriile erau modice pentru simplu fapt ca, acele locuintele nu erau racordate la reteaua de termoficare a orasului.Cei care locuiau in acele locuinte, trebuiau sa-si cumpere lemne de foc pe perioada iernii. Locuind in spatii apartinind primariei,multi cetateni nu au intretinut si reparat locuintele.Drept urmare unele locuinte s-au degradat asa de mult, incit erau de nelocuit.A fost un caz in care la o locuinta s-a prabusit plafonul ,datorita neintretinerii acoperisului.In urma cu mai bine de 20 de ani ,primaria a decis ca locuintele respective sa fie vindute persoanelor,care au locuit cu chirie in spatiile respective.Cei care au avut grija de locuinte si au avut bani, au cumparat spatiile respective,ceilalti au fost instiintati ce trebuie sa paraseasca acele locuinte. Obligatia celor care au cumparat locuintele respective, era ca fatadele locuintelor sa respecte,arhitectura originala. Chiar geamurile si portile de acces in cladire,trebuiau sa fie din lemn si identice cu cele originale. Acum centrul Bistritei arata mult,mult mai bine decit inainte de '89.Parterele cladirilor au fost inchiriate unor magazine si firme ,avind aceleasi obligatii ca si locatarii.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Ma autocitez:

Pina in '89 nu prea au fost cladiri lasate in paragina.

Probabil vorbiti de Sebes.

 

Tot centrul istoric al Bucurestiului, sub control IAL, era jupuit ca vai de el. Daca locatarii (chiriasi care plateau mai nimic) mai erau si tigani, apoi erau jupuite si prin interior.

 

Nu e totul chiar numai conspiratie.

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări