Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Repar sau donez un "quelque chose" , daca nu ii dau un ciocan in cap

Evaluează acest subiect


Vizitator

Postări Recomandate

Va salut!

 

Unii stiti, unii nu, mi-am luat un kit tranzistor tester, esr metter, etc.

 

A venit fara o piesa, ht7550 care e un stabilizator de 5v. Pusei eu ce am gasit pe acasa si mai mult de atat nu face. Poate nu stiu eu sa il manevrez. Aveti vreun sfat?

Manualul lui e asta

http://115.28.16.44:81/file/4586.pdf

 

Imi facu un car de nervi atat azi cat si in ziua fatidica in care l-am montat. Cu greu ma abtinui sa nu ii trag un ciocan si sa il rezolv. Am 2 optiuni, fie vine o idee brilianta din exterior si reusesc sa il utilizez, fie daca nu ii dau un ciocan, il dau cuiva care poate sa repare, membru de baza al forumului,[ optional la schimb cu ce poate sa ofere de prin incurcaturile lui ].

 

Fum nu a iesit din el, sunt convins ca nu e parlit. Poate doar sa nu ii placa stabilizatorul pe care l-am pus.

 

Astept vreo idee sau o lista cu doritori si voi alege eu pe cineva.

 

Acesta este produsul, pentru cei interesati de ce ar trebui sa faca si de pretul pe care l-am platit. https://www.aliexpress.com/item/ATMEAG328P-M328-2016-DIY-KITS-Transistor-Tester-LCR-Diode-Capacitance-ESR-meter-PWM-Square-wave-Signal/32764321930.html?spm=2114.13010608.0.0.LcV2HA

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Depinde la cat alimentezi, sunt stabilizatoarere lo drop, cu astea uzuale se pierd 3v daca bagi 6 ramin cu 3, si nu pleaca, cauta unul lo drop si va merege si daca bagi 5,5v.

 

Bineinteles daca nu este cumva defect, verfica totusi daca oscileaza microcontrollerul, in caz ca oscileaza ar trebui sa afiseze ceva daca este programat, poate trebuie sa il preogremezi tu cu hexul care il preimesti cu kitul.

Editat de cavit
Link spre comentariu

Nu am primit nimic, cred ca vine gata programat. Afiseaza tensiunea bateriei si ceva la inceput dar merge strict cat tin apasat pe butonel. Ht-ul lipsa e ldo, eu am pus ua7805 si alimentai din 9v si din 12v. Testai stabilizatorul la rece, merge. De la 9 la 5 v e cale lunga si sigur am 5v pe iesire. Incalecai si pinii pt ca nu se pupa pin la pin originalul cu inlocuitul. Ma gandesc sa nu aiba vreo secventa de pornire, apesi , rasucesti stanga/dreapta, pui bateria dupa ...etc

Link spre comentariu

M-am uita si eu prin datasheet, nu mi s-a aratat a raritate, doar ca nu are pinii la fel cu ce gasim pe aici. Nu mai are alte butoane. Daca e comandat, e comandat de vreun tranzistoras.

Link spre comentariu

Are conector de baterie 9v, deci permite alimentarea si cu 9 si mai are un conector rotund, ii bagai 12v si pe acolo, la fel. Scrie ca poate fi alimentat intr-o plaja mai larga.

Link spre comentariu

Schema poate fi asta.

http://www.eevblog.com/forum/testgear/$20-lcr-esr-transistor-checker-project/?action=dlattach;attach=260119

Nu-mi dau seama daca ce ai este identic , cu asta

https://github.com/tardate/LittleArduinoProjects/tree/master/Equipment/ComponentTesterKit

Nu am vazut in filmulet sa se aprinda led-ul,sper ca l-ai montat altfel dispare alimentarea cand nu mai apesi pe push la encoder.

In schema de pe eevblog test1A e push de la encoder,test 1b sunt contactele lui.

Link spre comentariu



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări