Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare afișaj LCD cu contacte metalice


Postări Recomandate

Vă salut, am primit un computer de dozare pentru erbicidare de la John Deere care are probleme cu display-ul LCD.

Acesta afișează doar când este apăsat într-o parte, la demontare am observat că cineva a mai încercat repararea lui și a recositorit toți pinii dintr-o parte (partea care se apasă ca să apară caracterele afișate) dar eu cred că problema este chiar la zona de contact dintre pinii metalici și zona metalizată a display-ului. Aș încerca să aplic o vopsea conductivă cu argint de genul celor care sunt folosite la repararea traseelor conductive de lunetă auto sau tipul care poate repara traseele conductive de cablaje imprimate. Dar nu am mai încercat asta niciodată și nu aș vrea să risc nici deteriorarea definitivă a display-ului și nu mai pun la socoteală că și soluțiile respective nu-s chiar ieftine. Poate e cineva care a mai recondiționat astfel de display, menționez că acesta este unul ,,dedicat,, și nu poate fi găsit ca piesă de schimb, iar tot computerul are un preț prohibitiv de sute de Euro, deci merită repararea...

post-179973-0-32875100-1491029742_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Poate se gaseste o alta metoda.Pasta de argint difuzeaza/se imprastie in locul unde e aplicata si exista riscul sa faca scurt intre pini.E foarte greu de curatat si de regula trebuie indepartata toata pasta si pe curat de incercat din nou.Mie nu mi-a iesit niciodata asa ceva decat daca era vorba doar de un contact sau mai multe dar distantate.E greu de dozat,astfel incat sa intre doar la pinul respectiv,altfel face treaba buna in astfel de situatii.

Link spre comentariu

Am reparat in urma cu 12-15 ani asa ceva.

Metoda;

-Extras display

-Verificat care dintre pini nu face contact ,eventual incercat sa extragi clema afara cea ce este destul de riscant .

Strans acea clema si pus pasta de argint auto adeziva.

 

Fixat tot ansamblu cu o solutie care nu conduce curent si este si rigida/elastic (silicon sanitar este o optiune dar el are si o proprietate tampita de coroziune.

Ps vezi sa nu fie o fisurica mica de tot pe cablaj care nu o vezi decat ori cu microscopul ori cu o lupa puternica .

Editat de pop_ady44
Link spre comentariu

Acele cleme ies destul de ușor din panelul display-ului, mai ales încălzite ușor cu pistolul. Display-ul are probleme doar cu pinii din dreapta, cei din imagine sunt cei din stânga și sunt în regulă, sunt înglobați în adezivul epoxidic original.Momentan nu am cumpărat pastă de argint fiindcă la magazinul Adelaida din Craiova au niște prețuri de-ți cad plombele.O fiolă din aia ca de esență de parfum (1-2g)e circa 60-70 lei. Eu mă gândeam să extrag toți pinii cu probleme și să le pun câte puțină pastă, apoi să-i plantez la loc și să-i rigidizez cu ceva Epoxy să nu se mai miște.

Link spre comentariu

Eu as proceda asa:

- daca ai un lcd asemanator si-ti permiti sa-l defectezi incearca sa pui pasta de argint, cu sau fara scosul pinului, pana iti faci mana si observi ce se intampla cu pasta

- la lcd-ul cu probleme, fara sa-l scot de pe placa, as curata cu un pensonas inmuiat in alcool clemele/pinii presupusi defecti si apoi as pune pasta de argint, dar nu cu seringa,

- daca nu functioneaza, as scoate lcd-ul de pe placa si as vedea atunci ce se mai poate face

-asigura-te ca nu este cablajul intrerupt, nu neaparat la pini, sau vreo trecere cu probleme

 

Esti sigur ca acest lcd nu are un cod ? cu siguranta il face un chinez pe undeva

Link spre comentariu

Alta varianta ar fi realizarea unui cablaj cu pad-uri identice cu cele ale displayului plus trasee respective de conectare.Adica sa corespunda pad-urile de pe cablaj cu zonele metalizate de pe sticla.

Apoi folosesti ceva "Elastomeric connector"

Tot ce mai trebuie sa faci e sa centrezi acel cablaj pe display sau displayul pe cablaj.

Bine ar fi ca acele pad-uri sa fie argintate sau ceva tratament contra oxidarii.

Displayul sa aiba zone metaizate pe ambele fete astfel incat sa fie displayul pus peste cablaj,nu cablajul pe display.

Pentru acel "Elastomeric connector" (gasesti pe google despre ce e vorba) am intalnit si varianta cu multe fire aurite pe un suport flexibil,mult mai fiabil decat varianta cu "felii" alternante de material izolator-conductiv.

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări