Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

softistii romani - medalia de aur

Evaluează acest subiect


Postări Recomandate

Astia sunt tinerii "de nimic" din Ro, castiga competitii internationale impotriva la 177 alte state, 3 ani la rand...

Asta inseamna noua generatie de romani unde vechea generatie nu a mai putut sa infecteze zona si de asta sunt romanii cei mai cautati programator la nivel mondial. Vorbim stric de noua generatie, nimeni nu da 2 bani pe vechii programatori care se cred destepti ca pot sa faca o aplicatie in cobol, pascal, borland c si alte limbaje din epoca de piatra muncind cate doi ani in echipa la o aplicatie pe care un programator din noua generatie o scrie intr-o saptamana de unul singur ...

 

http://science.hotnews.ro/stiri-tehnologie-21674044-softistii-romani-cuceresc-din-nou-medalia-aur-world-summit-awards-cea-mai-importanta-competitie-mondiala-profesionistilor.htm

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Aceștia sunt doar unii dintre tinerii de azi.....nu toți sunt la fel. Și cei despre care faci vorbire că deabia mai lucrează în limbaje învechite, la vremea lor au fost niște excepții printre tinerii de atunci. Fiecare generație are și genii și imbecili.Dar dacă faci un raport între aceste două extreme, nu știu dacă-ți convine ce-ți va da pentru perioada actuală......

Am mai spus asta, dacă iei 100 de softiști și-i lași în junglă, nu știu dacă mai supraviețuiesc 10. Restul vor muri cu smartphone-ul în mână, căutând semnal.....nu știu câți și-ar da seama măcar că pot face focul scurtcircuitând bateria telefonului.

Link spre comentariu

Partea nasoală e că nici sportul, nici informatica, nici olimpiadele(deşi valoroase cultural) nu aduc nici un dolar real ţării...fără industrie, fără agricultura, fără cercetare teoretică şi aplicată, e tot cam zero...

La ce bun că avem câţiva tineri de excepţie(şi chiar avem!) dacă restul de 90% se joacă de-a "balena albastră", petrec 14 ore/zi jucând "Arma pai`şpe", stau până la 30 de ani acasă, pe banii părinţilor...asta când nu se dedau la acte de vandalism("grafitti " pe zidurile blocurilor proaspăt reabilitate termic, mitinguri neautorizate, etc).Mai bine o masă uniformă de tineri mediocri, dar eficienţi în întregul lor, decat 0,00001 genii, 9,999% mocofani, si 90 % demenţi!

Link spre comentariu

Softistii astia de multe ori sunt pasionati de tehnica si urmaresc emisiuni cu de-ale naturii, sa nu te mire sa vezi ca in jungla aia din 100 de softisti supravietuiesc 110.. cei 100 si inca 10 gasiti si salvati de pe acolo de ei. Si asta fara sa scurtcircuiteze bateria telefonului si apoi sa moara pierduti pe acolo cu singura sursa care ar putea sa ofere comunicatie, ghidaj (gps) si chiar lumina in caz de urgenta.

Totusi sa fac putin haz de necaz .. care jungla ? In curand nu o sa ne mai ramana nici copacii de pe strada.... vin austriecii si ii iau si pe aia.

 

Cand e plin Clujul, Brasovul si alte orase de firme de programare cu contracte internationale cu marile firme, cand exista o gramada de freelanceri si multi altii eu zic ca aduc o gramada de bani in Ro.

Industria de software in tara este mult mai dezvoltata decat crezi tu, si clientii sunt mereu din afara tarii = bani adusi, si vorbim de salarii bune nu de minim pe economie. Un programator bun e platit cu salariu competitiv la nivel de EU + taxele la stat platite din banii adusi de afara.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Toamna se numara bobocii, nu primavara! Sa vedem cum vor arata lucrurile prin 2040, cand generatia noastra se va retrage...salariile in domeniul IT sunt foarte bune, dar tot virtuale raman, ca si ceea ce s-a produs. Daca ai un milion de $ in bancnote chiar reale, dar te afli in mijlocul Desertului Sahara, tot crapi de sete.

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

Când te mai lauzi cu generația nouă, nu mai da cu noroi în cei care te-au crescut și în pionierii tehnicii. Asta era morala, dar modestia e ceva rar pe la noi.....

Nu te mira că vei găsi o grămadă de softiști care nu știu să folosească un tranzistor. Toată stima pentru cei care fac ceva pentru țara lor, dar poți număra pe degete cazurile astea, în rest e plină lumea de români ce s-au stabilit prin străinătate și contribuie la dezvoltarea altora....

Link spre comentariu

Toamna se numara bobocii, nu primavara! Sa vedem cum vor arata lucrurile prin 2040, cand generatia noastra se va retrage...salariile in domeniul IT sunt foarte bune, dar tot virtuale raman, ca si ceea ce s-a produs. Daca ai un milion de $ in bancnote chiar reale, dar te afli in mijlocul Desertului Sahara, tot crapi de sete.

 

Nu avem nevoie sa asteptam pana in 2040, deja vedem schimbarea in bine. Ne ingrasam toti si ne permitem sa ne cumparam mancare zi de zi, drumuri, masini si orice alte bunuri ni le permitem fara sa facem programare sau sa stampilam o cartela, diferenta se vede clar din ce in ce mai bine.

Nu stiu daca ai idee despre ce vorbesti acolo dar te asigur ca nimeni nu munceste pentru un salariu virtual, banii aia sunt la fel de reali ca oricare alti bani si se dau in mana sau se baga pe card ca oricare alt salariu/pensie/venit din tara asta.

 

 

Nu te mira că vei găsi o grămadă de softiști care nu știu să folosească un tranzistor.

 

Ce treaba are softistul cu tranzistorul ? Pot sa iti gasesc 1000 de medici, 1000 de mecanici, 1000 de orice altceva care nu stiu sa foloseasca un tranzistor, inseamna ca sunt inculti sau inferiori celor care stiu ce este ala tranzistor ?

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

@dany_cta Tu nu ai idee ce inseamna bani reali in macroeconomia unei tari...iar legat de tranzistorul de care pomeneste @validae, pai daca folosesti microcontrollere si nu stii sa polarizezi baza unui tranzistor, ce vei fi? Doar un servitor, un robotel, care nu cunoaste ceea ce l-ar face stapan pe tehnica lui, precum un olar care nu are habar sa aprinda un foc!!!

Link spre comentariu

Programarea avansata nu are legatura cu electronica. Nu programezi in assembler si chiar daca ai face-o nu are legatura programarea cu hardware-ul.

La facultatea de informatica nu faci nici macar o ora de electronica sau despre tranzistori. Inveti doar despre arhitectura calculatoarelor, in rest inveti atata electronica si tranzistori cat invata si un medic, un mecanic, un avocat sau oricare alta meserie cu studii superioare.

 

Si legat de venituri, 3% din PIB eu zic ca inseamna ceva, mult mai mult decat multe alte meserii mai ales avand in vedere ca banii astia sunt adusi de afara, romanii nu platesc pentru software.

100.000 de angajati si este in plina expansiune.. oare exista atatia doctori ? avocati ? mecanici ? poate doar luati toti la un loc fara sa calculam ca astia nu aduc bani de afara ci doar invart banii nostri locali...

"Industria romaneasca de software va incheia anul cu venituri mai mari cu 17% si cu 90.000 de angajati. Domeniul genereaza 3% din PIB"

http://incont.stirileprotv.ro/mobile-si-telecom/industria-romaneasca-de-software-va-incheia-anul-cu-venituri-mai-mari-cu-17-si-cu-90-000-de-angajati-domeniul.html

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

.....Ne ingrasam toti si ne permitem sa ne cumparam mancare zi de zi, drumuri, masini si orice alte bunuri ni le permitem fara sa facem programare sau sa stampilam o cartela, diferenta se vede clar din ce in ce mai bine.

.....

In "sprijinul" celor afirmate de dany_cta:

(tradus in romaneste inseamna "ce castigi pe mere dai pe pere".... economie sustenabila ce draku....!)

 

"Cu toate că 2016 a fost unul dintre cei mai buni ani agricoli, importurile de alimente ale României au atins recordul istoric de 5,8 miliarde de euro, pe fondul incapacităţii producţiei locale de a satisface cererea internă de consum, reiese din statisticile oficiale consultate de MEDIAFAX."

http://www.zf.ro/companii/retail-agrobusiness/importurile-de-alimente-au-atins-in-2016-recordul-istoric-de-5-8-miliarde-de-euro-16157054

 

http://www.evz.ro/importurile-de-alimente-au-atins-un-record-istoric-in-2016.html

 

https://vocea.biz/economic/2017/feb/11/record-de-importuri-de-alimente-pentru-romania-in-2016-cate-miliarde-s-au-dus-pe-produse-straine/

Link spre comentariu

Sunt destui copilaşi de 4-5 ani care-şi întreabă parintii "Mami, mami, de ce nu se tipăresc bani să aiba toţi oamenii?!" -e de înteles la vârsta lor să nu aibă noţiunea de balanţă economică, de sustenabilitate pe termen mediu si lung, inflaţie/deflaţie, plusvaloare cuantificabilă... trist e când vezi unii de 25 de ani, nu de 5, cam în aceeaşi situaţie!

Nimeni nu contestă D-ne Fereşte, rolul si importanţa automatizării, robotizării, comunicaţiilor, etc in industrie, agricultură, etc-dar culmea e să-ti inchipui că e de ajuns sa stai bine cu astea si gataaaa s-a rezolvat tot...pai asa, si Pitagora in antichitate a creat multe idei, dar asta nu a împiedicat decadenţa alexandrină!

Ce să te astepţi din partea cuiva care-si închipuie ca reţelele de fibra optică sunt imune la o catastrofă naturală de genul furtunilor solare...iti faci gută de pescuit cu fibra optică, nene, dacă mediaconvertoarele de la capetele fibrei sunt prăjite! :85

Link spre comentariu

sunt niste tineri deosebiti, mai ales ca au reprezentat Romania cu aplicatia lor:

"IVECO Romania a reprezentat tara noastra cu aplicatia „Kazakhstan, land of the great steppe” („Kazahstan, tara marii stepe”) si a obtinut marele premiu la categoria Cultura & Turism. "

nu puteau si ei sa faca aplicatia "Romania, tara frunzei unice!"?

 

si ai dreptate in legatura cu vechii programatori:

"Vorbim stric de noua generatie, nimeni nu da 2 bani pe vechii programatori care se cred destepti ca pot sa faca o aplicatie in cobol, pascal, borland c si alte limbaje din epoca de piatra muncind cate doi ani in echipa la o aplicatie pe care un programator din noua generatie o scrie intr-o saptamana de unul singur ..."

 

astia au lucrat intr-o saptamana toata aplicatia, singuri, pe un colt de masa:

In cadrul acestui proiect, specialistii SIVECO au colaborat cu o echipa internationala formata din scriitori, jurnalisti, fotografi, cameramani, graficieni, designeri si programatori kazahi si de alte nationalitati. Au fost implicate 80 de persoane si 33 de organizatii publice si private, care au lucrat intens timp de un an si jumatate la acest produs.

 

pasajele de mai sus au fost preluate din primul post si din

http://science.hotnews.ro/stiri-tehnologie-21674044-softistii-romani-cuceresc-din-nou-medalia-aur-world-summit-awards-cea-mai-importanta-competitie-mondiala-profesionistilor.htm

Editat de eugenbt
Link spre comentariu

Este clar ca astfel de discutii nu isi au rostul aici, generatia veche pur si simplu nu poate sa inteleaga.. Daca castigi bani muncind la un soft inseamna ca banii sunt automat "virtuali" sau "tipariti", foarte buna logica.

 

Si legat de lucrul de o saptamana eu m-am referit la alt gen de proiecte nu la asta cu care au castigat. Ia intreaba un programator vechi cat ii ia sa iti faca o aplicatie de gestiune, sau de contabilitate, sau de administratie. Un programator din generatia noua ti-o face intr-o saptamana folosind baze de date si alte limbaje avansate in timp ce la ala vechi timpul sare de 2-3 luni.

Probabil ca proiectul SIVECO ar fi luat 10 ani cu programatori din vechea generatie. Am avut de-a face si cu unii si cu altii, stiu foarte bine ce vorbesc si as prefera ca cei care comenteaza aici sa stie si ei.....

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

tu compari mere cu pere.

eu nu stiu programare, nu stiu electronica, nu stiu multe lucruri, dar stiu o chestie de bun simt: se lucreaza pe programe diferite, cu hardware diferit. nu compara ce era acum 30 de ani in domeniu si ce este acum, ceea ce este acum (programe de soft) au fost dezvoltate tot de vechii programatori, cei noi doar le folosesc. le mai optimizeaza, nu spun nu, dar nu i-au nascut mamicile lor cu softul sub brat,

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări