Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema "ciudata" Windows


Postări Recomandate

Descrierea problemei:

- Intarziere destul de mare de la momentul crearii unui folder (dosar) nou pana la aparitia efectiva a iconitei pe ecran;

- de cele mai multe ori cand mut foldere / fisiere nu apar in noua locatie pana nu dau refresh (reimprospatare);

- cand incarc / salvez un fisier in / din browser (navigator) am o intarziere de cateva secunda pana cand se executa actiunea si browserul se dezgheata (ramane inghetat).

 

Pe ce masini si sisteme de operare se manifesta: desktop i3 - Windows 7 x64, laptop i3 - Windoiws 7 x64, laptop i7 - Windows 8.1 x64 (cu licenta).

Cu ce am scanat dar fara rezultate: MalwareBytes pe toate 3, Bitdefender free pe desktop, Bitdefender IS 2016 pe laptopul i3, Windows Defender pe laptop i7.

 

Intre cele 3 calculatoare exista un singurul soft comun: Ccleaner. Au fost conectate in aceeasi retea LAN si am avut acelasi stick de pe unu pe altul.

 

O cunostinta se vaieta ca are aceeasi problema dar calculatoarele noastre (ale mele cu al lui) nu au avut legatura (LAN, stick, hdd, cd / dvd ...)

 

Chiar ma enerveaza ca nu gasesc o rezolvare la acesta anomalie.

 

Multumesc.

Link spre comentariu

Procesorul si memorie nu sunt in 100% si in rest calculatoarele ruleaza bine, nu dau semne de "supra incarcare".

Legat de update-uri / driverul video nu stiu ce sa zic, sunt 3 generatii diferite de procesoare ipe doua SO-uri diferite.

 

Problema o am cam de cateva luni, ma gandesc ca daca e un virus nou era depistat pana acum.

 

 

p.s: la laptopul i3 am dezinstalat driverul video si tot asa face. Am observat ca daca repet operatia de copiere de mai multe ori, in aceeasi locatie, uneori noul fisier apare din prima adica functioneaza normal.

Link spre comentariu

- Toate 3 device-urile au video integrat in procesorul Intel. Doar i7/Win 8.1 are si video dedicat ATI.

- Disk Full? Nu.

- Posibil de la registrii dar ce utilitar free garanteaza repararea ?

- Laptopurile nu au cablu sata si orium nu se busea la toate trei.

- LargeSistemCache nu stiu exact ce face dar doua masini au SSD si toate 3 peste 4 GB RAM.

- Nu mai incerc cu Linux deoarece garantat tine de software / Windows.

 

- Nu am schimbat mouseul. La desktop am acelasi mouse de pe vreme lui P4 si la laptopuri face identic cu touchpad-ul sau mouse vireless Microsoft.

 

Daca reinstalez SO garantat merge bine o perioada de cateva luni, totusi parca nu vreu sa instalez sistemul de operare la fiecare 5-6 luni.

 

Multumesc.

 

p.s: in mesajul de mai sus nu am folosit aldin si italic.

Link spre comentariu

Atat timp , cat toate pc-urile se manifesta la fel, Pc-uri in locatii diferite ,logic este o corupere a sistemului de operare si la fel de logic ,ar fi ca problema sa fie generata de update-uri , setate probabil automat.

 

Un punct restaurare al de sistemului de operare facut succint / cronologic ,ar ingusta cumva domeniul de cautare in momentul in care manifestarea ar fi indepartata..

 

La fel o dezinstalare si reinstalare a driveru-lui video, nu cred ca ar ridica probleme deosebite

Link spre comentariu

Eu cred ca iti ruleaza ceva ascuns. Incearca sa il pornesti in safemode si vezi cum se descurca. Fa-ti o lista cu procesele care ruleaza in safemode. Dupa ce testezi asa vreo 15 minute, porneste-l normal si vezi ce e in plus, cat consuma si poate daca nu e necesar, nu il mai lasa sa porneasca. Incearca si o defragmentare, curatare registrii.

Link spre comentariu

@comanici: - Pe sistemul cu i3 / win7 am avut oprite update-urile inca de la instalare si tot pe acesta am reincercat cu dezinstalare / instalare driver video Intel.

Din pacate tot de la instalare am oprita functia de creare a punctelor de restaurare. Pe sistemul cu win8 am puncte de restaurare dar nu mai stiu cand a inceput sa se manifeste problema.

 

@daniels: in ce sens sa monitorizez activitatea SSD / HDD-urilor;

 

@fanelforum o sa incerc si cu safemode-ul, chiar am uitat de acesta "posibilitate". Curatare de registrii am facut de m-am plictisit, atat cu ccleaner cat si cu Wise Registry Cleaner (in seara asta); Despre defragemntare nu stiu ce sa zic, nu cred ca mai necesar asa ceva pe SSD si nici recomandat.

 

Testele le fac pe laptopul cu i3 pentru ca oricum o sa reinstalez sistemul de operare.

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări