Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Noile mele boxe de camera.


Vizitator

Postări Recomandate

Noile mele boxe de camera

Cutiile au fost de la niste Heco, am mai pastrat original doar difuzoarele de medii si cutia lor de rezonanta interna, in rest am schimbat tot, inclusiv filtrele sint facute de mine.
Basii sint niste difuri cu destinatie auto (nu rideti ca suna foarte bine si foarte corect), au Fs de 18Hz, uzabile de la 15Hz in sus, boxele functionind de la 20-22Hz pina pe la 30-32kHz, cam atit pot acele tweetere pe ferofluid, evident incinte inchise (in compresie).
Cutiile au fost curatate pina la lemn, (fiind initial vopsite cu un spay negru mat peste culoarea oficiala de catre ex proprietaru lor, probabil), le-am vopsit cu vopsea profesionala Tuffcab negru, dupa ranforsarea interna.

Ce a iesit, vedeti si ascultati si voi.
Sunetul inregistrat este slabut, fiind filmat cu telefobul mobil...

Woofer.jpg

Woofer_Detaliu.jpg

Inainte_De_Montaj.jpg

Cablu_Si_Material_Fonoabsorbant.jpg

Legaturi.jpg

 

Link spre comentariu

De ce incinte pe compresie? :rade: Am cautat diferite combinatii si tot la compresie am ajuns. :limb: Am ales incinta pe 2 cai,difuzor pe hartie de 8 inch.(nu imi plac mediile scoase de difuzoarele cu diametrul mic)

Editat de q_acdc
Link spre comentariu

De ce incinte pe compresie? :rade: Am cautat diferite combinatii si tot la compresie am ajuns. :limb: Am ales incinta pe 2 cai,difuzor pe hartie de 8 inch.(nu imi plac mediile scoase de difuzoarele cu diametrul mic)

 

Nu inteleg postarea ta cu ce a prezentat autorul topicului. Il intrebi de ce a folosit compresie, ba chiar te si amuzi pe tema asta, dupa care ne spui ca ai facut tu nu stiu ce cu difuzoare de hartie si nu iti plac mediile.

Link spre comentariu

Nu este dupa ce prefera omul, si la ce aplicatie se preteaza difuzorul pe care vrei sa il folosesti. Degeaba tie iti plac alea inchise, daca difuzorul folosit lucreaza foarte bine in BR. Ori tu nu tii cont de acest aspect, si iti faci incinta inchisa ca asa iti place tie, sau invers, incinte inchise alti le fac BR ca asa le plac lor, si uite asa te trezesti ca suna ca dracu. Iar legat de difuzoarele "mici" alea de nu iti plac tie cum redau frecventele medii, este aceasi poveste, difuzorul de medii este ales in functie de ce difuzor de bas si inalte ai, ca sunetul sa fie cat mai linear, bineinteles fu filtrele pe masura difuzoarelor. Sunt difuzoare "mici" de 13 cm, care au o medie foarte buna. Nu stiu de ce, dar am impresia ca tu faci totul la plezneala, lafel ca aia de baga orice difuzor intr-o lada de pal facuta de ei, si zic ca au cele mai tari boxe, si suna "demential" tremura peretii vorba aia. :rade: :95

Editat de Spotter.Cv
Link spre comentariu

Victor, trebuie sa ajungi pe la miine sa le asculti...

 

Am inregistrat si ceva cu aparatul foto, pacat ca este limitat la doar 128kBps/44,1kHz/stereo (sunetul inregistrat)...

Alegeti 1080p la YT

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Pune un model exact (link la el).

 

Difuzorul meu este acesta:

 

http://www.pioneerelectronics.com/PUSA/Car/Subwoofers/Champion+Series+PRO/TS-W1240C

 

Dif_Pioneer.jpg

Difuzorul lui este Monacor SPH 220 HQ. Nici eu nu imi dadeam seama despre ce difuzor din semnatura vorbeste individul. El crede ca lumea cunoaste orice cod inscris pe difuzoare, ca lui i-a fost lene sa scrie marca si modelul. :95

Editat de Spotter.Cv
Link spre comentariu

De ce sigle Jbl si nu Leco, ori, macar Heco?

E bine sa scrii cateva pareri si peste cateva zile, cand mai dispare din entuziasm.

Treaba cu inregistratul nu am inteles-o niciodata, sunt unii care asculta la difuzoarele minuscule ale unui laptop si zic "ioi, da' ce bine se aude", pai cum vine asta, eu nu inteleg, inseamna ca la fel de bine se aud si difuzoarele laptopului, nu?

Link spre comentariu

Daca folosesti niste casti capabile, iti vei face o idee despre ce si cum suna, pentru aia este filmarea, pentru cei ce sint interesati sa auda it mai real ce a inregistrat acel aparat foto.

Aveam siglele alea de JBL, si am zis sa le folosesc, siglele de Heco nu erau pe masca cind am intrat in posesia lor.

Sigle LECO, ar trebui sa imi faca cineva, si cum imi place foarte mult contrastul intre portocaliu si negru, asa vor ramine.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Dar nu e evident ca sunetul a fost inregistrat intr-o camera, cu propria acustica, de catre un microfon nu tocmai perfect? Si atunci ce auzim noi, chiar si cu niste casti "perfecte"?

Ca boxele nu se pun jos in colt, e alta poveste.

Dar daca urechea ta e incantata, consider ca obiectivul e atins.

Editat de [i_unit]
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări