Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

"Efectul pulsului electro-magnetic asupra manelistilor si pitipoancelor obsedate de tablete si smartfoane - sevraj, disperare si dusmani"

Evaluează acest subiect


Postări Recomandate

Din pacate nu prea am timp sa caut aceasta informatie, dar poate ca cineva deja stie asta:

 

 

Cam cat timp ar putea dura o explozie solara ?

 

Mai exact, cam dupa cat timp din momentul in care ajung pe planeta radiatiile putem incepe sa scoatem masinariile si echipamentele electronice din buncarul subteran ?

 

 

Este posibil ca in cazul unei furtuni nu foarte puternica sa fie afectata doar fata planetei indreptata spre Soare ?

 

Din ce imi aduc aminte din animatiile de la TV, tind sa cred ca nu prea conteaza ce fata e indreptata spre Soare deoarece inevitabil acele radiatii vor cuprinde aproape toata planeta (probabil cel mult exact fata opusa Soarelui sa scape mai usor).

 

 

Multumesc

Editat de buleu_alexandru
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Pana la urma nu prea am inteles: Datele de pe discurile din HDD vor fi afectate de o eventuala explozie solara ? Sau doar placa electronica ?

 

Ar fi pacat sa pierdem sute si mii de poze de familie, sau cine stie ce mai avem pe HDD-uri.

 

E adevarat ca cele mai importante poze le putem tipari.

 

 

Daca le transferam pe DVD-uri si alte discuri de capacitate mare, probabil aceasta e cea mai buna solutie ?

 

Stiu ca si discurile pot fi afectate usor de partculele cu energie mare. Dar poate ca sunt putin mai robuste si deci ceva mai usor de protejat.

 

 

Probabil o sa spuneti ca la ce imi mai trebuiesc pozele si alte cele daca oricum nu vom mai avea computere functionale.

Evident ca ma gandesc la momentul in care lucrurile vor reveni cat de cat la normal.

Link spre comentariu

Partea electronica se duce sigur, nu stiu daca informatia de pe discul hardului e afectata. Eu tin pe DVD ce e tinut, ca imi pare mai sigur si in acelasit timp ieftin.

Daca va fi o astfel de explozie, va afecta mai puternic partea dintre soare, partea cealalta a planetei scapa mai usor...se vor face donatii de Pentium III, monitoare CRT si USB-uri de 512Mb pentru sinistrati.

Editat de marius75
Link spre comentariu

Hard disk-urile vor crăpa iremediabil într-o asemenea situaţie, toată informaţia va fi iremediabil pierdută, discurile de vinil nu vor avea nimic, tot nimic nu vor păţi pozele de hârtie, filmele pe pelicula.Nici cărtile de hartie nu vor pati nimic.

Tot ce contine metal va fi cumva afectat de diferentele de potential ce vor aparea intre diferite puncte ale obiectului. Dar sa nu uitam ca astfel de evenimente sunt rare, circa unul la 500 de ani, desigur nu e garantat ca exista aceasta ritmicitate, si nu se vor aglomera doua evenimente la cca. 200 de ani.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări