Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pret curent trifazic

Evaluează acest subiect


Postări Recomandate

Salut,

 

Ma intereseaza daca la momentul actual exista la vreunul din furnizorii de energie electrica o forma de contract pt trifazic care pe un anumit interval orar are costul foarte mic pe kW.

Auzisem la cineva acum cativa ani ca are nush ce tip de contract cu Enel si ca ii convine sa irige noaptea ca e curentul sensibil mai ieftin decat ziua.

 

Stima!

Seb

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Din pacate nu pot sa spun acum foarte exact.... nu sunt acasa sa ma uit in facturi...

Eu am tarif dublu, zi/noapte, exista si pe 3 paliere orare.

Pana acu' 2 ani cred, nu mai tin minte exact, pretul Kw noaptea, adica de la ora 22 pana la ora 6 dimineata si in weekend era cam de 0,19 lei, repet nu mai tin minte exact... Pretul pentru zi era undeva la 0,5 - 0,6 lei

De cand au introdus CPC-ul s-a cam stricat treaba, acum pe factura apare si procentul de energie cumparata de pe piata libera si pretul este mai mare, cam 0,35 lei (noaptea) din cate imi amintesc...

Mai este o optiune unde pretul este mai avantajos, trebuie sa consumi minim 6kw pe zi, tarif unic. Asta la E-on, la ceilalti furnizori nu stiu.

Editat de danpin
Link spre comentariu

Cred ca intrebarea este de fapt: pentru un consum intre x si y kW/luna care ar fi cel mai convenabil tip de abonament?

Tariful de noapte se justifica daca spalatul si incalzirea/conditionarea aerului se face electric, noaptea dupa ora 22. Tarifele zi/noapte sau combinatiile se justifica atat timp cat ziua nu aveti un consum mai mare decat noaptea.

Link spre comentariu

Da, corect!

Pt. a fi avantajos tariful diferentiat zi/noapte consumul pe timp de noapte+weekend trebuie sa fie mult mai mare decat cel de zi.

La mine cel mai mare consumator pe timp de iarna era centrala termica electrica ce consuma 7,5Kwh si o foloseam cel mai mult noaptea si in weekend toata ziua. Acum cu pompa de caldura ce consuma 1,8Kwh nu prea mai tin cont de tarif.

Alti consumatori importanti sunt plita cu inductie, cuptorul electric si masina de spalat, cu tarif diferentiat trebuie sa consumi mai mult noaptea si in weekend deci trebuie sa-ti adecvezi comportamentul de consumator....daca nu vrei sa platesti mai mult kwatul pe timp de zi.

Editat de danpin
Link spre comentariu

E acelasi tarif fie ca e 220 sau trifazic, pretul e pe kw nu pe faza.

Confirm, noaptea era cam o treime din pretul de zi (tot de 0.2ron stiam si eu, nu stiu mai recent cat este) in intervalul 22-08 dar de asemenea si in weekend full zi/noapte.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Nu am asa ceva, imi povestea cineva ca a facut o atfel de instalare. Ziua foloseste bifazic, unde pretul este mai mic/zi, spre deosebire de trifazic, noaptea comuta automat pe trifazic, pretul fiind mai mic/noapte.

Dany, corect, pretul nu se plateste pe faza, dar la 380 e mai scump kW. De ce, nu ma intreba, ca nu stiu sa-ti zic.

Link spre comentariu

Mai exact:

Eu vreau sa stiu daca se merita sa folosesc un ansamblu de fabricat brichete din biomasa pe regim trifazic preferential.

Adica sa produc noaptea cand e curentul ieftin.

Ansamblul consuma vreo 20-25kW si produce in jur de 300 kg produs finit. Pe ora.

 

Stima!

Seb

Link spre comentariu

Pai la 20-25Kw va trebuie sigur bransament trifazic. De tarif trebuie sa va interesati la societatea de distributie de care apartineti, mai intra in calcul si daca faceti contractul pe societate sau ca utilizator casnic, ceea ce ma indoiesc ca poate fi la un consum de 20-25Kwh. Pe societate comerciala veti plati si energia reactiva.

Link spre comentariu



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări