Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vopsire electrostatica profil aluminiu special


Postări Recomandate

Buna

Vreau sa vopsesc electrostatic un profil de aluminiu cu sectiunea mai deosebita . Am vazut o instalatie chinezeasca pe ebay UK .

http://www.ebay.co.uk/itm/ELECTROSTATIC-POWDER-COATING-MACHINE-WX-958-INDUSTRIAL-SPRAY-GUN-DIGITAL-GREAT-/252638626615?hash=item3ad26f8337:g:pBUAAOSwiDFYLEzI

 

Am adaugat o poza cu un profil similar . In partea de sus vor culisa agatatori din plastic si intrebarea este daca voi reusi sa vopsesc si in acel canal pentru ca pe lateral cred ca 'merge' repede dar in canal nu stiu cum o sa fie . Acel utilaj nu costa mult dar sigur sunt persoane care au experienta si pot sa isi spuna parerea inainte sa il cumpar . Ce parere aveti si despre acel utilaj ?

 

Eu am incercat sa vopsesc profilul cu vopsea speciala pt AL dar se decojeste ...defapt si grundul se decojeste cu unghia . Este anodizat si nu am ce sa ii fac ......m-am gandit la o baie in soda sau ce am mai vazut pe net dar dureaza mult si este mai simplu cu vopsire electrostatica .

 

Doar exteriorul trebuie vopsit electrostatic , interiorul nu .

post-213285-0-89217300-1488399406_thumb.jpg

post-213285-0-00230800-1488399778_thumb.jpg

Editat de Darius_Tm
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Acel profil de aluminiu va avea doua urechi de prindere ce pot culisa prin acel canal de sus dar odata montat/agatat ...rar vor mai fi miscate acele urechi din plastic . Profilul de aluminiu sustine un poster dintr-un material mai gros sau chiar plastic subtire iar in partea de sus vor fi acele urechi care vor fi mutate doar la montaj sau din cand in cand .


Problema este ca in partea de sus unde este acel canal prin care circula urechile de prindere din plastic nu stiu cum sa vopsesc ......ma gandesc ca trebuie sa insist cu vopsea dar sa nu 'balteasca' .

Link spre comentariu

Orice este posibil in ziua de azi (aproape) dar nu totul renteaza din cauza costurilor.

O intrebare, nu retin daca s-a discutat, dece nu il eloxezi in negru (negru mat de fapt) ???

Elozarea se face chimic si se aplica peste tot, de fapt este dificil sa nu o aplici pe o anumita zona, si in plus elozarea este foarte stabila mecanic - nu se cojeste dar in schimb se zgriie relativ usor pt ca este foarte subtire.

Link spre comentariu

profilul de aluminiu este deja eloxat si grundul special pt AL ce l-am incercat se decojeste cu unghia . Cred ca singura solutie este vopsirea electrostatica . Furnizorul impune o cantitate minima de cateva sute de kg de profil pentru al aduce netratat .......direct scos de la extrudare.

Editat de Darius_Tm
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări