Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

În 2016, serviciile de IT au con­­tinuat să aducă venituri mai mari din export decât turismul pentru cel de-al patrulea an consecutiv.

Evaluează acest subiect


Postări Recomandate

Normal ca procentul de impozit pe cifra de afaceri este mic pentru ca majoritatea companiilor de acolo lucreaza cu adaosuri mici mergand pe ideea de cantitate multa, profit mic de la fiecare produs si profitul a fost reinvestit in modernizare, nu sunt companii de stat sa pastreze un bec galben plin de panze de paianjeni zeci de ani.

Dar te-ai uitat si la impozit cat a incasat statul de pe urma lor ? Sau sutele alea de milioane de lei nu conteaza ?

Link spre comentariu

Eu nu inteleg ce probleme vede Zal in tabelul ala, am calculat primele 2 companii de acolo si am gasit ca impozitul platit a fost la fiecare fix 16% din profit ( calculati si voi daca nu ma credeti ). Pai unde e problema? Ca nu inteleg...

 

In alta ordine de idei:

La ''gîndire'' nu ne întrece nimeni, cu munca e mai greu.

Gresit, doar pentru ca nu se da cu tarnacopul sau la lopata, nu inseamna ca nu se munceste, nu-i usor sa scrii coduri cu cateva mii de randuri si sa trebuiasca sa le verifici pe fiecare in parte, sa fii sigur ca totul e ok, calculatorul iti compileaza si te asista, insa munca intelectuala iti apartine ca si programator. Este normal ca IT-ul sa fie o industrie productiva, pentru ca este normal ca programatorii sa fie platiti foarte bine pentru ceea ce fac, cinste lor ca sunt in stare de asa ceva.

 

LE: Vad ca tabelul pus de Zal este pe 2015.

Link spre comentariu

Am cochetat cu programarea destul de putin, am incercat sa invat doar C++ si ceva chestii elementare pentru uC-uri necesare proiectelor mele, a fost insa deajuns ca sa imi dau seama ce ar presupune un cod cu adevarat complex, nu jucariile facute de mine, sa te apuci sa verifici rand cu rand, sa testezi si apoi sa cauti o eventuala problema in cine stie cate randuri de cod... Ma ia cu dureri de cap numai imaginandu-mi, deci repet, cinste cui este capabil de asa ceva!

Link spre comentariu

Eu nu inteleg ce probleme vede Zal in tabelul ala, am calculat primele 2 companii de acolo si am gasit ca impozitul platit a fost la fiecare fix 16% din profit ( calculati si voi daca nu ma credeti ). Pai unde e problema? Ca nu inteleg...

 

Problema e ca profitul se exporta, ce se impoziteaza la noi e un mizilic.

Link spre comentariu

In tabelul lui zal apare impozitul pe profit, dar a calculat cineva si impozitul pe salarii, tva-ul, pe consumabile, chirii, utilitati, si toate celelalte, adica cati bani aduce in total un astfel de supermarket la bugetul de stat ?

Au exportat asa de mult profit si asa de bine le merge ca au inceput deja sa dispara, probabil castiga prea mult si nu apuca sa isi numere banii, de aia inchid magazinele...

http://www.reporterntv.ro/stire/constanta-lichidari-de-stoc-la-magazinul-real-care-va-fi-inchis-peste-cateva-zile

 

Magazinul meu preferat unde imi faceam cumparaturile pana acum doua saptamani e acum doar o hala goala si parasita chiar daca era genul de magazin la care stateai la coada la casele de marcat.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Este si xenofibie pentru ca unii par sa-i urasca pe vestici din principiu.

 

PS: Eu astept in continuare argumente de la Zal, ce vrea sa spuna cu tabelul ala, conform caror informatii de acolo pierdem noi miliardele alea anual. Sper ca nu confunda cifra de afaceri cu profitul, ca atunci e grav!

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări