Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sistem pv offgrid cu invertor ongrid, simplificat


cavit

Postări Recomandate

Acest sistem utilizeaza un invertor ongrid si unul offgrid cu transfer bidirectional, un acumulator virtual in ac.

 

Are un anume dezavantaj ca tensiunea de ac nu este stabilizata, in cazul acumulatorilor cu plumb daca alegem 250v cu bateria full in absorbtie cu 2,4 VPC va avea 208v ac cu bateria descarcata la 2 VPC, reproduce comportamentul natural al acumulatorului, poate fi si un lucru bun deoarece reduce puterea absorbita de consumatorii mari rezistivi cand merge pe baterie.

 

Invertorul offgrid reversibil se construieste astfel: o sursa push pull cu redresare sincrona pe ambele parti, la baterie o pereche de mosfet in functie de tensinea bateriei si puterea dorita si pe partea de tensiune o pereche de sic mosfet la 1200v, curentul in functie de puterea dorita comandate cu un 3525 si 4 optocuploare driver acpl-p 343, 3525 este in parte cu bateria si asigura si limitarea tensiunii pe baterie in rest merge in bucla deschisa in unda continua, un modulator sinus pwm fara citirea tensiunii la iesire de genul celor prezentate aici cu ATMEGA dar merge si eg 8010 daca intrarea nu este folosita ci legata la un divizor sa scoata 2,5v din bara de 5v 2 rezistente egale sau un semireglabil.

 

Acest invertor permite transferul energiei in ambele sensuri si transforma acumulatorului in unul virtual de ac, caracteristica tensiunii fiind cea naturala a acumulatorului.

 

Setam tensiunea maxima a invertorului ongrid la valoarea dorita in exemplu 250v raportul de transformare al sursei trebuie ales sa asigure incarcarea completa a acumulatorului,

 

Tensiunea poate fi limitata si utilizand un dump load regulator in cazul acesta merge si unul cu triac dar este preferabil unul cu PWM.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

  • 1 lună mai târziu...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări