Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv platinium


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 61
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu neaparat trebuie sa fie traful defect....daca liniile functioneaza, filamentul se aprinde si ai Fit inseamna ca traful este bun.

Verfica condensatorul de filtraj de pe bara de 200v cea care alimenteaza finalii video. Trebuie sa fie de valoare mica...10-22uf/250v. Poti scoate firul de pe placa tk si vezi daca tensiunea creste si ajunge in jurul valorii de 200v.....daca tensiunea creste inseamna ca sunt ceva probleme la finalii video. Dar poate este numai condensatorul de vina sau rezistenta serie cu dioda redresoare devalorizata (daca are rezistenta).

Editat de mac01
Link spre comentariu

Cred ca este 3y11, cum spuneti dvs. Problema e in felul urmator: tensiunea 33v este prezenta,5v , 18v. Tv nu iese din stand by. Acest sasiu iese din stand by cu becul in locul finalului linii?Daca nu ma insel 2SA966 porneste procesorul prin trimiterea unei tensiuni de 5v catre pin 7 power si 9v spre jungla (pornire linii).E corect?Am pus in loc de 2sa966 , 2sa1209, dar nu se schimba nimic. Am gresit eu utilizand acest tranzistor?

Link spre comentariu

"Am pus in loc de 2sa966 , 2sa1209, dar nu se schimba nimic. Am gresit eu utilizand acest tranzistor? "

 

.... cred ca ati tinut cont de dispunerea pinilor,...unul are EBC, iar altul ECB si atentie si la parametrii !!!

 

 

 

"Daca nu ma insel 2SA966 porneste procesorul prin trimiterea unei tensiuni de 5v catre pin 7 power si 9v spre jungla (pornire linii).

E corect?"

 

.... ar trebui sa analizati mai mult schema de functionare, deoarece nu prea este logic ce spuneti,...nu inteleg nici partea cu procesorul(alimentat cu 5v in pin7), acolo aveti pin.Power si nu vad nici cei 9v catre jungla !!!... poate nu m-am trezit inca !!! :rade:

Editat de cornel1962
Link spre comentariu

aveti schema pusa de dl.Leoncris ? ...este adevarat ca pin7 proc.(sau cei 5v) corespunde cu baza lui Q610 , dar tensiunea vine din procesor....nu invers ! Verificati alimentarea procesorului in pin 12. In primul post spuneti ca sursa este ok....!!!

 

Am vazut si care-i treaba cu tensiunea H9V.....este corect ce ati spus : " Daca q611 nu e functional,nu merg nici q609, q610 si ic203? ", dar scoateti din aceasta ecuatie Q610, care nu are nici-o treaba. Eu zic sa faceti scurt pe E-C la Q610 si ar trebui sa aveti tensiunile de 5v si 9v pe IC203 si Q609.

Editat de cornel1962
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări