Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Curier '' rapid'' -Impresii

Evaluează acest subiect


Postări Recomandate

Daca nu e ambalat cum trebuie,nici una.Azi am trimis un colet cu fan curier,si printre altele ei spun ca aparatura electronica se trimite in ambalaje dedicate luate de la transportator.Eu am ambalat ca pt posta romana,si niciodata n-am avut probleme la transport,indiferent cu ce-am trimis.Si cand spun ca pt posta,trebuie sa ai curaj ca acel colet ambalat de tine sa-i faci vant de la min 1m spre pamant,si sa fii sigur ca interiorul nu pateste nimic.Daca nu esti in stare sa ambalezi asa,atunci totul se rezuma la ruleta ruseasca,poate sa fie,poate sa nu fie,in functie de ce noroc ai pe traseu.

Link spre comentariu

Posta Romana ? Avaii , ca nici nu vreau sa imi aduc aminte.

2 colete in decurs de jumatate de an.

Unul din Lituania si unul din Cehia.

Cel din Lituania a ajuns dupa 26 de zile. Cat ca este pus express airmail. Dar sa zicem.

Cel din Cehia, a ajuns dupa 32 de zile, in Bucuresti , in loc de Alba Iulia, cu scuza ca exista acelasi nume de strada.

Pe foaia de expeditie cat si pe colet a scris cehul foarte inteligibil Alba Iulia. Si am platit 32 de E , ca sa ajunga intre 2 si 5 zile.

La ei pe site nici macar nu il gaseam ca si tracking number.

Norocul meu cred ca a fost faptul ca era asigurat la 1800 de E. Ca altfel si acum asteptam.

Nu luati nimic din extern cu P R ! Coletul pleaca din cealalta tara. Ajunge in Ro. Dar sta in vama si in depozitele noastre cate 3 saptamani.

Sa nu mai vorbim, ca trebuie ambalat in hartie alba, ca daca nu se vede pe cutie ceva si se considera reclama.

Doamnele de la ghiseu au o greata, cum nu am vazut de pe vremea lui Ceausescu.

 

Curierat ? Eu rar am avut probleme.... Au mai ratat sediul Alba Iulia, incurcat cu cel din Sebes.

Am avut 4 cauciucuri care au stat in sediul fane curieru ' 2 saptamani, dar a fost in decembrie si se intelege.

Dar in rest au fost ok.

Link spre comentariu

La noi e regula cam o saptamana din RO-RO cu posta romana. Si joia trecuta (edit scuze joi l-am trimis nu vineri, doar ce am verificat) am trimis un pachet Ro-Ro si a ajuns azi.

Din afara ajunge in 2-5 zile in Ro, si ramane blocat in vama/posta romana minim o luna si jumatate. Dupa 2 luni incep sa primesc pachetele din China prin posta romana.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Acum cu zapezile astea,vinerea trecuta a plecat spre mine un colet,din Gorj,si l-am ridicat luni.La fel,tot vineri am trimis spre Cluj colet,si a fost ridicat marti.Deci chiar nu se poate reprosa nimic.Exceptii pot fi de la regula,dar in ultimul timp,posta a crescut calitatea serviciilor,asta e cert.Cat o tine,nu se stie,dar deocamdata e un concurent serios pt firmele de curierat.Si la coletele de la chinezi au aparut schimbari...a durat 3 saptamani de la lansarea comenzii si eliberarea sumei,pana a parasit coletul China.A durat fix doua luni in total pana am ajuns sa pun mana pe continutul coletului.Inainte dura o luna,max 5 saptamani,deci sunt probleme si la case mai mari.

Azi am trimis colet spre Bucuresti cu fan curier,si sunt sigur ca nu livreaza maine.Voi vedea daca reusesc sa faca livrare luni sau marti,si atunci care ar fi diferenta?Coletul a trebuit sa-l duc la sediu,pt ca nu a venit curierul,riscam sa ies din program si sa expediez maine sau luni,iar rambursul trebuie sa-l iau tot de la sediu cand va veni,pt ca nu il aduce acasa(cel putin asa mi-a spus cel care a preluat coletul).Si atunci in afara de pret,care ar fi diferenta fata de PR?La termene sunt comparabili,la preturi...nu prea.

Link spre comentariu

Diferenta majora ce am remarcat-o ar fi timpii pierduti in sedii.Daca la fan curier am terminat in max 10 min si n-am completat nici un formular(desi nu asta ar fi o problema),la posta risti in anumite momente ale zilei sa stai si 40 min sau mai mult.Si la fan curier erau clienti multi,dar erau si angajati care te preluau,la posta a ramas personal putin,in speta,o angajata se ocupa de coletarie...ea centreaza,ea da cu capul.Si asta dupa ce s-au inchis doua sedii de cartier.A ramas un sediu la 3 cartiere,nu mai e cate unul in fiecare cum era inainte.E firesc sa difere timpii de asteptare.Aici mai au de lucru.

Link spre comentariu

Ce bine era daca functiona asa Posta Romana peste tot. Din pacate la mine dureaza mereu o saptamana la trimiterile Ro-Ro chiar daca stau intr-unul dintre cele mai mari orase din tara si chiar in mijloc.

Chiar aici de pe forum am cumparat de la cineva niste piese si pe 5 decembrie au fost trimise, am si foaia de expeditie si mesageria. Pe 12 decembrie le-am primit, chiar daca intre timp m-am dus toata saptamana cu foaia la ei la sediu sa intreb.

Deci o saptamana Ro-Ro cu posta romana.

 

Cu curierii nu am avut niciodata probleme de-astea cu intarzierea, ai awb si vezi ca pachetul ajunge imediat a doua zi, problema este cand unii dintre ei (Cargus/Urgent) care functioneaza cu subcontractori (alte firme care fac livrarea intern in oras) nu au chef sa livreze si mint ca nu te-au gasit acasa.

Link spre comentariu

Si eu sunt multumit de posta romana. Am comandat ceva dr la celebrul magazin din Alexandria si in doua zile a ajuns la mine. Conteaz mult si cat de repede se misca cei de la care comanzi si cnd depun coletul la posta. Degeaba scrie pe site ca ti l-au expediat in ziua cutare daca au pus coletul dupa ce a plecat masina postei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări