Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reparatie Radio VEF 206


Vizitator casper20

Postări Recomandate

Vizitator casper20

Buna ziua.

 

De cateva zile am intrat in posesia unui VEF206 produs prin 70".

Am desfacut aparatul si l-am curatat de praf, curatat contacte de la rotorul de frecventa, refacut cateva lipituri reci si refactut piciorusele la 5 tranzistori (erau rupte la nivelul placutei din cauza corodarii).

 

Aparatul "functioneaza" in SW (are 6 benzi SW)am receptionat mai multe posturi radio, chiar si telegrafie in 7MHz.

 

Problema este la LW si MW unde pare ca nu functioneaza, nu receptionez nimic.

Testat cu al aparat in LW intra RR in 153kHz si ceva maghiar in 320kHz dar pe VEF nu vrea.

 

Care ar putea fi problema?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Nu ne intelegem...n-am spus sa iei la intamplare,am spus toti electroliticii.Astia rusesti se stie ca n-au excelat in aparatele lor de radio.

Fa rost de o schema usor inteligibila si verifica punctele statice de functionare ale tranzistoarelor.Rusii au bunul obicei sa le dea.Daca ai toti electroliticii ok,si tranzistoarele au tensiunile conform schemei,poti presupune ca si condensatorii placheta sunt ok,si de aici drumurile se bifurca,in functie de ce stie fiecare.Eu in faza asta injectez semnal modulat si vad unde se impotmoleste,e cel mai usor.

Nu umbla in reglajul miezurilor bobinelor,chiar daca nu mai sunt sigilate.Epuizeaza toate caile de rezolvare si numai dupa aia verifici alinierea FI,si atunci cu grija mare si doar daca stii ce trebuie sa faci(si mai ai si cu ce).

PS-acum am vazut si poza.Ti-au ramas destui,ca sa nu mai vorbesc ca plachete nu prea ai,dar cei cilindrici in tub de aluminiu,nepolarizati, asemanatori cu electroliticii sunt la fel de prosti,si ar trebui sa te gandesti serios sa-i inlocuiesti,dar in prima faza,termina cu verificarea electroliticilor.

Link spre comentariu

N-am citit atent primul post in care chiar si cu ghilimele spune ca aparatul merge pe US.Dar chiar si asa,necazurile care le fac acei condensatori cand prezinta rezistenta reziduala,parca merita munca de a fi schimbati.Am avut cazuri cand electroliticii schimbati au facut diferenta intre a nu functiona deloc si a functiona bine,fara alte interventii,insa e adevarat,nu mergea pe nici o subgama,era mort aparatul.

Link spre comentariu
Vizitator casper20

Verificat tensiunile pe tranzistori si condensatori si totul este ok, am schimbat 3 condensatori dar nu este nici o imbunatatire le LW si MW.

 

Verificat de asemenea bobinele de pe ferita si sunt ok.

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări