Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat achizitie redresor auto


Vizitator

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 66
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Multumesc pentru sfaturi, Am luat unul in comutatie care cica e si smart. Nu l-am pus inca sa incarce. Am vazut ca are cateva "programe". Stie sa distinga acumulatorul de 12 v sau de 6, are fast charging si slow charging pt ambele tipuri de baterii la 1 si 4 A, are si incarcare de iarna pt ambele tipuri de baterii, afiseaza si tensiunea bateriei si are un indicator de stare incarcare cu bargraf ca la telefon. Sper sa fie bun de ceva.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

La început a tinut bateria intr-un curent stabil apoi a inceput sa bage în impulsuri.

Ce ziceți despre el? Bateria era cam 50% încărcată. Test facut in service. Avea 12.23vTensiunea creste de la 13 la 13.8, scade inapoi la 13, iarasi urca. Are pante de câte 30 sec. Curentul se batzaie intre anumite praguri ca in video.
Link spre comentariu

Voi mai folositi incarcatoare pentru baterii auto? Nu mergeti cu masina?

Eu am carnet de multi ani, dar nu am incarcat niciodata vreun acumulator auto. Incarcarea o facea masina cand mergeam cu ea. Tinea un acumulator 5-8 ani..... dupa aceea cumparam altul nou.

De ce va chinuiti sa dati acumulatorii jos de pe masina, sa-i carati in casa si sa-i incarcati ? Nu merge sistemul de incarcare de la masina?

Link spre comentariu

Depinde cat mergi cu masina respectiva. Daca mergi doar 2-3km dus intors pana la munca in fiecare zi, nu o sa aiba destul timp sa incarce bateria cu cat a consumat la pornire si in timp te lasa.

Eu simt bateria cum s-a descarcat usor din august, la pornire invarte mai greoi. Dupa doua zile pe redrezor invarte de zici ca isi ia zborul.

Asa ca prefer odata la cateva luni sa ii bag o tura de incarcare de doua zile.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Eu am facut mai mute incarcatoare "destepte" modificind alimentatoare de laptop.

Sint foarte simplu de modificat.

 

Trebuie numai modificat divizorul ce seteaza tensiunea de iesire iar curentul de incarcare va fi cel maxim dat de alimentator (de fapt chiar putin mai mare).

Ultimul modificat a fost unul de 90W, 19V/4.73A. I-am coborit tensiunea de iesire (in gol) la 14.45V iar la proba a pornit incarcarea unui acumulator (ce avea 12.7V) de la 6.25A.

Dupa circa 30min curentul a inceput sa coboare pe masura ce tensiunea urca spre 14V.

 

Partea cea mai dificila este desfacerea alimentatorului pt ca este lipit.

 

Primul astfel de alimentator l-am facut acum peste 10 ani dintr-un alimentator de 45W si a reusit sa incarce intr-o noapte de iarna o baterie omorita (2 elementi in scurt, 8 si ceva volti dimineata), suficient ca sa pot porni o masina cu motor diesel de la prima cheie. Binenteles ca primul drum a fost la magazin pt o baterie noua.

Link spre comentariu

Voi mai folositi incarcatoare pentru baterii auto? Nu mergeti cu masina?Eu am carnet de multi ani, dar nu am incarcat niciodata vreun acumulator auto. Incarcarea o facea masina cand mergeam cu ea. Tinea un acumulator 5-8 ani..... dupa aceea cumparam altul nou.De ce va chinuiti sa dati acumulatorii jos de pe masina, sa-i carati in casa si sa-i incarcati ? Nu merge sistemul de incarcare de la masina?

Pe vremuri nu erau aere reci,calde, lumini obligatorii, muzici energofage si alternatorul baga . Masina face zilnic 100km. Si la service au zis ca bateria trebuie ajutată din cand in cand. Nu cunosc varsta acumulatorului. Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Depinde și de starea de încărcare inițială a bateriei, dacă densitatea electrolitului nu a fost prea scăzută la începerea încărcării, nu avea de ce să bage exagerat de mult în ea...

Cum zici că faci zilnic circa 100km, bateria e încărcată suficient, numai un număr prea mare de porniri o poate obosi în acest caz....cum ar fi la taximetriști, dar nu cred că e cazul.

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări