Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Imi poate face ceva RAR?


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

RAR-ul nu are treaba cu asa ceva,@validae are dreptate ! Problema este doar a...masinii ! Am avut un coleg care si-a montat pe un Logan un amplif. de mare(prea mare putere),astfel incat cand dadea muzica la maxim....Guta sau Sorinel dar mai ales...Adrian Minune era pe cale sa-i ....dezmembreze masina ! Trepidau elementele de caroserie de credeai ca a intrat in rezonanta,bineanteles,fiecare element de caroserie la alta frecventa,in portbagaj avea o baterie de condenatori de cateva zeci de mii(nu mai stiu) de micro/miliFarazi... :rade:

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Caroseria rezista, problema este luneta. Am avut si eu 2x600w in tinerete (doua tuburi de bass de 12" firme serioase) si luneta se umfla 2-3cm, deci ar fi putut chiar sa o arunce sau sa o sparga. Am rezolvat un pic problema montand o placa solida de pal intre portbagaj si luneta in locul cartonului presat original.

 

Rar-ul si rutiera nu iti fac mai nimic dar politia comunitara pot sa iti dea amenda pentru deranjarea ordinii publice.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Pai nu de RAR trebuie sa ai grija, ci de politisti, ca te pot arde frumusel pentru tulburarea linistii publice. Eu ma patit-o fara nici un SW. Amenda atunci era intre 200 si 500 lei, (eu am "scapat" cu 200 ), dar acum am impresia ca s-a marit. Nu este nevoie de reclamatie pe numele tau ( sau nr masinii) ca sa o incasezi. Nivelul sonor este apreciat urechiometric de politist, fara nici un aparat. Poti face contestatie doar dupa ce platesti amenda, iar in cazul in care castigi procesul, banii o sa-i vezi inapoi la Sf. asteapta...

Editat de marius75
Link spre comentariu

Eu cand am fost in tinerete intr-o situatie similara, ma tot certam cu sectoristii pentru muzica (era ceva exagerat) pur si simplu nu am oprit la semnal.

Cei de rutiera nu pot sa te amendeze pentru deranjarea ordinii publice, asta e treaba politiei locale. Si politia locala nu pot sa te opreasca, se considera ca ei nu au echipamentul pe ei ca sa fie destul de vizibili sau instruirea sa opreasca.

Link spre comentariu

In mod normal cei de la RAR nu ar trebui sa te lase, daca masina polueaza fonic (ar trebui sa verifice niveulul sunetului in exteriorul masini cu sistemul sonor dat la maxim), poluarea fonica nu se limiteaza doar la motorul masinii, mai mult politistul rutier te poate amenda pentru poluare fonica (vezi codul rutier Art. 100 punctul 7) iar politisti locali au atributiuni si in sfera circulatiei rutiere.

 

Cu stima

Barbu Paul

Link spre comentariu

Un politist local nu poate sa te opreasca fara echipament rutier pe el (baston reflectorizant, vesta si casca alba). Ori cand are echipament rutier pe el, pentru tine este un politist rutier, nu faci diferenta intre ei. Dar ei nu umbla in echipament rutier decat atunci cand au o anumita misiune. Intre timp poti sa nu opresti pe motivul ca nu l-ai vazut pentru ca nu era in echipament vizibil, nu ai remarcat semnele, nu avea baston ca sa iti dai seama ca este politist.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Doar in baza unei reclamatii. Daca nu exista nimeni deranjat, nu poate sa zica ca deranjezi ordinea publica, trebuie sa gaseasca pe cineva.

Dar cu muzica puternica pe masina nu stai in parcare ca iti omoara bateria in 20minute, stai sa impingi dupa aia ?

Editat de dany_cta
Link spre comentariu
Vizitator maistrul

Aha,deci te certai cu sectoristi,adica erai un element care producea agitatie publica.Acuma mi-e clar de ce vorbesti asa si acuma de tara asta.Daca nu-ti convine de ce nu pleci in Africa la maimute.Esti unu din ala cu clanta tare in fata politistului,de aia nu-ti convine regimu de dinainte de 89.Ce-i aia sa pui muzica tare,oameni vroia sa se odihneasca.Rau ca nu mai este azi sectoristii de alta data,care-ti tragea o bataie de-ti suna apa in cap daca erai tinar recalcitrant.Bun era si utc-ul,foarte bun,ca tinea pe tineri in friu,nu le ardea de prostii.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări