Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Atmega16A TQFP44 port A defect?


Postări Recomandate

Am cumparat un AVR DDS chinezesc si la prima alimentare afisa caractere aiurea. Dupa indepartea unui scurt intre pinii AREF - PA7 si curatarea cablajului a pornit insa pe iesirea DDS nu functioneaza, pinii de la portul A nu isi schimba starea. Pe iesirea HS (1-8MHz) functioneaza corect.

 

E posibil ca din cauza scurtului intre 5V si PA7 tot portul A sa fie defect? Intreb asta pentru ca la PIC-uri am facut scurt intentionat atat intre masa si pin out in HIGH cat si intre 5V si pin out LOW, nu a patit ceva pinul sau portul.

 

Schema este cunoscuta http://i2.wp.com/www.scienceprog.com/wp-content/uploads/2008i/DDS2/AVR_DDS_2_0_circuit.png

 

 

Multumesc!

 

l.e: Astept un raspuns avizat iar ce-i ce nu "au pus mana" pe un integrat digital sper sa isi vada de treburile lor (vezi sectiunea Discutii diverse) !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Se poate vedea schema interna a unei I/O in Figura 23 din datasheet. Intrucat exista si o rezistenta interna de pull-up (se poate activa-dezactiva), eu tind sa cred ca nu se poate defecta prin simpla punere la 5V.Dar, la fel ca Dvs. sunt obisnuit cu PIC-uri. Alea sigur nu crapa.

Link spre comentariu

Va multumesc pentru raspunsuri si timpul acordat. Am rescris firmware-ul si acum functioneaza jucaria, pentru 12$ sunt destul de multumit.

 

Atasez o poza pentru a vedea ca AVR DDS-ul de 12$ nu arata chiar rau, in plus are si carcasa asa ca nu renta sa-l construiesc (nu se vede in poza).

 

Posted Image

Link spre comentariu

Nu poti cumpara acele componente cu 12$. Evident ca merita achizitia. Bine ca este functional.Acuma, merita insa facute schimbari in soft.LE: ceva detalii despre calitatea semnalului generat? Sunt interesat de raspunsul treapta si ce opamp-uri au pus la iesire. De asemenea cum se comporta iesirea la diverse sarcini. Daca se poate. Multumesc.

Link spre comentariu

Canal 1 - semnal la iesirea pinului PA3 (aceeasi forma la toate 8 - PA0...7) din microcontroler

Canal 2 - semnal 10KHz la iesirea DDS, al doilea AO (pin 7) din NE5532 (impedanta sonda osciloscop ~1Mohm).

 

Sursa semnalul de declansare este pe canalul 2, asa am apucat cu setupul asa am lasat-o.. Amplitudinile si timpii le puteti deduce din oscilograme cu atentie la pozitia cursoarelor pentru ambele canale.

 

 

Posted Image

 

Canal 1 - semnal la iesirea pinului PA3 (aceeasi forma la toate 8 - PA0...7) din microcontroler

Canal 2 - semnal 10KHz la iesirea DDS, al doilea AO (pin 7) din NE5532 pe sarcina "pur rezistiva" 40 ohmi.

Am pus pur rezistiva intre ghilimele deoarece rezistentele de 2 x 20 ohmi sunt bobinate dar la 10KHz nu influenteaza asa mult,

 

Vezi baza de timp diferita de oscilograma anterioara!

 

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări