Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat mig-mag


dany_cta

Postări Recomandate

Intentionez sa cumpar un aparat de sudura mig si am nevoie de cateva sfaturi.

Bugetul o sa fie sub 2000ron pentru aparatul propriu-zis (cu accesorii) sa ma mentin sub 3000ron cu butelie si toate.

 

O sa fie folosit pentru suduri fine in regim casnic/hobby tabla subtire inox + aluminiu fara mari pretentii de rezistenta.

 

Eu am pus ochii pe urmatoarele modele:

Stanley vip m190

Telwin Bimax 4.165

Telwin Bimax 152

 

Exista vre-un model de care trebuie sa fug fiind mai stricacios ? sau altul care este renumit pentru fiabilitate ?

 

Care ar fi recomandabil chiar daca este sau nu in lista mea ?

Link spre comentariu

Vezi de asta:

http://tecxus.shopmania.biz/cumpara/javac-topmig-165-250

E invertor , l`am avut in mina si pentru mine ca incepator a mers foarte bine.

Am pus ceva foto pe topicul de sudura de la Agricultura.

Mai poti negocia la pret, nu`i baut in cuie.

Exista si o varianta mai mare, TOPMIG 200.

L`am incercat si cu CO2 din stingator si a mers, nu asa fain ca si cu Corgon dar a mers.

 

Grig

Link spre comentariu

Multumesc de raspuns, am cautat putin despre modelul recomandat, totusi as prefera o marca care nu este 100% chinezeasca. Nu ma intereseaza tara de productie ci totusi sa stiu ca sunt in spate niste oameni care sunt obisnuiti sa respecte norme, care stiu ce inseamna controlul calitatii si sa isi puna sigla si automat isi asuma responsabilitatea pe produsul respectiv.

 

Asta ma face sa caut telwin-uri dar sunt multe modele cu caracteristici similare si nu stiu care ar fi diferenta intre ele, nu apare nici o diferenta in specificatii.

Link spre comentariu

Exact de asta am postat aici, cei care au cunostinte ar putea sa imi recomande un model care are sistemul de antrenare decent, electrovalva si tot ce mai trebuie. Ma intereseaza problemele care se observa in exploatare de-a lungul timpului.

 

Nu vorbim de un einhell sau alte chinezisme de duzina totusi, vorbim de niste modele italiene de top sau stanley care are un renume greu de batut in domeniul sculelor.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Daca le pipai nu pot sa imi dau seama ca peste 2 luni cand o sa bag sarma de aluminiu o sa patineze mecanismul de avans, sau nu o sa stiu daca are electrovalva in interior.

Eu am postat pentru sfaturi de la cei care le folosesc si stiu problemele lor, daca era de ajuns pipaitul nu mai postam aici.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Nu pot sa urc asa mult cu bugetul pentru cele maxim 10 suduri in materiale speciale (inox/aluminiu) pe care le fac eu pe an.

E doar un moft sa am posibilitatea sa lipesc niste puncte pe tabla de inox/al. Pentru fier electrodul isi face treaba bine de multi ani.

 

Pana in prezent m-am hotarat pe modelul de la stanley pentru ca pare mai solid si durata activa semnificativ mai mare decat celelalte.

Link spre comentariu

vezi ca stanley nu mai este ce a fost in trecut, cand producea doar scule si unelte de mana ;  aparatele de sudura sunt facute de alte firme , ei isi pun doar numele 

Evita stanley cat poti de mult la aparatele de sudura 

Incearca sa sudezi TIG  , daca ai un invertor care are aceasta functie , ia-ti doar accesoriile pentru tig 

Editat de sonyjvcro
Link spre comentariu

Stanley este DeWalt. Nu m-au lasat niciodata la greu. Apare doar problema pieselor de schimb (daca o sa fie vreodata nevoie) sau a kit-urilor pentru modificari, care la telwin sunt usor de gasit si la stanley o sa trebuiasca sa le fac eu.

Nu pot sa sudez tig, nu am nici indemanarea si nici acces la consumabilele necesare, si nici dorinta de a invata domeniul sudurii.

 

Vreau un echipament MIG/MAG si recomandari in bugetul respectiv. Cu siguranta oricare model o sa imi satisfaca nevoile.

Vreau doar sa stiu de la cei care au umblat cu asa ceva cam care ar fi mai recomandat dintre ele.

 

Vad ca pe afara astia fac cordoane mig/mag si cu echipamente china 100% de 100$ si ies de 10 ori mai bine decat cu electrod.

 

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Bun, deci incep sa apara informatiile reale utile.

 

Rolele de angrenare se pot modifica ca sa functioneze corect ? Sau problema este la motorul de angrenare prea slab ? In cazul asta se poate modifica raportul de transmisie cu riscul scaderii vitezei maxime pe care oricum presupun ca nu o folosesti ?

 

Lipsa electrovalvei ce fenomene negative cauzeaza ? Poti sa ii adaptezi una separat ? Daca esti obisnuit sa inchizi robinetul atunci cand nu folosesti aparatul te mai afecteaza cu ceva ?

Link spre comentariu

.............Daca le pipai nu pot sa imi dau seama ca peste 2 luni cand o sa bag sarma de aluminiu o sa patineze mecanismul de avans...........

 

De sudura in aluminiu MIG cu asemenea aparate iti recomand sa uiti. Oricum, din start pentru sarma de aluminiu iti trebuiesc role cu profil semisferic, pe cand la otel este nevoie de role cu profil trapez/in v. Mai ai nevoie de curent pulsat si nu in ultimul rand pistoletul push-pull. Sarma de aluminiu fiind moale (mai ales ca mai mult ca sigur vei folosi 0.8 nu 1.2) are nevoie sa fie trasa, nu impinsa. Nu doar ca te vei chinui, chiar nu merge !

 

..............Mecanismul ala e cheia, trebuie sa mearga perfect.

De acolo reglezi curentul in fapt..............

Exact. Excitatia derulatorului comanda intensitatea si tensiunea (fara sa vorbim despre reglari in trepte, aparate synergice etc.)

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări