Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Priza comandata prin telecomanda


Postări Recomandate

Va salut colegi,am facut acest montaj si functioneaza perfect numai ca eu m-am gandit daca se poate adapta un etaj oscilator cu o frecventa constanta pentru a nu mai raspunde la comanda oricarei telecomenzi si anume numai unuia,si asta sa fie aleasa in functie de frecventa de receptie a montajului,in felul acesta cred ca se poate obtine un sistem bun de comercializat,pentru anumite pretenti si aplicati problema cu telecomenzile nu ar fi pentru ca stim cu toti ca se gasesc la un pret de nimic,astept sugesti.

www.google.ro/search?hl=ro&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=10

https://www.google.ro/search?hl=ro&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=10

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 46
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator Pentoda

Buna dimineata,cred ca nu am fost facut descul a fi inteles,repet:vreau o stabilizare a frecventei a acestui montaj sa nu mai receptioneze de la orice fel de telecomanda,exact cum ca la un tv nu merge orice telecomanda si numai acea cu care a venit din fabrica.inteleg ca aici este treaba de un proiet si nu de depanatea acestui montaj.

Eu n-am inteles partea subliniata. Vrei sa reformulezi,te rog.

Link spre comentariu

Acel montaj e destul de rudimentar....el nu stie sa faca diferente intre tastele unei telecomenzi, ci vede IR-ul si actioneaza in consecinta, necontand telecomanda de care este si ce tasta apesi! (eu asta am inteles din schema de mai sus si din ce sa vb. pana acum)

Dumneavoastra doriti ceva specific adica ceva mai specializat care sa recunoasca si functiile tastelor apasate....in cazul acesta functia on/off , iar cand se apasa pe celelalte taste sa nu se intample nimic, de la un anumit tip de telecomanda?  Daca DA atunci cea mai simpla variant este un CI specializat (nu stiu care sunt, dar sunt sigur ca sunt...am mai vazut din cand in cand dar nu m-am documentat) sau o variant mai complicata ar fi MCU (care se poate si personaliza tasta si/sau tastele), dar aici trebuie soft pentru MCU, ceea ce cred ca nu va fi FOARTE complicat daca e vorba doar de o simpla decodare pentru o singura tasta si actionarea unui releu, iar daca se face si cu smd-uri atunci tot montajul poate ajunge la aproximativ 3 cm x 3cm ....desigur fara releu!!!!

Link spre comentariu

Ca să deosebească o telecomandă TV de alta trebuie să ai şi un microprocesor acolo, altfel  nu poţi face asta simplu fără să modifici şi telecomanda. S-ar putea face mult mai uşor doar construind o telecomandă simplă de la zero (un banal oscilator cu 555 şi un led IR) şi punând un filtru după receptorul IR. care să selecteze doar frecvenţa de lucru a telecomenzii. Astfel montajul nu va reacţiona decât la telecomanda lui.

Link spre comentariu

Va salut,puteti da macar o simpla schema pentru ca apoi sa o iau la experimentat,sunt cunoscator in domeniul emisie receptie,de mic am fost fascinat de ideea de a construi un emitator,ceea ce  mia si iesit dar mai tarziu am realizat ca este ceva ilegal,astept cea mai mica dovada (schema)ca se poate,mai departe o sa imi bat eu capul,si o sa postez rezultatul final,am eu ceva idei cum ar trebui procedat dar nu sunt prea concludente,deci :scarpin

Link spre comentariu

Ce vrei tu e prea complicat ptr. un amator. Citește aici: http://pici.3x.ro/emitator_receptor_serial.htm

Treci pe comanda în radiofrecvență.

Cumpără o mașinuță cu telecomandă și bate-ți capul cu ea.

Ehee,treaba cu masinuta este mancata de mult,eu vreau sa execut montajul acesta si sa-l folosesc in mai multe aplicati in gospodaria(casa)unei persoane si sa nu aiba decat el acces la el,prin modul acesta pot produce ceva din care pot scoate bani,nu numai de dragul de a experimenta si in acel timp sa nu am bani nici de paine in buzunar,apropo fac pariu cu orisicine de aici de pe forum ca am sa reusesc,si fara ajutorul cuiva.

Si treaba asta am sa o rezolv fara vreun integrat specializat sau cu vreun soft anume.

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări