Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Foloseste cineva osciloscopul SIGLENT SDS1102X ? pareri


Gogured

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

eu il folosesc si sunt multumit. are un meniu bine gandit, interactiv. in rest face ce promite.

un minus sunt sondele cu care vine, eu ma gandesc sa-mi cumpar curand ceva mai de calitate..

oricum sondele nu sunt tocmai pocnitori, dar nu-mi inspira mie prea multe.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

in America e cel mai răspândit. seria SDS1000x. la noi.. Rigol. Pentru ca se merge prin orientare din aproape in aproape.tocmai mi-am comandat un gen. frecventa, tot de la ei. mie îmi place.cauta pareri pe extern, aici.. nu va fi.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Si eu am achizitionat recent modelul sds1102x. In mare cam aceleasi pareri, inclusiv cand e vorba de sonde (...si firul cu crocodil pentru masa imi pare plapand rau)  Din ce imi aduc aminte merge undeva pana prin 180Mhz cu atenuare sub 3dB. Nu stiu daca frontend-ul difera intra asta si modelul de 200Mhz (auzeam pe afara ca se pot face ceva modificari pe placa - scos cativa condensatori) pentru a extinde aceasta banda. 

L-am cumparat cu optiunile de decoding pe "trial". Nu stiu daca poti upgrada gratuit astea, ce vinde siglent prin parteneri autorizati cica vine cu astea activate gratuit (au o promotie pana la sfarsitul lunii viitoare). Deci daca le vei folosi, intreaba inainte sa-l cumperi. 

 

Aw Genetix - la al tau merge sa citesti stick-uri usb 3.0? Incercam ieri sa fac un update de firmware printr-un astfel de stick (32gb usb 3.0, formatat fat32) dar nu mi l-a vazut neam - si nici nu ma anunta in vreun fel cand il am introdus. Nu stiu daca din cauza capacitatii de 32gb sau formatului usb 3.0. Nu am altceva la indemana sa testez. 

Link spre comentariu

imi citeste 3.0 dar am incercat doar pe 16GB, ca nu am de 32. soft am ultimul, dar asa a venit deja.

toate vin in trial, eu am vrut sa cumpar de la o firma din romania(agesys), si in mod spectaculos, mi s-a oferit gratuit, un fel de :Welcome to Us" oricum a fost extraordinar pentru mine gestul. cred ca prima si ultima data cand cineva imi ofera un bonus  , sau ceva gratis, fara interese....

 

totusi, nu vad prea multa utilitate in decodare, deocamdata, cat timp un logic analizor, face treaba asta direct in ASCI, nu doar in HEX. dar nu imi placea sa vad acolo ca e Trial...

 

eu am si DS1054Z deblocat la 100Mhz, si toate optiunile, mocca. Nu sunt tocmai cel in masura sa fac afirmatia asta, dar consider siglent mai ok. rigol mi se tot blocheaza in meniuri, si alte neajunsuri

 

nu zic, si Siglent are un bug in soft. Si anume ca ramane pe afisaj ultima optiune, afisata acolo chiar daca tu ai iesit din ea. dar...a fost mai rau pana am inteles ca e un bug. totusi, eu cand fac un soft, nu va avea asa buguri, atat de vizibile...ce dracu chiar n-au verificat deloc :) ... si culmea ca nu-s atat de inginer, si nu-s firma...dar in fine..nu voi intelege asta niciodata.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

cu ultimul update, aud ca si siglentul decodeaza in ASCI. La fel... nu ca as folosi asta, dar ma sacaia chestia cu "trial". 

In fine, eu am trecut la el de la analogic (si unul prost pe deasupra) deci nu am multi termeni de comparatie. Alegerile erau ori rigolul 1054z (si deci si update-urile moca) ori siglentul asta. N-am folosit anterior nici unul dintre ele, insa in ceva review-uri comparative, siglentul statea mai binisor. Mai considerasem owon xds3102, includea si generatorul de frecventa (mi-era util doar si pentru teste audio) si alte giumbusluci mai putin relevante dar cand am vazut o prezentare a lui facuta de ei, cum ca are in el 4 luptatori celestri chineji (4 imparati astrali sau nush ce minuni) am renuntat la a considera "armata de chineji" o optiune viabila. Pur si simplu... nu..  ( e o chestie subiectiva). 

N-am nimic nici cu rigol, am o sursa (dp832) de la ei, sunt foarte multumit, varianta similara de la siglent parea pur si simplu inferioara ca si constructie. Interfata cu utilizatorul era cel putin ciudata, la rigol mi s-a parut mult mai eficient gandita. 

 

 

 

O sa incerc diseara cu un alt stick, chiar is curios sa nu fie vreo chestie hardware. Un alt bug gasit de mine, e ca uneori cu stickul meu de 32gb reuseam sa blochez osciloscopul (ecran negru) dupa ce il introduceam. Se rezolva doar cu un restart. 

Editat de matzah
Link spre comentariu

nu stiu ce ultim update, ca eu am ultima versiune care apare oficial la ei, si decodeaza doar in HEX, dar mai verificam odata..

 

L.E: da, face si ASCI dar nu vazusem ca se poate selecta acolo chestia.

 

daca iti vede alt flash usb, nu poate fi nimic din hardware. oricum, la 32GB nu prea se impaca cu FAT32, fie faci doua partitii pe disk fie pui alt disk. acuma...poate nu are drivere pentru flash-ul tau, eu am un SONY 16GB , dar in general mi-a vazut tot, mai putin un HDD(external source), pe care l-am conectat mai mult de curiozitate

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

am incercat azi cu alt stick de la munca, tot usb 3.0 dar de 8gb, pe ala l-a vazut. Am facut update la ultima versiune de firmware cu el. Dupa restart, mi-a vazut si stickul de 32gb. Deci posibil sa fi fost de acolo. Probabil ca versiunile mai vechi de firmware sa fi avut probleme cu capacitati mai mari de stocare a stickurilor. 

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări