Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reglaje ușă exterior termopan/PVC


XAN77

Postări Recomandate

Am ușa de la intrare la casă din tîmplărie pvc, probabil e de calitate îndoielnică dar asta contează mai puțin acum. Expunerea ei este la sud și cum vara nu-i ca iarna comportamentul ei s-a schimbat dramatic acum vara. Spre rușinea mea nu știu de ce am așteptat 27 august să iau problema de coarne, probabil din principiul meu de a nu mă băga unde nu am habar (experiențe anterioare).

Problemele sunt următoarele:

1. chestiile rotunde metalice de pe cantul ușii (ce culisează vertical la acționarea mînerelor ușii) lovesc în elementele metalice fixate cu holzsurub pe toc. Semn că ușa s-a lăsat în jos. Și lovește foarte tare, a ros deja un pic din acele piese metalice de pe toc. Ca să pot manevra ușa e nevoie să o ridic ușor din clanță. Mai greu pentru unele persoane.

2. ușa fiind lăsată, cadrul ușii nu mai calcă bine pe cadrul format de toc în sensul că la colțul de jos, cel opus balamalei, garnitura ușii cade aproape de muchia tocului. Mă rog, sper că se înțelege.

Știu că se reglează din ceva imbusuri. Credeam că nu am imbusul necesar dar m-am uitat azi la ea și am văzut alte mărimi necesare decît credeam eu, deci am purces la treabă. Balamalele sunt 3 la număr și fiecare are cîte 3 reglaje/imbusuri, unul lateral, unu de deasupra și unul de dedesubt. Am observat că din cel de dedesubt, înfiletînd (clockwise), se ridică ușa. Astfel am rezolvat problema 1. Eu am umblat la toate cele 3 balamale. Nu știu dacă așa trebuia sau nu.

Vreau să știu ce se reglează din celelalte imbusuri și cum să fac să rezolv problema 2. Din cîte văd eu, cu ușa la poziție adică închisă, ar trebui să rotesc un pic ușa tot clockwise.

 

Posted Image
 
Posted Image
 
Posted Image
 
 
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Parerea mea: cel mai important te uiti ce tip de feronerie este si apoi cauti pe net cum se regleaza. Noi nu stim ce marca este  + firmele mari de feronerie modifica in timp produsele, un model de acum cativa ani pote avea modificari la reglaje. Pt. firma Roto pot sa-ti confirm ca reglajul pe inaltime nu mai e acelasi ca acum cativa ani.

Link spre comentariu

și de unde aflu acest lucru? M-am uitat acum pe cantul ușii unde dea lungul lui este o platbandă metalică pe care sunt și chestiile de ziceam că culisează vertical. Pe această parte metalică sunt 2 inscripții: ”1x oil / year” și ”work”.

Link spre comentariu

pune o poza cu usa intreaga,suruburile de pe lateralu balamelei sunt pentru a apropia sau deparat usa spre partea unde ai cremonu (clanta ) daca ai usa inchisa si umbli la acele suruburi usa se va deplasa stanga .dreapta cele de deasupra si dedesuptul balamalei sunt pentru a cobara si ridica usa 

ai panel sau geam ? daca da posibil sa trebuiasca so recalezi

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări