Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentator tricicleta semi electrica


Vizitator SUPERMEGARAPTOR

Postări Recomandate

  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator SUPERMEGARAPTOR

Pune de alarme, 5ah. Oricum țin mai mult decât actualele.

Am luat 2 YUASSA DE 7,5 A.la 12v.Dar nu cred ca o sa duca motorul prea mult timp.Cel care mi i-a dat i-a avut pe post de ups,si a zis ca au fost foarte putin folositi.Am masura tensiunea in ei si era de 10,5 v.Acum incerc sa-i incarc cu un transf si o punte redresoare cu un bec de 24 inseriat.Nu prea cred ca o sa duca,daca gaseam de 12 A. poate era altceva. 

Editat de SUPERMEGARAPTOR
Link spre comentariu
Vizitator SUPERMEGARAPTOR

Nu ti se pare ca este cam putin doar 7,5 A?Nu stiu de ce ca nu reusesc sa-i aduc la 12V.Cred ca sunt uzati,desi i-am masurat cand i-am cumparat si aveau 10,5V.Acumulatorii lead acid se pot reconditiona?Se pot scoate capacele si sa pun apa distilata?

Editat de SUPERMEGARAPTOR
Link spre comentariu
Vizitator SUPERMEGARAPTOR

Acu. de pe UPS-uri sunt ultra-solicitati se pot defecta si dupa 5 min. de utilizare, de obicei se intrerup interior sau se scurtcircuiteaza elementii, daca tens. nu creste spre 15V aveti 1-2 elem. in scurt.

Orice as face nu creste mai mult de 10,5v.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator SUPERMEGARAPTOR

Si totusi vreau sa fac un incarcator pentru acumulatorii originali ca cel din poze face figuri.Nu stiti o schema cat mai simpla in afara de cea cu punte si bec inseriat, care sa scoata 30v si cam 2A.Ei nu par sulfatati,arata chiar foarte bine dar incarcatorul nu mai incarca decat o ora si apoi decupleaza.

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...
Vizitator SUPERMEGARAPTOR

Am facut schema de mai sus si am folosit un darlington bdw 83c.Am zis ca este mai bun si l-am cumparat de la mivarom dar dupa cateva utilizari s-a ars.Se pare ca tranzistorul era o chinezarie caci nu avea nici radiator de metal.


In urma cu vreo trei luni am schimbat si eu tot elementi tip R20 ( 20 la numar ) Ni Cd la o bicicleta electrica . Le-am comandat de la polonezi si am asamblat pachetul in carcasa originala .A meritat din plin si nici nu erau asa scumpe , la cantitatea de 20 elementi erau vreo 12 Ron / bucata , si le-am comandat inaintea Pastilor la ei si asa s-a mai aplicat inca o reducere si era mai ieftin de 12 Ron

succes

Poti sa-mi dai si mie situl de unde ai cumparat?


M-am hotarat sa scap de vechii acumluatori si sa cumpar pentru copil 2 de astia.https://www.magazinieftin.ro/acumulatori-gel-plumb-12v-10ah-bat0215.html?utm_source=price-ro.Nu stiu daca sunt prea buni dar sper sa merite.Problema este ca nu stiu daca tensiunea de 24v o sa fie suficienta sa propulseze tricicleta,caci eu cand incarcam pe cei vechi aveam o tensiune de 28 de volti.

Link spre comentariu

Aveai 28V fiindcă un acumulator de 12V atinge 14-15V la încărcare maximă, dar e o tensiune ,,în gol,, care nu se menține în sarcină. Dacă vrei să nu mai ai surprize, cumpără elemenți NiCd serioși de la o firmă serioasă, îi legi mixt (serie-paralel) și vor rezista mai bine.Cei cu Pb pot fi stocați de prea mult timp prin depozite și neâncărcați pentru menținere, iar asta îi degradează.Deci poți să dai o grămadă de bani aiurea......

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări