Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme Bentel Kyo 8


Vizitator delpiero

Postări Recomandate

Vizitator delpiero

Salutare tuturor,

am o centrala Kyo8M instalata de mai multi ani, legata cu cativa senzori de miscare, senzor de gaz, senzor deschidere usa, o sirena de exterior cu acumulator independent si, bineinteles, tastatura.

Nu am avut probleme cu ea multi ani de zile, doar i-am mai schimbat bateria cam la 2-3 ani, lucru firesc.

De ceva timp a inceput sa dea eroare de Battery fault cu o baterie aproape noua (nici jumate de an). Dupa vreo 2 erori de acest gen, a inceput sa sune de nebuna, sa clipeasca tastatura in toate felurile si n-am mai putut-o opri decat taindu-i toate alimentarile si scos siguranta BSI.

Ok, schimb bateria, pun o baterie noua, porneste fara probleme. Dupa cam o zi, din nou aceeasi eroare, aceeasi poveste cu urlatul, o deconectez si pe asta.

Cumpar un Yuasa nou, o verific, baterie full; o montez, dupa 1-2 zile, din nou Battery fault, am pus-o in mod de programare sa nu mai sune, a ramas alimentata asa, iar in 2-3 zile a murit de tot.

Scot bateria din ea, o verific, moarta complet.

Mentionez ca in tot acest timp alarma a fost legara la 220, nu am a dat niciodata Main fault ca sa zic ca ar merge exclusiv pe baterie.

 

V-ati mai lovit careva cu aceasta problema?

Ce as putea sa mai verific? Sigurantele par toate in regula, an verificat intrarea din traf si baga 12-13V.

Consumatorii pe ea nu s-au schimbat de ani de zile...

Nu stiu exact care e modul lor de funstionare, dar centralele astea nu mai incarca niciodata bateria? Deci chiar daca sa zicem ca s-a descarcat complet, fiind conectata la 220, ma astept ca dupa ceva timp sa o gasesc din nou incarcata. Eu insa gasesc bateriile moarte moarte, centrala e alimentata dar nu da nici un semn de viata fara baterie.

 

Multumesc mult pt ajutor,

 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Nu stiu daca la kyo este la felca la paradox dar tensiunea din secindarul trafului este cam mica . Trebuie sa fie undeva la 16-17v alternativ. Ori trafu e pe duca ori partea de redresare incarcare. Pune o baterie descarcata in centrala si vezi ce tensiuneai la iesitea din traf in alternativ si in continuu masoara pe baterie ce tensiuneai cu ea conectata. Daca moare trafu poti incerca cu unul nou. Daca traful tine tensiunea partea de incarcare e busita. Verifica pe placa centralei daca ai condensatori umflati.

Link spre comentariu
Vizitator delpiero

Salutare,

multumesc tuturor pentru sfaturi.

Se pare ca aparatul ala de masurat vechi si de demult intr-adevar dadea erori mari la masurare...

O sa fac rost zilele viitoare de alt aparat si masor din nou.

Intre timp am legat un bec H5 de 12V si am testat unde am curent si unde nu: la intrare in placa din traf se aprinde de zici ca bubuie deci banuiesc ca are mai mult de 12V.

Daca scot insa bateria de tot si las centrala alimentata, leg becul de bornele unde ar trebui sa se conecteze bateria, nimic, deci nu baga deloc curent pe incarcare.

Am mai pus o alta baterie in loc si a inceput sa tipe alarma de nebuna iar bateria si-a dat duhul in 2-3 minute. Verificat baterie dupa treaba asta - moarta complet. Am verificat siguranta pt baterie si e ok, nu e arsa.

Nu vad nici un condensator umflat, as zice ca mai degraba o fi vreun scurt pe placa/instalatie.

Credeti ca mai am sanse sa recuperez placa asta?Sau ma orientez catre una noua?

Si daca scurtul e de fapt in tastatura de ex, nu schimb degeaba placa?

Ce ma sfatuiti sa fac?

 

Multumesc anticipat,

Editat de delpiero
Link spre comentariu

Dacă nu ai posibilitatea și experiența de a o repara, apelează la un coleg de forum din zona ta.Ar fi util să pui la profil localitatea de domiciliu. Poți posta de altfel la Bazar - Servicii ElectroJob și poate te ajută un coleg contracost. Altfel e foarte greu să te ajutăm prin corespondență s-o repari, mai ales că nu ai nici experiența, nici sculele necesare pentru asta...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări