Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Slefuitor orbital


Postări Recomandate

Eu nu consider skil ca fiind o marca premium. De fapt nu as cumpara niciodata skil chiar daca au facut pana de curand parte dintr-un concern renumit, nu au fost firma la care s-a dat atentie la calitate, e doar replica pentru chinezisme, de multe ori chiar sub ele.

 

Slefuirea orbitala functioneaza pe alte principii, nu invarte talerul. Puterea motorului poti sa zici ca nu conteaza, nu o sa il opresti niciodata oricum.

In schimb vibratiile conteaza cel mai mult, nu trebuie sa existe in corpul lui ori o sa iti termine mana imediat si te oboseste, sparge carcasa (rulmentii sunt direct in carcasa de plastic) si distruge electronica in timp (mai ales cand dupa cativa ani plasticul imbatraneste si devine casant).

Daca ne uitam un pic la prima parere a celui care si-a cumparat un skil, exact vibratiile le-a observat.

GEX150-ul pe care il am nici nu il simti ca functioneaza cand il ti, doar il plimbi pe suprafete si vibratiile sunt in taler dar sunt asa de rapide ca nu se transmite nimic notabil in corpul lui, poti sa il lasi liber pe suprafata si el o sa plece usor intr-o directie sau alta.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 4 ani mai târziu...

Poate ajuta pe cineva: Skill-ul pe care l-am cumpărat acum ceva ani a ramas fara ariciul ala cu care prinde foile, s-a uzat de tot. O improvizatie de moment pt reparatie este ca sm cumparat un adaptor de flex pt slefuit (10-15 lei), am tăiat partea cu scai de pe adaptor și de pe flex, împreună cu un pic de cauciuc din ala de suport (cu un cutter) și am lipit bucata noua pe talerul vechi. Am dat găurile pentru suruburi și aspirație în ariciul nou și acum merge. 

Cu toate acestea nu recomand acel skill, cel puțin pt mine vibrațiile sunt supărătoare.

 

Dacă poate cineva sa îmi recomande un model cu vibratii reduse, ar fi perfect. 

Ma gandeam la un bosch gex 34 125. Ceva opinii?

Multumesc.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am cumparat un DeWalt DW 6423, foarte putine vibratii, comod de folosit.

O chestie ciudata, totusi, slefuind niste glet de pe tavan cu scula conectats la un aspirator puternic, ma curentam aleatoriu.

Mi -am dat seama ulterior ca era vorba de electricitate statica, praful ala de glet venea cu viteza prin furtunele de aspirator. Am cautat si unii pare ca au rezolvat problema infasurand o sarma pe exteriorul tubului de aspirare si legand-o la pamant. O fi cumva si vreo alta solutie, fara sarme?

Link spre comentariu

Poate doar cu o vopsea conductivă, aplicată pe furtun iar la capătul furtunului dinspre aspirator făcută legătura printr-un colier metalic cu un fir legat la împământare.Aspiratoarele nu au cablu cu împământare pentru simplul motiv că nu există un contact uman posibil cu părţile aflate sub tensiune.Deci în acest caz atipic, trebuie nişte modificări ce nu sunt chiar uşor de adus de către oricine aspiratorului.Adică tamburul cu fir retractabil nu poate accepta un cablu trifilar (cu împământare) fiindcă în primul rând nu ar avea nici loc, iar împământarea ar necesita o a treia conexiune mobilă, cu alte cuvinte o modificare în plus.S-ar putea mai simplu doar renunţând la funcţia de cablu retractil, punând un cablu trifilar montat fix.

Link spre comentariu

Tot cautand pe internet am inteles ca fenomenul asta de acumulare a electricitatii statice apare cu precadere la slefuirea chestiilor foarte uscate (glet, rasina epoxi) si in medii uscate (ma gandesc ca la umiditate ori slefuind produse care au inerent umiditate, gen lemn nu apare incarcarea electtostatica). E prea complicat cu vopseluri conductive, daca o sa mai fac vreodata slefuiri din astea ( desi am scule dedicate pt ele) o sa am grija sa descarc sarcinile periodic (mai ating scula cu un fir dat la pamant).

Multumesc insa de sfat!

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări