Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CI pentru masurarea curentului


Vizitator Xenion

Postări Recomandate

Vizitator Xenion

Caut un circuit integrat pentru masurarea curentului, adica: sa il interpun in circuit (analog unui ampermetru) si sa am pe unul sau mai multi pini un feedback analogic (curent/tensiune) sau digital. Are cineva idee de asa ceva?Idee e ca as vrea sa masor un curent de 5-15A cu un microcontroller.Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

mda..... http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html ai un voltmetru cu ICL7107. pui in serie cu circuitul care va fi alimentat o rezistenta , bobinata dak vrei, dak nu cumparata de 1ohm si pui voltmetru pe ea.

I=U/R R=1 deci I=U. tensiunea masurata pe rezistor va fi aceeasi cu intensitatea. daca nu vrei asa mai ai aceasta varianta mai complicata: http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html

Link spre comentariu
Vizitator Xenion

La posibilitatea folosirii unei rezistente si unui convertor A/D m-am gandit si eu, insa rezistenta de 1ohm la 10A o sa disipe 100W, chiar daca doar pentru cateva secunde; fara sa mai vorbim ca impedanta circuitului e de vreo 2-3ohm.Ma gandeam mai degraba la ceva senzori pe baza de efect hall, insa n-am gasit inca ceva adecvat.Probabil ca in cel mai rau caz o sa folosesc o rezistenta mai mica (0.1ohm) si un ADC (CA3162, MCP3204). Ideal ar fi fost sa folosesc ADC-ul microcontrollerului (PIC12F676), dar din cate stiu nu poate converti tensiuni diferentiale.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări