Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat electrocutat grasuni ( in vederea sacrificarii )


cniky

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Salut {SMILIES_PATH}/pig_fly_md_wht.gif

Eu as zice sa cari masina langa porc si sa il atingi cu firul de la bobina de inductie :weedman:

Respectiv curentatul este un chin ar putea sa te dea in judecata astia de la protectia animalelor.

Iesi mai eftin si fara bataie de cap cu o seringa si ceva fiole de anesteziat porcul, mergi la farmacia veterinara si intraba ;) iti zic de bine nu de rau.

Apropo mane cand tai porcul si vara??? vezi ca trec pe la tine sa iau si eu ceva pomana :d

Link spre comentariu

Tocmai asta e ideea, grasunilor li se aplica un electrosoc care-i `paralizeaza` temporar, in vederea a fi mai usor de sacrificat. procedeul acesta se foloseste la abatoare, am vazut live cum functioneaza acum cativa ani dar nu am avut inspiratia de moment sa ma interesez exact cum functioneaza.Acum cateva zile am vazut un reportaj pe prosttv despre o sarbatoare la care participau unguri, romani, etc. Printre altele am sesizat cateva imagini in care aratau procesul de sacrificare: O persoana tinea un dispozitiv portabil, iar o a doua s-a dus langa Ghitza cu firele si l-a pus la pamant., l-a tras de acolo apoi a urmat inevitabilul pentru el ( Ghitza :smt003 ).Dispozitivul acela ma intereseaza cum functioneaza. Cat despre normele UE, protectia animalelor, nu cred ca e ceva mai `uman` sa folosesti la scrificare decat acest procedeu.

Link spre comentariu

Nu e suficient.La o bobina de inductie de dacie ai tensiune de 20-30KV in gol si un amperaj de 3-4 A iar pe partea de inalta la 20KV ai 2.4 mA(la 48W/4A).Dioda de FIT din cate cunosc eu e construita sa functioneze la 0.1 mA.Presupunand ca "guitatorul" e asemanator cu omul d.p.d.v electric,ar fi necesare cam 4 bobine de inductie sa se ajunga la 10 mA care,scrie la carte,e amperajul de la care incepe electrocutia (moartea) in curent alternativ.In curent continuu e de 50 mA.Corectati-ma daca gresesc.Ca sa fie eficient, un asemenea aparat trebuie sa depaseasca valorile minime,iar calea de curent sa intersecteze inima sau creierul.Am dat ideea cu transformatorul de cuptor cu microunde pentru ca,de aici incepe tensiunea minima la scaunele electrice,si are capacitatea de curent necesara.Cam pe acelasi principiu functioneaza si defibrilatoarele(se aplica un curent care "blocheaza" muschiul inimii).Se pare ca cel din poza poate debita 1A,dar nu scrie la ce tensiune... Vreti 1A? se folosesc 2 trafuri de cuptor cu microunde legate in paralel :weedman: PS:"guitatorul" trebuie sa moara din prima sau sa intre in coma?

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări