Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DAC


Vizitator Claudiu Scaunas

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator Claudiu Scaunas

[RO][VN][Focsani].... Am mai avut o incercare dar nu am gasit chip-ul de cumparat... :(ca idee ce urmaresc:- o intrare optica - dac bun- un sistem de comanda cu conexiune la LAN

Editat de Claudiu Scaunas
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator Claudiu Scaunas

idee e ca toate echipamentele vor fi intr-un rack in casa si ca urmare comenzile, parametri si erorile trebuie sa fie date si raportate intr-un fel si mie imi e cel mai usor prin LAN. (de ex. pornit/oprit, nu ma duc la demisol sa deschid rack-ul ca sa opresc statia sau sa schimb volumul)

Link spre comentariu

Asa, din curiozitate, ce alte echipamente din acest rack mai au optiunea dorita de tine, de comanda prin LAN?

 

Cea mai simpla si universala solutie este sa incluzi in acel rack si un mic computer, pe baza de procesor ATOM de exemplu pt consum mic.

 

Ai putea folosi si un laptop dar mi se pare cea mai proasta solutie pt ca la un descktop poti sa mai instalezi si diferite placi (echipate cu releie de exemplu) care sa mai realizeze si alte task-uri.

 

 

edit: chiar sint curios cum ai sa folosesti sistemul audio complet remote la subsol? Ai sa mai adaugi si ceva cabluri fierte in ulei de sarpe?

Editat de sesebe
Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator bertosu

Buna ziua,

 

Am si eu o intrebare vis a vis de achizitionarea unui DAC.

Acesta va avea menirea de a face lagatura intre un media player Egreat R300 Pro si un amplificator (HK 980 si / sau Yamaha A-S501).

 

Tot citesc despre diferite tipuri de DAC-uri de la diversi producatori echipate cu diferite convertoare (chipurile care fac conversia), fiecare spunand ca al lui este cel mai bun din lume si cel mai nou si etc etc.

 

Aveti ceva sugestii despre un DAC serios echipat cu un chip decent? Bugetul ar fi undeva la 1000 de lei (poate un pic chiar peste daca merita intr-adevar) sau...sub 1000 lei daca se poate... :)

Multumesc.

Link spre comentariu
Vizitator bertosu

Cipul exact DAC ce este folosit este pe locul 2 ca importanta pt ca majoritatea celor moderne se incadreaza cu usurinta la categoria super HiFi.

Cea mai importanta este de fapt implementarea finala nu chipul exact.

 

In acest caz dupa ce caracteristici ma uit cand cumpar un DAC ? Evident ca trebuie sa aiba conectia necesara mie (IN si OUT) si probabil caracteristicile de iesire ale sunetului (pe 24 biti, pe 32 biti, etc). Si altceva ?

 

Va redau mai jos cateva DAC-uri asemanatoare ca si conectica si pret si nu stiu la care sa ma opresc. Toate au zeci de premii si sunt foarte laudate. Cum sa ma opresc la unul ?

 

http://www.stereoplanet.ro/componente_hi_fi/dac/cambridge_audio_dacmagic_100          - chip WOLFSON WM8742 - 24 bit

 

http://www.stereoplanet.ro/componente_hi_fi/dac/musical_fidelity_v90_dac                       - nu specifica ce chip foloseste

 

http://www.stereoplanet.ro/componente_hi_fi/dac/music_hall_dac15_2                              - chip Texas Instruments (Burr-Brown) PCM1786 - 24 bits

 

http://www.stereoplanet.ro/componente_hi_fi/dac/micromega_mydac                                - nu specifica ce chip folosese

 

http://www.stereoplanet.ro/componente_hi_fi/dac/oehlbach_xxl_dac_ultra                        - chip Burr-Brown

 

Am mai observat la DAC-uri inca doua diferente:

 

- reducerea jitterul (masurata in picosecunde)

- Asynchronous data stream - pentru USB

 

Din experienta dvs sau din ce ati mai citit la care dintre aceste dacuri sa ma opresc ?

Editat de bertosu
Link spre comentariu
Vizitator bertosu

iFi?

http://ifi-audio.com/

 

 

DSD included?

 

As fi cumparat iFi cu 5 maini numai ca ce am gasit pe Romania ori este prea scump si nu mi-l pot permite ori nu are conectica necesara mie.

De ex acesta : https://www.avstore.ro/dac-uri/ifi-audio-nano-idsd/?gclid=CjwKEAjwpfC5BRCT1sKW2qzwqE0SJABkKFKRnwdl_weUkmTzCOKoh4dZrmPmqQExgy9bquUvog-C3RoC3FHw_wcB

 

Ei bine, mie mi-ar fi trebuit si o intrare digitala iar ei au pus pe acest DAC o iesire dig coax (ceea ce mi se pare o aberatie). Eu nu am ce face cu acea iesire digitala (pe care o platesc) din 2 motive:

 

1. Daca am intrare digitala la amplif atunci DAC-ul acestuia imi va re-converti semnalul si in functie de cat de performant este ma aleg si eu cu sunet in boxe

2. Daca nu am intrare digitala la amplif, atunci mai rau, nu-mi este de nici-un folos.

 

De aceea nu m-am oprit la iFi.

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări