Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum curatati aparatul de aer conditionat...


Vizitator

Postări Recomandate

Salutare,

 

Astazi am facut o curatare a "aerului" de la birou, si m-am gandit sa va prezint si voua procedura. 

Este bine sa repetati operatiunea la intrare si iesire din sezon, daca tineti la sanatatea voastra si la cea a aparatului...

Un prim semn ca e cazul sa faceti asta, il reprezinta mirosul neplacut si depunerile vizibile de praf la exterior si interior.

 

 

Procedura e simpla, si aveti nevoie de urmatoarele;

 

Un vermorel mic, o sticla de substanta curatare si un pachet de servetele umede pentru baie. Eu am cumparat Cleanex Clima Plus, cu vreo 100 lei. Voi puteti cumpara ce doriti, dar sa fie solutie speciala. Aveti pe fiecare ambalaj de produs, indicatii de utilizare.

 Posted Image

 

Curarati aparatul foarte bine la exterior de praf, in caile de acces si evacuare a aerului, cu grija, in limita in care aveti aces, fara sa fortati vreo piesa.

Desfaceti capacul aparatului si scoateti filtrele. Spalati filtrele foarte foarte bine, cu solutie pulverizata. Lasati solutia sa actioneze 20 minute. Daca aveti rabdare, puteti lasa si mai mult. Spalati filtrele bine dupa, sub jetul de apa.

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Ridicati presiunea corespunzator in vermorel, si incepeti sa pulverizati solutia pe elementul schimbator de caldura (racitorul metalic) al aparatului de aer conditionat, zig-zag, de sus in jos, pe toata suprafata vizibila.

O sa vedeti ca toata apa cu mizeria vor ajunge in tava de condens a aparatului, si vor curge prin tubul de condens, afara. Aplicati cu grija strict pe elementul racitor, cu simt de raspundere, in mai multe reprize daca doriti, cam 1L de solutie 5% de agent de curatare, folosind vermorelul. Evitati pulverizarea pe orice alta parte a aparatului, mai ales pe zonele care contin elemente electronice vizibile. Ramaneti strict pe elementul metalic racitor. Se poate extinde operatiunea de curatare si pe alte elemente, dar, momentan nu complicam lucurile.

 

Posted Image

 

Clatiti bine filtrele, remontati-le in aparat, stergeti de scurgeri de apa aparatul la exterior... cam asta e tot. 

Nu uitati sa repetati operatiunea, cand aparatul "o cere"...

 

Succes!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări